Én sejr fra historisk VM-guld: Her er tre nøgler til dansk finalesucces mod Frankrig

Danmark er blot én sejr fra at vinde VM-guld for tredje gang i træk.

I aften tørner Danmark og Frankrig sammen i et brag af en finale. Grafik: Rasmus Bodholt Askman

Det kan godt være, det kræver en tur over sundet for at hente guld med hjem. Men mon ikke det danske landshold tager det med, hvis betyder, at de for tredje gang i træk kan lade sig kåre som verdensmestre.

Et enkelt, ikke ubetydeligt, bump på vejen venter dog på halgulvet og kalder sig selv for Frankrig. Ligeledes interesseret i at pakke medaljer af fineste kaliber ned i kufferten.

Kampen er en gentagelse af seneste OL-finale og duellen mellem de mørkeblå og de rød/hvide er så småt ved at udvikle sig til en nyklassiker. Dengang trak Frankrig det længste strå.

Derudover vandt Frankrig overbevisende sin semifinale i et svensk lydinferno i Stockholm, hvor der ellers ikke var mangel på opbakning til hjemmebaneholdet. Så hvordan slår man overhovedet de franskmænd?

DRs håndboldekspert Camilla Andersen giver dig her tre nøgler til at låse guldskabet op.

Landin skal vinde målmandsduellen

Verdens bedste håndboldspiller. I en VM-finale er det unægteligt et stærkt kort, som landstræner Nikolaj Jacobsen har stående i det danske mål.

Niklas Landin har igen været flyvende for det danske landshold, og spiller han på vanligt niveau, spår håndboldekspert Camilla Andersen Danmark gode chancer.

- Vi har verdens bedste målmand, det har Frankrig ikke. Vincent Gérard er en god målmand, og kan på gode dage sagtens have mange redninger, men han spillede en god kamp i semifinalen, og det er sjældent, han spiller to gode kampe i træk, siger hun.

- Det gør Landin til gengæld, og hvis han spiller, som han plejer, bliver vi virkelig svære at slå, lyder det fra Camilla Andersen.

De franske stregspillere skal stækkes

Det danske midterforsvar får sin sag for i kampen mod Frankrig, som råder over nogle af de bedste stregspillere i verden. Derfor er det altafgørende, at de får bolden så lidt som overhovedet muligt.

Og nøglen til det ligger i at lukke ned for forsyningslinjerne. Nærmere bestemt Nedim Remili, den franske playmaker.

Med hele 39 assists i turneringen er han franskmændendes farligste våben - et våben, som danskerne skal sørge for at få afmonteret.

Camilla Andersen peger derfor på især Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrups store fysik som helt central for, at Remili får en hård aften i det svenske.

Det danske angreb skal holde dampen i 60 minutter

Hør de danske spillere sætte ord på Mathias Gidsels jagt på topscorertitlen ved VM i videoen herover:

De hurtige skal nare de tunge.

Franskmændene råder over nogle ordentlig klepperter i defensiven. De er store, de er stærke, og de er nogle af de bedste i verden.

Derfor skal Danmark spille med fart - og de skal gøre det gennem hele kampen. Ellers bliver det en lang og svær kamp for den danske offensiv.

- Den fart, Danmark har vist genne hele turneringen, skal tages med ind til finalen mod Frankrig. Vi var en smule udfordret mod Spanien, men ellers har vi haft enorm bevægelse og fart i vore angrebsspil dirigeret af Mikkel Hansen med Mathias Gidsel og Simon Pytlick på siderne, siger Camilla Andersen.

- Men det bliver en hård kamp, så kunsten er ikke at gå kolde mod slutningen. Det sker ofte, at hold går kolde de sidste ti minutter af kampen, når de spiller mod Frankrig.