Er Egypten virkelig så gode? Ja, men landsholdet er stadig ikke i tvivl om, at de bør vinde

Mandag skal Danmarks håndboldlandshold stå ansigt til ansigt med Egypten i den sidste mellemrundekamp ved VM.

Der blev gået til makronerne, da landsholdet i 2021 mødte Egypten ved VM. Det bliver med al sandsynlighed tilfældet igen i aften. (Foto: © Mohamed Abd El Ghany, Ritzau Scanpix)

Er Egypten virkelig så gode, som deres placering i VM-mellemrunden antyder?

De egyptiske håndboldherrer har aldrig stået i en semifinale ved et verdensmesterskab, men inden aftenens brag mod de danske verdensmestre ligger de på førstepladsen i mellemrundens gruppe fire.

Ét point foran verdensmestrene fra Danmark.

Landsholdet er derfor i aften pisket til sejr, hvis de vil sikre sig førstepladsen og en på papiret måske lettere modstander i en potentiel kvartfinale.

Men det bliver ingen nem opgave, for egypterne er præcis lige så gode, som deres placeringen i gruppen antyder.

Faktisk er de blandt de absolut bedste ved hele VM, mener landstræner Nikolaj Jacosen.

- Egypten er et af de hold, der har spillet bedst håndbold. De har spillet med stor fart og god timing i tingene, siger landstræneren.

Topplaceringen i gruppen og rollen som et af VM's bedste hold har egypterne fået på grund af ét særligt element i deres spil, mener landstræneren.

Deres fysik.

- Det er det, der er egypternes helt store styrke: en god base af et fysisk stærkt forsvar og så meget tempo i spillet med en stor fysik, siger landstræneren.

Du kan høre Nikolaj Jacobsen og flere af landsholdsspillerne sætte ord på aftenens modstander i videoen herunder.

Har udviklet sig til et klassehold

Også bagspilleren Simon Pytlick ser aftenens modstander som en stor mundfuld.

For med deres fysiske spillestil har egypterne udviklet sig til et hold i den absolutte topklasse, mener han.

- Dem, der har set Egypten spille, kan se, at de har lidt ekstra kilo på deres mandskab. De spiller enorm flot håndbold. I de år jeg har fulgt med, har Egypten taget nogle skridt mod at blive et verdensklassehold. De leverer virkelig flot håndbold til tider, siger Simon Pytlick.

Stjernespilleren Mikkel Hansen erklærer sig enig.

Sidst han stod over for Egypten, var i VM-kvartfinalen i 2021, hvor landsholdet måtte gennem to gange forlænget spilletid, straffekastkonkurrence og et vanvittigt drama, før modstanderne blev besejret og Danmark kunne kaste armene i vejret.

En hård omgang for Mikkel Hansen og kompagni, og det samme forventer han, bliver tilfældet, når de to hold mødes i aften.

- De sidste kampe, hvor vi har mødt Egypten, har været tætte kampe, og jeg synes, de har mange dygtige spillere. Det bliver en tæt kamp, hvor der bliver gået til den, siger Mikkel Hansen.

Alligevel bør Danmark have det, der skal til for at slå de dygtige egyptere, mener han.

Mikkel Hansen fik rødt kort i det hæsblæsende drama i 2021. (Foto: © Mohamed Abd El Ghany / POOL, Ritzau Scanpix)

Også selvom spillet ikke sad helt i skabet i de to foregående opgør.

- Vi er et rigtig godt hold. Men et er, hvad man er på papiret, noget andet er, hvad man gør, når man render rundt på banen. Vi levede ikke op til det mod Kroatien, og jeg synes heller ikke, vi levede op til det mod USA. Forhåbentlig har vi fået justeret lidt her og der, og så er jeg heller ikke i tvivl om, at vi har det, der skal til for at slå Egypten, siger Mikkel Hansen.

Om det ender med dansk sejr igen i aften, kan du finde ud af klokken 20.30, når kampen mod Egypten går i gang. Du kan følge opgøret her på dr.dk og i Liga på P4.