En storetå i anden sals højde bliver nøglen til VM-succes

Vi kan godt forvente målmandsspil i verdensklasse fra Andreas Palicka og Niklas Landin i aftenens VM-finale.

En af de dueller, der bliver set frem til i spænding, når de danske håndboldherrer og Sverige brager sammen i VM-finalen, er duellen på målmandsposten - Niklas Landin mod Andreas Palicka.

De har begge fundet formen på det helt rette tidspunkt og har været blandt hovedårsagerne til, at Danmark og Sverige nu skal kæmpe om guldet.

Det er ikke det eneste, de har tilfælles. De har nemlig begge en unik evne til at få benene ualmindeligt højt op, og det kan man se to eksempler på i videoen øverst i artiklen.

Palicka varmest - Landin bedst?

Det er derfor også naturligt, at fokus op til kampen har været på de to sidsteskanser, men hvem er bedst, og hvad er deres kvaliteter? Nedenfor kommer nogle forskellige bud fra både den danske og svenske lejr - samt en svensk legende.

Landin om Palicka:

- Han kan være utrolig farlig at komme i gang, fordi han er så uforudsigelig. Hans udfald er der ikke mange i håndboldverdenen, der kan kopiere, siger Niklas Landin om sin svenske kollega.

Hvis nogen kan kopiere Palickas udfald, så er det vist Niklas Landin.

Lukas Sandell om Landin:

- Verdens bedste målmand. Ja, hvad skal man sige? Han er en komplet spiller, der er god til alt.

Nikolaj Jacobsen om Palicka:

- Andreas er en meget livlig målmand, der springer meget rundt. Han er ikke den største målmand, så på nærskuddene vil han gerne komme langt frem. På skuddene ude bagfra tager han en mere defensiv position, siger den danske landstræner om Palicka.

Mikael Aggefors om Landin og Palicka:

- Han kan tage nogle bolde. Det kan han sagtens, siger Aggefors med et smil gemt bag mundbindet.

- Han er stor, og han er god til at bevæge sig næsten perfekt ved hvert eneste skud, fortsætter han.

Er han bedre end Palicka?

- Ja, hvis man ser på de seneste fem-seks år, så er han. Men hvis man ser på de seneste kampe, er Palicka den, der har den bedste form.

- Han kan, når det gælder, og han ved altid, hvornår han skal være bedst.

Magnus Wislander om duellen:

Endelig havde DR Sporten fået fat i den svenske legende Magnus Wislander, der er ekspert på Sveriges Radio. Om duellen sagde han:

- Det bliver superinteressant. Landin er nok en lidt bedre målmand generelt. Palicka er lidt svagere fra fløjen, men samtidig kan Palicka lave spektakulære redninger, så begge er utroligt dygtige målmænd.

FacebookTwitter