Det betyder resultatet af aftenens kamp for Danmark

Danmark kan i værste fald ryge ud af VM, hvis de taber til Egypten.

Danmark møder Egypten mandag aften. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Opdateret efter Kroatiens storsejr mod Bahrain mandag aften.

Der er rigtig meget på spil for de danske håndboldherrer, når de i aften spiller mod Egypten i den sidste kamp ved VM-mellemrunden.

For et nederlag mod Egypten kan i værste fald sende Danmark helt ud af turneringen, hvis Kroatien samtidig leverer et stort resultat mod Bahrain.

Herunder kan du blive klogere på de forskellige scenarier for landsholdets VM-kamp.

Dansk sejr

En sejr sender Danmark sikkert videre. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Med en dansk sejr mod Egypten, vinder Danmark mellemrundegruppen. Det betyder, at modstanderen i kvartfinalen bliver Ungarn.

Skulle det ende med at blive tilfældet, er Danmark rigtig godt stillet i knockoutfasen, vurderer DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

For modsat svenskerne, der er den anden potentielle modstander i kvartfinalen, har Ungarn tabt hele to gange under VM, og de kneb sig også kun akkurat videre til kvartfinalen ved at være bedre indbyrdes end Island.

- Resultatmæssigt er det ufattelig vigtigt at få en sejr. I min verden er der meget stor forskel på at møde et svensk hold på hjemmebane og et ungarsk hold, der selvfølgelig har leveret fine resultater, men også har tabt stort til Portugal.

- Så betydningen af kampen kan næsten ikke undermineres, siger Lars Krogh Jeppesen.

Uafgjort

Uafgjort kaster Sverige i hænderne på Danmark. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Uafgjort mod Egypten gør tingene lidt mere komplicerede. Det vil nemlig betyde, at Danmark bliver nummer to i mellemrundegruppen.

Ender det med en andenplads i gruppen, venter de svenske værter i kvartfinalen. Og de kan blive uhyggeligt svære at komme forbi, vurderer Lars Krogh Jeppesen.

- Det er ikke ønskescenarie at møde et svensk hold på hjemmebane, der modsat Danmark ikke har tabt momentum og hele tiden har været gode, siger Lars Krogh Jeppesen.

Dansk nederlag

Et nederlag kan blive dyrt for Danmark. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Taber Danmark til Egypten, skal vi have lommeregneren frem.

Et nederlag vil nemlig betyde, at Kroatien og Danmark ender på á point, og kroaterne kan derfor sende landsholdet ud af turneringen, hvis de formår at få en bedre samlet målforskel end danskerne.

I øjeblikket er Danmarks målforskel 11 mål bedre end Kroatiens, da kroaterne mandag har slået Bahrain 43-32. Taber Danmark med 12 mål, vil de derfor ikke gå i kvartfinalen. Hvis begge hold ender på samme måldifference, vil det samlede antal scorede mål blive afgørende.

Lars Krogh Jeppesen tror dog ikke, det scenarie kommer til at udspille sig. For Danmark bør vinde aftenens opgør.

- Vi skal kunne løse det, når vi nærmest spiller på hjemmebane i Malmø mod Egypten. Og det tror jeg også, vi gør, siger håndboldeksperten.

Taber Danmark, mens kroaterne ikke opnår en bedre målforskel end den danske, skal Danmark møde Sverige i kvartfinalen.

Danmarks kamp mod Egypten kan følges her på dr.dk og i DR Lyd og Liga på P4 fra klokken 20.30.