Emil løsladt efter seks dage i coronafængsel: ’En følelsesmæssig rutsjebanetur'

Emil Jakobsen er tilbage i den danske VM-trup, men coronaisolationen var en hård omgang for slutrundedebutanten.

Emil Jakobsen var ude af isolation og så torsdagens Qatar-kamp fra tribunen. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

VM i Egypten har indtil videre været en dans på pyramider for det danske landshold. Måske lige på nær Emil Jacobsen, som nok mere har oplevet begyndelsen af slutrunden som en tur på det brandvarme ørkensand i bare fødder.

Knap var landsholdet landet i den egyptiske hovedstad Kairo, før Jakobsen leverede en positiv coronatest.

Det resulterede i isolation på hotelværelset, og den 22-årige slutrundedebutant har derfra kunne se landsholdet levere den ene storsejr efter den anden.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have været en del af den gode slutrundestart, men når det nu ikke kunne lade sig gøre, er det dejligt at se, de leverer så godt, siger Emil Jakobsen da DR Sporten fanger ham på fredagens pressemøde.

Og der har været god grund til at finde noget at more sig over for den unge GOG-fløj. Seks dage i isolation sætter sine spor.

Den unge GOG-fløj, som ellers lignede en sikker slutrundedebutant i turneringens første opgør mod Bahrain, måtte veksle spilletid og sikre sejre med alenetid om uvished.

- Jamen det var jo lidt nogle tomme dage, og jeg følte til tider, der var lange udsigter til at komme tilbage i truppen, siger Emil Jacobsen.

Når fløjspilleren nævner de til tider lange udsigter til trup-returbilletten, hænger det sammen med, at han faktisk på havde leveret én negativ test, men da den obligatoriske test nummer top kom tilbage, var svaret ’svagt positivt’

- Det var virkelig frustrerende, da jeg fik den melding. Der følte jeg virkelig, at der var lang vej tilbage. Jeg havde jo bare så meget energi og så meget lyst til at spille, så ja, det har bare været en følelsesmæssig rutsjebanetyr på seks dage.

Emil Jakobsen var senest i aktion for landsholdet i to opvarmningskampe til VM i begyndelsen af januar. Her kvitterede fløjspilleren med otte scoringer. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Bange for at smitte andre

Slutrunden i Egypten har været ramt af en del coronatilfælde. Tjekkiet og USA trak sig allerede før turneringen begyndte da holdene havde flere coronaramte spillere, og under slutrunde har Kap Verde trukket sig eger smitteudbrud på holdet.

Og netop smitteudbrud har fyldt meget hos den unge landsholdsfløj, som ikke selv har mærket nogle symptomer på sygdommen. Derfor frygtede han, at han kunne have startet en smittekæde på landsholdet.

- Den største bekymring, jeg har haft, har været om jeg havde smittet nogle af de andre på og omkring holdet.

- Også selvom jeg godt vidste, jeg ikke rigtig kunne gøre andet, end det, jeg har gjort. Men jeg var da bange for at være den første til at starte en smittekæde på landsholdet.

Smittekæden udeblev heldigvis fra det danske landshold, og Emil Jakobsen er nu også coronafri og tilbage i den danske trup.

Torsdagens kamp mod Qatar overværede Jakobsen fra tribunen med resten af de danske reserver, og efter opgøret måtte han, sammen med resten af landsholdet igennem endnu en coronatest.

- Altså da vi blev testet efter kampen i går, tænkte jeg da, at jeg ikke rigtig kunne overskue, hvis den var positiv igen. Og jeg tror da også, jeg vil tænke lidt mere over det, når vi skal testet de kommende dage.

Føler sig klar

Tiden på hotelværelset har Emil Jakobsen slået ihjel med hjælp fra både playstation og en god bog. Og så afviser fløjspilleren da heller ikke, at der er kørt en serie eller to over skærmen.

Men selvom det mest er de mentale muskler, som har fået stimulans på hotelværelset, så er fløjspilleren klar til endelig at få sin slutrundedebut.

Hvis altså landstræner Nikolaj Jacobsen tillader det. Magnus Bramming, som blev kaldt ind som erstatning for Jakobsen, har jo også gjort en fornuftig figur.

- Nu trænede jeg i går, og føler mig stadigvæk i god form, men Bramming har jo også spillet godt, så i sidste ende er det op til Nikolaj at vurdere, hvem han vælger at have med til de kommende kampe., slutter Emil Jakobsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter