Fransk profil om finale mod Danmark: 'Det er ved at blive en klassiker'

Den franske håndboldprofil Nedim Remili har stor respekt for Danmark, der venter i søndagens VM-finale.

Nedim Remili (tv.) har et særligt øje på blandt andre sin tidligere holdkammerat Mikkel Hansen inden mod søndagens finale. (Foto: © Tatyana Zenkovich, Ritzau Scanpix)

Frankrig mod Danmark.

Det er set før, og historien gentager sig på søndag i VM-finalen.

Med en sejr på 31-26 bookede Frankrigs håndboldherrer finalebilletten på bekostning af de svenske værter, og derfor har franskmændene nu muligheden for at vinde VM-guld for syvende gang.

Lykkes det, vil Frankrig sætte en fed streg under, at det er en enorm håndboldnation. Der står dog 16 danske drenge og en engageret landstræner i vejen, for Danmark vil også skrive håndboldhistorie med den tredje VM-titel i træk.

Med andre ord - der er lagt i kakkelovnen til et brag af en håndboldkamp søndag, som det har været vanen, når Danmark og Frankrig spiller om medaljer. Det fortæller den franske bagspiller Nedim Remili.

- Det er ved at blive en klassiker, tænker jeg. Vi skal spille mod et af de bedste hold i verden, det ved vi.

- Jeg synes, de er komplette, og vi ved, at hvis vi vil vinde disse kampe, skal vi spille vores bedste, som vi gjorde i OL-finalen, siger Nedim Remili.

Dengang vandt Frankrig 25-23.

Fokus på dansk bagkæde

Nedim Remili mener dog ikke, at franskmændene kan bruge OL-finalen til det store. Meget vand gennem åen, må man forstå, og en dansk VM-debutant har meldt sin ankomst, hvilket de franske spillere skal forholde sig til.

- Finalen er en fuldstændig anderledes kamp, for de har nye spillere i bagkæden. Pytlick, som har en stor indflydelse på holdet lige nu, Gidsel bliver bedre hvert år, og Mikkel (Hansen, red.) har en ny rolle på holdet.

- Selvfølgelig kan vi bruge nogle ting fra OL-finalen, for de kan ikke ændre alting på to år, men jeg tror, at vi vil kigge mere på de kampe, de har spillet ved VM og sidste års EM, siger Nedim Remili, der spillede sammen med Mikkel Hansen i PSG.

Nikola Karabatic og Nedim Remili sikrede håneretten over Danmark ved OL i 2021, men de danske håndboldherrer fik revanche i bronzekampen ved sidste års EM. (Foto: © Franck FIfe, Scanpix Denmark)

En anden af Mikkel Hansens tidligere klubkammerater, den franske stjerneveteran Nikola Karabatic, sad ude i hele semifinalen mod Sverige med en fodskade og ville kun komme i spil, hvis det var nødvendigt. Det blev det ikke, og derfor håber han at være klar til finalen mod Danmark.

Her forventer han en endnu sværere kamp, end kampen mod svenskerne blev.

- For Danmark er virkelig gode. Vi har set deres kvalitet gennem hele VM-slutrunden, og de vil være mere på hjemmebane end os, siger Nikola Karabatic og henviser til, at finalen spilles i Stockholm.

38-årige Karabatic ser ej heller nogen svagheder hos det danske mandskab.

- De har kvalitet på alle positioner, og de er dækket dobbelt ind på alle pladser. De har gode spillere, der spiller i de bedste klubber i verden, så det bliver et kæmpe brag.

- Men jeg tror, at alle spillere vil glæde sig til sådan en kamp, så det er kæmpestort, og vi er glade for at skulle spille finale, siger Nikola Karabatic.

Søndagens finale kan følges direkte på DRTV og DR1. Vi sender allerede fra klokken 17.30, hvor det først gælder bronzekampen mellem Spanien og Sverige, inden guldet skal fordeles.