Håndboldherrerne sætter kursen mod VM i Egypten: 'Selvfølgelig er vi gode'

Lørdag tabte håndboldherrerne den sidste testkamp inden VM med 34-36 mod Norge.

Mathias Gidsel i lørdagens testkamp mod Norge, som Danmark tabte 36-34. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En sejr torsdag og et nederlag lørdag i de to testkampe mod Norge.

Det er, hvad Nikolaj Jacobsen kan tage med i bagagen, når han sammen med sit håndboldlandshold tirsdag sætter sig i et fly mod Egypten og håndbold-VM.

- Nu har vi vundet én og tabt én mod et af verdens bedste hold, så vi kan i hvert fald være med, synes jeg. Om det så er nok til at gå hele vejen, det ved jeg ikke. Det må vi se, og se hvordan turneringen forløber, siger Nikolaj Jacobsen.

Efter torsdagens sejr var landstræneren tilfreds med det defensive fundament, men lørdagens nederlag på 36-34 var en noget anden historie.

- Specielt defensivt må vi sige, at vi i dag har meget svært ved at følge med de norske fødder. Så specielt defensivt er vi megaudfordrede i dag, og det kan man også godt se på resultattavlen, siger landstræneren.

Nikolaj Jacobsen pointerer, at der var for mange situationer, hvor han så sit hold stå for langt fra hinanden i defensiven. Det skal optimeres med lidt træning og video i de kommende dage inden afrejse, men også angrebsspillet skal finjusteres.

- Jeg synes, vi er godt på vej, og jeg synes også, at Mathias Gidsel i dag kommer ind og bidrager med mange fine ting. Så brugte jeg heller ikke Jacob Holm så meget i dag, og det kunne jeg måske godt have gjort, hvis jeg ville have gået lidt hårdere på en sejr, men det var også vigtigt for Nikolaj Læsø lige at komme ind og mærke holdet. Så det var fint at få givet noget spilletid hele vejen rundt, siger Nikolaj Jacobsen.

Med til historien om lørdagens nederlag hører det, at danskerne fik eksperimenteret en hel del, mens nordmændende kværnede derudaf i stærkeste opstilling langt hen ad vejen.

- De har nogle fantastiske håndboldspillere. I dag med Gøran Johannessen, Sander Sagosen og Harald Reinkind på de tre bagspilspladser, det er altså et vældig stærkt hold. Vi roterer noget mere i dag, end nordmændene gør. De havde måske ikke vundet over os i et stykke tid nu, så det kan være, de trængte til den sejr her, siger Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen scorede 10 gange i kampen mod Norge lørdag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I første omgang er ambitionen kvartfinalen

Med et par profiler ude af betragtning til VM - Rasmus Lauge og Henrik Toft Hansen de mest markante - har landstræneren været nødt til at tænke i alternativer. Et af de nye ansigter på landsholdet er GOG-spilleren Mathias Gidsel.

21-årige Mathias Gidsel har fået rigeligt med spilletid i de to testkampe mod Norge, og han føler sig 'virkelig tilpas' på landsholdet.

- Det er klart, at jeg mangler noget timing i konstellationerne. Det er helt nye mennesker og et helt nyt tempo i forhold til, hvad jeg er vant til fra den danske liga, men alle hjælper mig. De er gode til at rose og give mig ris, når det ikke går godt. Så det skal nok blive godt.

- Jeg er glad for den spilletid, jeg har fået, og den chance jeg har fået her i de to testkampe, og så har jeg prøvet at gribe den så godt som muligt. Så må vi se, hvor langt det rækker i Egypten, siger Mathias Gidsel.

Mathias Gidsel scorede tre gange i lørdagens kamp mod Norge. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Han er enig med sin landstræner i, at der er ting, der kan og skal justeres inden slutrunden, men Gidsel forsikrer også, at med et par hårde træninger i banken inden VM, så skal landsholdet nok være klar.

- Selvfølgelig er vi gode. Det plejer Danmark altid at være. Men vi kommer også fra en 13. plads (ved den seneste EM-slutrunde i 2020, red.), og det er vi meget bevidste om. Det kræver hårdt arbejde. Vi er alle sammen klart indstillet på, at vi skal ned og arbejde hårdt og måske også endda ekstrahårdt for at opnå noget stort til VM, siger Mathias Gidsel.

Selvom den seneste EM-slutrunde endte med en 13. plads ved EM-slutrunden i 2020, så rejser håndboldherrerne også til Egypten som regerende verdensmestre. Alligevel er ambitionen ikke skruet helt i vejret fra start.

- Nu har vi i første omgang sat os det mål, at vi vil ramme kvartfinalen. Det er jo det, man i første omgang skal sætte næsen op efter. Så må vi kigge, hvordan vi rammer den kvartfinale, siger Nikolaj Jacobsen.

For Danmarks vedkommende er første opgave ved VM-slutrunden i Egypten gruppekampen mod Bahrain fredag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter