'Det er sindssygt vigtigt, at vi behandler dem som en farlig modstander': Her er tre nøgler til at slå Ungarn

De danske håndboldherrer skal frem for alt have tålmodighed, når de i aften møder "farlige" Ungarn ved VM.

Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup kan komme til at spille en nøglerolle. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Tro det eller ej. Sidst Danmark tabte en kamp ved VM, så var modstanderen Ungarn.

Godt nok skal vi seks år tilbage, men det varsler alligevel, at det kan blive en vanskelig modstander, som Danmark møder i kvartfinalen tirsdag klokken 18.

Ungarn kan drille Danmark, selvom de kun to gange i EM- og VM-historien har været i semifinalen, mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Herunder peger han på tre ting, der kan blive afgørende, hvis danskerne skal vinde.

Tålmodighed

Mikkel Hansen og Simon Pytlick under VM herrehåndboldkampen mellem Danmark og Egypten i Malmø Arena, mandag den 23. januar 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Efter gruppespillet og mellemrunden var DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen på et kort visit hjemme i Danmark.

Her fik han opfattelsen af, at flere mener, at aftenens kvartfinale mod Ungarn blot er en mellemstation inden semifinalen. Men det kunne ikke være mere forkert.

- Danmark er storfavoritter, men det er sindssygt vigtigt, at vi behandler Ungarn som en farlig modstander. Danmark skal spille med tålmodighed, så hvis det står uafgjort efter 40 minutter, er der ingen grund til panik. Det er en svær opgave, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Mine tanker glider tilbage til 2017, da man også var storfavoritter, men tabte 25-27 til Ungarn. Jeg tror, Danmark vinder, men hvor er det vigtigt, at man bevarer tålmodigheden i aften.

Det danske forsvarsspil

Magnus Saugstrup og Simon Hald i forsvaret under VM herrehåndboldkampen mellem Danmark og Tunesien i Malmø Arena torsdag den 17. januar 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

I begyndelsen af VM-turneringen blev Danmarks forsvar ikke testet for alvor, men da Kroatien bankede på, var landstræner Nikolaj Jacobsen og kompagni "maksimalt presset", mener Lars Krogh Jeppesen.

- Ungarn har stregspilleren Bence Bánhidi, så nu bliver Danmarks midterakse igen testet. Det er meget vigtigt, at forsvarsspillerne præsterer bedre end mod Kroatien, siger han.

- Danmark skal tage ved lære af lektien fra Kroatien, og arbejde benhårdt mod Ungarn. De skal spille mere fysisk og kommunikere bedre. Bánhidi kan volde problemer på samme måde, som vi oplevede mod Kroatiens stregspiller Marin Sipic.

Profilerne skal træde i karakter

Simon Pytlick og Tunesiens Islem Jbeli under VM herrehåndboldkampen mellem Danmark og Tunesien i Malmø Arena torsdag den 17. januar 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Danmark har en bred trup, men der er ingen tvivl om, at der hviler et kæmpe ansvar på skuldrene af de danske profiler, mener Lars Krogh Jeppesen.

- I den offensive ende skal spillere som Simon Pytlick, Mikkel Hansen og Mathias Gidsel levere, mens Niklas Landin og Magnus Saugstrup skal rykke sammen i defensiven, siger Lars Krogh Jeppesen.

- I disse kampe, som er knald eller fald, forventer jeg, at profilerne igen træder i karakter, som vi så mod Egypten. Det bliver vigtigt for opgøret mod Ungarn, at de leverer på øverste hylde.

Onsdagens kvartfinale mod Ungarn spilles i Stockholm klokken 18.00 og kan ses på DRTV og DR1.

Du kan også følge med på DR Lyd, i radioen på P4 og her på DR.dk.