Forsvarsministeren fortjente en medalje, da disciplinerede Danmark kørte Congo over

Danmarks håndboldlandshold vandt stensikkert over Republikken Congo ved VM.

Det bliver aldrig umoderne at vinde håndboldkampe.

Bevares, når det hedder puljekamp mod Republikken Congo og ikke VM-kvartfinale, skal man som dansk landsholdsspiller kæmpe for at lægge ansigtet i de rette folder.

Netop derfor bør landstræner Jesper Jensen dele dobbelte highfives ud, omend de burde forbydes, til samtlige danskere efter 33-18 sejren lørdag aften.

Danmark fremstod skarp, disciplineret og gjorde det arbejde, de ved skal gøres, men som af og til er svært at trække sig op til mod sekundanationer.

Ingen slinger i slutrundevalsen, så at sige. Håndboldkvinderne er efter to puljekampe og to sejre allerede klar til mellemrunden ved VM.

Det er det fede ved Mie Højlund. Om det hedder Congo eller kvartfinale er hun aldrig for fin til at smide alt på rød og kaste kroppen sidelæns gennem luften. Playmakerens direkthed pyntede i de perioder, hvor danskernes angrebsspil gik en smule i stå. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Dommeren behøvede ingen tegnsprogstolk for at forstå Kathrine Heindahls træk på skuldrene. Det gik zZzZzZzZz, når Congo havde bolden i angrebet. Der skal dog rettes stor ros til stemplerne i Danmarks firecylindrede midterblok. Fuld damp. Særligt Line Haugsted, der med flere veltimede parader, lapperne i vejret, gjorde livet surt for congoleserne.

Man synes næsten, at hende Haugsted, håndboldkvindernes forsvarsminister, skulle have en medalje for at arbejde lørdag aften. Altså, hvad mener I? Måske vores politiske af slagsen vil låne hende sin.

Ti minutter lykkedes det Danmark, stærkt hjulpet af flere badutspring fra Reinhardt, at holde Republikken Congo på nul scoringer. Et 12-tal med pil op og 5-0 til danskerne.

Halvvejs til pause måtte vi desværre lægge både øjne og ører til en situation, som sendte tankerne tilbage på forleden aften, da Mia Rej kom alvorligt til skade. Congos Josephine Line Maxime Nkou mistede fodfæstet og skred ud med højre fod. Et smæld, et skrig. Ubehageligt og synd.

  • Det er ikke sjovt at være pålægget i en sandwich med Kathrine Heindahl og Line Haugsted. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Althea Reinhardt blev prikket ud til at starte i det danske mål. Den opgave løftede Odense-keeperen til fulde. Hun har spillet en rigtig flot halvsæson i den danske liga og ligner en, som har taget form og fine takter med til VM i Spanien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Med forsvar et på plads var der mulighed for at sparke lidt til tempoet frem ad banen, returløb ikke just et congolesisk adelsmærke, og det formåede Danmark at udnytte. Fløjene, både Lærke Nolsøe og Trine Østergaard, spidsede kontrafasen af med bravour. Det kan virke som en mikroskopisk detalje i et komplekst spil med hundredvis af dueller og afleveringer, men vi ved bare, hvor vigtigt det er.

Tjek det norske kvindelandsholds Wikipedia-side og lad blikket falde mod højre. Der er løbet pænt mange medaljer hjem deroppe gennem årene på netop den opskrift.

5-0 i kontraduellen og dansk 11-målsføring, 18-7, med kurs mod omklædningsrummet.

Tranborg lyste op

Det er så fristende at kalde aftenens kamp komplet ligegyldigt. Rent sportsligt nærmer vi os da også. Ned på individplan - og det havde vi tid til at fundere over under Congos lange angreb - stod det imidlertid klart, at især Mette Tranborg gik fra banen med rankere ryg, end tilfældet var forleden aften.

Hun åbnede kampen med et langskudsmål, gentog succesen i anden halvleg og slyngede også Danmark på 25-11 efter 40 minutter.

Dét smil dér - blottede tænder, brusende forløsning - var to spændingsforladte halvlege værd. Vi ved, at hun har det i sig, alle forudsætningerne, men har savnet output i rødt og hvidt. Det gav Mette Tranborg os mod Congo - og modtog også prisen som kampens spiller.

  • *Når du banker Congo og har kurs mod VM-slutrundens mellemrunde* (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Mette Tranborg bed fra sig mod Congo. Forsvarsspillet er altid solidt, men angrebsmæssigt fik venstrearmen også fjernet spindelvæv i målhjørnerne. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Hvor må det i grunden være syret at hedde Michala Møller lige nu. Fredag aften landede Esbjerg-spilleren i Barcelona og stødte til truppen efter Mia Rejs knæskade. Lørdag aften spillede hun sin, hold nu fast, allerførste A-landskamp for Danmark, tilmed ved et VM.

Det er sgu federe end at sidde derhjemme, kukkelure og se julekalender.

Presset af en passivkendelse satte hun af og spottede ud af øjenkrogen, at Anne Mette Hansen var listet afsted i en overgang. Præcist indspil fra debutanten, sikker scoring til 32-17.

Minsandten om Møller ikke også, faktisk angrebet efter, viste prøver på sin ikke uefne skudarm. Første mål i rødt og hvidt.

Hele den danske bænk oppe at stå.

FacebookTwitter