Efter flere år med sølv og bronze: Hollands håndboldkvinder jagter første guldmedalje

Holland møder i dag Spanien i VM-finalen. Ingen af holdene har før vundet VM-guld.

Hollands håndboldkvinder er på jagt efter at vinde guld for første gang i holdets historie. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © AFP or licensors)

Det er blevet til sølv og bronze for de hollandske håndboldkvinder ved de seneste fire Europa- og verdensmesterskaber.

Nu håber hollænderne, at tiden er kommet, og at dagens VM-finale mod Spanien kan blive første gang i historien, at holdet kan vinde sportens fineste metal: Guld.

- Det er kun én ting, som tæller, og det er guld. Vi skal vise, hvor meget vi gerne vil have det. Men Spanien har et godt hold, og det bliver en svær kamp. Men det sagde vi også før semifinalen mod Rusland, og der vandt vi, så det håber jeg også, vi gør i sidste ende, siger den hollandske profil Estavana Polman.

'Vi skal have verdens bedste kamp'

I semifinalen slog Holland storfavoritterne fra Rusland, der indtil da var ubesejrede i turneringen. Og Tess Wester fra Holland forventer ikke, at finalen mod Spanien bliver lettere.

- Alt skal gå godt, hvis vi skal vinde. Vi skal have et godt forsvar, god målmand, lave mål og have tempo. Selvfølgelig drømmer jeg om guld, men det bliver hårdt. Det er en finale, og de er specielle. Alt kan ske, så vi skal have verdens bedste kamp, og håbe det er nok.

Spanien er også på jagt efter deres første VM-guld. I semifinalen slog de Norge 28-22. Og den spanske spiller Alexandrina Cabral håber, at vinderopskriften fra den kamp også kan bruges i finalen.

- Vi skal kontrollere kampen, ligesom vi gjorde mod Norge. Holland spiller godt og har en flot spillestil, men vi vil arbejde hårdt for at få guldmedaljen.

VM-finalen kan ses direkte på DR1 med optakt fra kl. 12:15

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter