Efter to storsejre er Danmark klar til at påtage sig favoritværdigheden i VM-gruppen

Danmark tager til VM med to storsejre over Ukraine i bagagen.

Danmark rejser nu til Spanien, hvor det gælder VM i håndbold. Den første danske kamp er torsdag. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

To sejre mod Ukraine, og så er det ellers hjem for pakke taskerne og afgang mod Spanien og verdensmesterskabet.

De danske håndboldkvinder var ganske overbevisende i weekenden, hvor det blev til to sejre mod Ukraine på henholdsvis 35-18 lørdag og 35-20 søndag.

Selvom Ukraine, som næppe kan beskrives som en håndboldmæssig stormagt, leverede den modstand, som landstræner Jesper Jensen havde håbet på, så er der stadig rigeligt med udbytte fra de to testkampe.

- Selve modstanden mod Ukraine har vi ikke kunne bruge til ligeså meget, som vi gerne vil. Men vi har gjort det, vi skulle, og vi har fået cementeret nogle af de ting, som vi er gode til.

- Hvis vi holder os til basen, så er vi relativt dygtige. At skabe et højt bundniveau er det, vi gerne vil. Når vi er der, så skal de andre være dygtige for at slå os. Så må vi lægge topniveau på undervejs afhængig af, hvor trygge vi er, siger Jesper Jensen.

Helle Thomsen, der blandt andet har været svensk og hollandsk landstræner og skal kommentere VM-slutrunden for DR, mener heller ikke, at den ukrainske modstand var forrygende god, men det har stadig været to brugbare testkampe, og Danmark 'ligner et hold, der er klar til VM'.

- Du kan altid bruge kampe til noget.

- Os, der sidder og kigger på det, ville gerne have set en lidt bedre modstander, så vi bedre kan se, hvor de står i forhold til mesterskabet. Men jeg tror, at Lars og Jesper (assisterende landstræner Lars Jørgensen og landstræner Jesper Jensen, red.) har fået øvet en masse ting fra træningsbanen, siger Helle Thomsen.

Den danske landstræner-duo Jesper Jensen og Lars Jørgensen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Danmark er klar til favoritrollen

Helle Thomsen påpeger, at Ukraine i niveau minder meget om de tre hold, som Danmark er havnet i gruppe med ved VM-slutrunden. Sydkorea, Congo og Tunesien er gruppemodstanderne, og det bliver med Danmark i en klar favoritrolle.

Efter at have banket Ukraine to gange på to dage, så er danskerne klar til at påtage sig den favoritrolle, vurderer den danske landsholdsspiller Mie Højlund.

- Efter de to kampe her tror jeg, at vi er blevet fyldt op med selvtillid. Vi ved godt, at det måske har været nogle lette kampe for os, og målene er kommet let, men det har været nogle utroligt gode testkampe for os. Vi har fået lov til at prøve en masse konstellationer af, og vi har fået en masse selvtillid ind i vores kontrafase. Det er bare en virkelig god følelse inden vi rejser mod Barcelona.

- Havde du spurgt mig inden de her to kampe, så havde jeg måske været lidt usikker på, hvordan vi ville håndtere favoritværdigheden, især i den pulje, vi har trukket. Men de her to kampe har fyldt os med selvtillid, siger Mie Højlund.

Mie Højlund tager til VM med ro i maven over at påtage sig favoritrollen i gruppekampene. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Helle Thomsen hæfter sig især ved det danske forsvar, som hun mener har stået solidt mod Ukraine, og også holdt koncentrationen, selv når Danmark kom stort foran i de to testkampe.

Men også kemien på det danske hold ser sund ud, mener hun. På den baggrund er hun optimistisk på Danmarks vegne.

- Der ser ud til at være god kemi. Det er et smilende og energifyldt hold. Det er klart, at dampen går lidt ud, når man på anden dag i træk er foran 30-15, men vi ser et hold, der ser ud til at fungere godt sammen, og det har stor betydning, når man når de svære kampe, at det hele fungerer, siger Helle Thomsen.

VM-slutrunden i Spanien bliver Jesper Jensens anden slutrunde i spidsen for landsholdet, og siden EM i 2020, hvor det blev til en dansk fjerdeplads, vurderer han, at det danske landshold er blevet bedre.

- De sidste 11 måneder siden EM, dem har vi simpelthen brugt så fornuftigt. Spillerne er individuelt blevet endnu dygtigere og spillet mange topkampe. På et kollektivt plan har vi brugt træningssamlingerne helt vildt godt, og spillerne er mødt ind med enorm energi og passion for at ville Danmark.

- Vi tager VM uden at have en følelse af, at vi kunne have gjort meget anderledes. Jeg synes, vi er et godt sted, og vi bliver svære at slå.

Er det her danske landshold et hold, der har medaljepotentiale?

- Potentiale er der helt sikkert.

- Havde det været et klubhold, så havde jeg også troet, at vi ville ligge i toppen. Men i og med, at det er landshold, og man lige nøjagtig har to og en halv uge til at præstere, så er det en lille smule porøst, og derfor ser man, at nogle hold kan nå langt, selvom de ikke har holdet til det, mens andre kan komme til at skuffe. Det er fordi, det er meget kort tid, man har sammen. Så det gælder om at præstere, når man får chancen. Det er en stemning af, at vi er trygge i det, vi laver. Der er en enorm ro blandt spillerne, siger Jesper Jensen.

Danmarks første gruppekamp ved VM er mod Tunesien på torsdag. Den kan ses fra klokken 20.25 på TV 2.

FacebookTwitter