Er VM-boblen overhovedet tæt? Landsholdets anfører og forsvarsprofil er ikke så sikre

På trods af små forbedringer er Niklas Landin ikke sikker på, at VM-boblen er så tæt, som IHF siger.

Niklas Landin beretter om forbedringer i VM-boblen, men er stadig ikke helt sikker på, at den holder. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når man været inde og ude af isolation i noget nær et år, holdt sig til sin egen boble af familie og venner, så kunne det måske være rart nok at komme i kontakt med et par nye ansigter.

Altså, medmindre man forsøger at komme sportsligt og fysisk helskindet gennem en VM-slutrunde i Egypten. Så vil man egentlig helst bare se dem, man plejer, så man ikke risikerer at sprede coronasmitte.

Den luksus har den danske VM-trup dog ikke haft de første dage i Egypten, hvor holdet tirsdag tjekkede ind i VM-boblen på Cairo Mariott Hotel.

Allerede onsdag gik en hovedrystende dansk delegation sammen med fem andre lande til Det Internationale Håndboldforbund (IHF) for at gøre opmærksom på, at den såkaldte boble ville risikere at sprænge, hvis ikke der blev strammet op.

Siden da er der dog blevet ændret på et par småting, lyder det fra landsholdets anfører, Niklas Landin. Blandt andet holder man sig i det mindste nu til sin egen buffet.

- Der er selvfølgelig nogle ting ved boblen, som vi må sætte en smule spørgsmålstegn ved. Egypterne har en opfattelse af, at de gør det rigtig godt, men vores standarder fra Europa er måske lidt højere.

Niklas Landin og Danmark åbner VM-forsvaret fredag aften mod Bahrain. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Til gengæld forsøger de at gøre det bedre, når vi nævner det. I madhallen havde de allerede i morges sat skilte op og skærmet af, hvor der tidligere var meget åbent før, og hvor alle tog fra hinandens buffeter. Så jeg har en følelse af, at de forsøger at gøre det så godt de kan, siger Niklas Landin.

Vil ikke kalde det en lufttæt boble

Samme oplevelse sidder Henrik Møllgaard med. Der er ingen tvivl om, at personalet i boblen gør, hvad de kan, men der er heller ikke tvivl om, at den store gruppe personale, som arbejder på at gøre livet let for spillerne i VM-boblen, udgør en udfordring for hele konceptet.

- Jeg har meget svært ved at betegne det som en boble. Jeg vil gerne tro på, at det nok skal lykkes det hele, og jeg tror på, at de gør, hvad de kan, men der skal også en kæmpestor personalestyrke til for at bevare den service, vi oplever.

Henrik Møllgaard vil ikke gå så langt som at kalde VM-boblen for lufttæt. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at der er helt styr på, hvor alle de mennesker, som fiser ud og ind af hotellet hver dag, opholder sig. Så jeg vil nok ikke gå så langt som at kalde det en luftæt boble, siger Henrik Møllgaard.

Frygter altid, at det ikke vil holde

Efter snart en hel coronasæson i Bundesligaen og Champions League er boblelivet ikke noget nyt for Niklas Landin og resten af holdkammeraterne.

Det betyder dog ikke, at der er nemt bare at tilpasse sig, når man opdager, at VM-boblen er så stor, at de mange forholdsregler nemt kan skride, og frygten for et stort smitteudbrud kryber langs listerne.

- Det er svært ikke at tænke på, men nu har vi snart været vant til det i et år fra den hjemlige liga og Champions League. Spiller den ene, spiller den anden? Må vi gå her, må vi ikke gå her?

- Man frygter altid, at boblen ikke vil holde, også derhjemme. I Bundesligaen har hold flere gange været nødt til at gå i karantæne, så det frygter man uanset om man er i en boble eller ej, siger Niklas Landin, der stadig, på trods af egypternes velvilje til at lytte, stadig kan være en smule usikker på, om boblen vil holde tæt indtil VM er overstået.

- Vi sætter også spørgsmålstegn ved, om den her boble er helt tæt eller ej, for vi ser hele tiden nye folk komme ind og ud. Men vi får at vide, at den er sikker, så det må vi forholde os til.

Danmark spiller første kamp ved VM fredag aften, hvor Bahrain venter. Kampen kan ses på med optakt fra klokken 20 på DR 1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter