Grim skade overskygger det meste efter Danmarks åbningssejr ved VM

Mia Rej blev båret fra banen i Danmarks første kamp ved VM med det, der ligner en grim knæskade.

Anne Mette Hansen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Der gik et skrig gennem hallen i begyndelsen af anden halvleg, da Danmark vandt stensikkert med 34-16 over Tunesien ved VM i håndbold.

Mia Rej faldt til gulvet og skreg i smerte. Og selvom Danmark fik en åbningssejr, så var det skaden til den danske playmaker, der fylder efter kampen.

Det fortæller Simone Petersen.

- Spillemæssigt er vi ret tilfredse med den præstation, vi leverer i dag. Der var et par fejl her og der, men det kommer, når man fører så stort.

- Men lige nu overskygger hele situationen med Mia Rej. Vi er meget berørte, siger Simone Petersen.

Også den danske landstræner, Jesper Jensen, var påvirket af situationen.

- Jeg ser ikke situationen, men kun reaktionen. Det er megahårdt at se på. Det er aldrig rart, når spillere får så ondt i en kamp. Vi gider ikke gætte på, hvad det kan være, det har vi ikke nogen anelse om, men det gør selvfølgelig ondt at se på, siger Jesper Jensen.

Rikke Iversen lige efter Mia Rej bliver skadet. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Mange af de danske spillere så ud til at være meget påvirkede, lige da Mia Rej pådrog sig skaden, men Jesper Jensen var tilfreds med, hvordan holdet reagerede.

- Holdet reagerede, som det har for vane at gøre, nemlig at stå sammen og hjælpe hinanden. Nogen er selvfølgelig hårdere ramt en andre, når sådan noget sker. Nogle kender følelserne selv, og jeg synes, at vi relativt hurtigt formår at samle os sammen igen og være det hold, som vi er, og den gruppe vi er, og sådan vil det også være indtil vi får besked om Rej.

- Der er nogle, der har mere brug for hjælp end andre, og den hjælp findes også i truppen, siger Jesper Jensen.

Den danske bagspiller Louise Burgaard fortæller, at hele holdet blev påvirket, da Mia Rej kom til skade.

- Det er jo bare forfærdeligt. Stemningen på bænken og stemningen i hallen daler med 20 grader. Det skrig, det er der ikke nogen, der ønsker for nogen.

- Vi skal kæmpe videre for Rej og for os uanset, hvad der sker. Så rykker man måske også lidt tættere sammen.

- Vi tænker bare rigtig meget på Rej, siger Louise Burgaard.

Mia Rej blev båret fra banen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det krævede en ekstra indsats at samle sig sammen til at spille kampen færdig efter Mia Rej blev skadet i de første minutter af anden halvleg, fortæller Kathrine Heindahl.

- Jeg prøver at gå rundt og klappe alle på skulderen og kigge alle i øjnene. Der skal spilles færdigt, det må vi være professionelle omkring, men det rammer altid. Uanset om det er en medspiller eller en modspiller, så skærer det i hjertet.

- Sådan en kamp bliver aldrig den samme kamp efter. Heldigvis var kampen afgjort, og vi kunne spille den stille og roligt hjem, siger Kathrine Heindahl.

Landstræneren fortæller, at der endnu ikke er en prognose på Mia Rejs skade. Han vil ikke spå om, hvor slemt skadens omfang er.

- Det gider vi slet ikke at gisne om. Der er så mange dygtige spillere. Hvis en spiller er ude i en kortere periode, så er det ikke noget problem. Men der er selvfølgelig en grund til man er udtaget, og så længe vi skal undvære hende så vil hun altid være savnet, siger Jesper Jensen.

FacebookTwitter