Gidsel fik en skideballe af holdet, men det var lige meget, for han skulle lige takke fansene

Mathias Gidsel var midt i kampens hede mod Egypten nødt til lige at bruge to sekunder på at nyde opbakningen fra det danske publikum.

Mathias Gidsel er benovet over den store opbakning, det danske landshold har fået i Malmø. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Det sker ikke så ofte, at et hold, der spiller på udebane, får en opbakning, der er selv de mest stemningsfyldte hjemmebaner værdig.

Men det har det danske håndboldlandshold fået i de første seks kampe ved VM i håndbold.

Malmø Arena, der til og med mandagens brag mod Egypten lagde gulv til de danske opgør, har nemlig været klædt fuldstændig i rødt og hvidt i samtlige kampe.

Lidt over 10.000 tilskuere er til hvert danske opgør valfartet til Malmø for at skabe en enestående stemning, og det føler landsholdsspilleren Mathias Gidsel sig "enormt privilegeret over".

Så privilegeret, at han hen mod slutningen af mandagens opgør mod Egypten lige skulle bruge lidt ekstra tid på at fejre en scoring sammen med tilskuerne.

- Det har været fantastisk, og jeg tror lige, at jeg skulle bruge de sidste to minutter, da vi vidste, at sejren var hjemme, på at nyde det og huske at kigge rundt i hallen. For man ved aldrig, hvornår man får lov til det her igen, siger Mathias Gidsel.

Du kan se interviewet med Mathias Gidsel i videoen herunder:

I kampens hede faldt begejstringen og jublen dog ikke i god jord hos samtlige holdkammerater, fortæller landsholdsspilleren.

Men det var lige meget, for fejres skulle det.

- Der fik jeg en skideballe af hele holdet for ikke at løbe hjem. Men jeg sagde til dem, at det er underholdning, og vi skal nogle gange huske at nyde det. Det har været en fantastisk oplevelse, siger Mathias Gidsel.

Landin tog mikrofonen for at takke publikum

Mathias Gidsel var dog ikke ene om at bruge lidt ekstra tid på at fejre med de tiljublende tilskuere.

Efter kampens afslutning greb Niklas Landin nemlig mikrofonen for at takke det danske publikum.

Det følte målvogteren, han var nødt til efter det flotte fremmøde og den formidable opbakning.

- Det var en fantastisk oplevelse. Ligesom i de fem foregående kampe har det været elektrisk at spille her for 10.000 til 12.000.

- Når man spiller seks kampe for fuldt hus, uanset hvem vi spiller mod, så skylder vi arenaen en tak. Det har været en kæmpe fornøjelse at træde ind på banen her. Det synes jeg bare, var på sin plads, siger han.

Situationen, hvor Niklas Landin takker fansene, kan du se i videoen herunder.

Han håber, at den store opbakning fortsætter i kvartfinalen.

Her skal Danmark godt nok lige rejse et par kilometer længere østpå for at møde Ungarn i den svenske hovedstad, Stockholm. Men trods en lidt længere køretur satser Niklas Landin på igen at se masser af rødhvide tilskuere på lægterne her.

- Jeg opfordrer også folk til at tage med til Stockholm. Så må vi se, hvor mange der dukker op. Det skal nok blive en stor oplevelse at spille en kvartfinale. Det er jo ikke hvem som helst, der får lov til at opleve det, siger han.

Danmark møder Ungarn i VM-kvartfinalen på onsdag klokken 18. Det opgør kan du følge på DRTV og DR1.