Håndboldherrerne slog Norge, men 'vi er ikke der, hvor vi skal være endnu'

Danmark vandt 31-28 i testkampen mod Norge frem mod VM-slutrunden om en uge.

Simon Hald blev delt dansk topscorer med fem mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

På pairet er det vel en godkendt optakt til den nært forestående VM-slutrunde at besejre Norge.

Men alligevel ikke helt.

- Jeg så to forskellige halvlege.

- En første halvleg, hvor vi starter sløvt ud og har for lidt bevægelse og fart i bolden og får ikke flyttet nok rundt på Norges forsvar. Vi har egentlig svært ved at tilspille os fornuftige chancer i store dele af første halvleg.

Sådan lød det fra landstræner Nikolaj Jacobsen umiddelbart efter Danmark havde besejret Norge med 31-28 i den første af to testkampe forud for VM i Egypten.

Ved pausen var nordmændene foran med tre, 15-12, efter en halvleg, hvor danskerne ikke kunne finde samme fart i spillet som nordmændene.

Det blev dog bedre efter pausen, hvor danskerne kunne 'matche nordmændene tempomæssigt'. Det resulterede i dansk udligning, inden Jacobsens hold trak fra nordmændene.

- Anden halvleg, synes jeg, til gengæld var opløftende. Vi fik lidt små, hurtige spillere ind, der kunne flytte fødderne og flytte bolden noget mere. Jeg synes, at både Mads Mensah, Mathias Gidsel og Jacob Holm spiller en rigtig fin anden halvleg sammen med både Magnus Saugstrup og Simon Hald på stregen og de to fløje, siger landstræneren.

21-årige Mathias Gidsel er et af de nye ansigter på landsholdet. Han står foran sin slutrundedebut ved VM. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Selvom der, ifølge landstræneren, var skønhedsfejl, der skal udbedres, så var der styr på det defensive fundament.

- Jeg havde været mere nervøs, hvis nordmændene var sejlet gennem vores defensiv, men det synes jeg ikke, de gør. Jeg synes, vi står rigtig godt defensivt. Når det så er sagt, så har vi også en vanvittigt dygtig målmand i dag, siger han.

'Der er meget, vi skal nå'

Så er spørgsmålet, hvad man står tilbage med, når ens hold har leveret to vidt forskellige halvlege?

Optimisme på baggrund af en god anden halvleg eller bekymrede miner over første halvleg?

En blanding, mener landstræneren.

- Anden halvleg var selvfølgelig opløftende, men første halvleg, og specielt starten, det var ikke godkendt.

- Der er rigtig meget, vi skal nå. Det tror jeg også, man kunne se i dag. Vi er ikke der, hvor vi skal være endnu, men det er godt, at der er otte dage endnu (fredag er der kun syv dage, red.), siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller igen lørdag mod Norge i den sidste testkamp inden VM i Egypten. Den første opgave for Nikolaj Jacobsens tropper ved VM-slutrunden er Bahrain. Den kamp spilles den 15. januar.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter