Hansens tordenarm fik lov at lyne: Kollegerne forstod endelig at sætte frustreret stjerne i scene

Anne Mette Hansen mener, landsholdskollegerne har forsømt at udnytte hendes styrker ved VM.

Danmarks Anne Mette Hansen er en altafgørende brik for, at landsholdet kan få succes mod Frankrig. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Anne Mette Hansen spiller ikke for de tredobbelte Champions League-vindere, Györ, fordi hun har været heldig at ende det rigtige sted. Hun spiller for verdens bedste håndboldhold, fordi hun har et niveau, der er helt unikt med danske briller.

Alligevel har det mildt sagt været en blandet fornøjelse at følge hende under denne VM-slutrunde i de rød-hvide farver. I hvert fald indtil gårsdagens kamp mod Brasilien.

- Det var rart, at vi holdt os til gameplanen, og at vi vandt kampen.

Kort og kontant fra Anne Mette Hansen efter sejren, men der er følelser og frustrationer bag den udtalelse. Den danske venstreback føler nemlig ikke, at hun har fået de muligheder, hun burde have haft i turneringens første kampe.

Specielt nederlaget til Tyskland tirsdag sidder faktisk stadig i hende, og hun blev nødt til at dele frustrationerne med holdkammeraterne.

- I forhold til kampen mod Tyskland, synes jeg ikke, at jeg bliver sat i de situationer, jeg er god i. Det fik vi snakket om, og jeg synes, at jeg viste mod Brasilien, hvorfor jeg skal sættes op, så det håber jeg, at vi bliver ved med, forklarer Anne Mette Hansen.

- Det er krydsspil og ind over midten. Det er første gang, at jeg skyder udefra i den her turnering, så det er det, jeg skal sættes op til, lyder det fra hende.

En skuffet Anne Mette Hansen efter nederlaget i kampen, i den indledende runde i Gruppe B, mellem Danmark og Tyskland. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Men hvis det fungerer så godt, hvorfor er det ikke noget, som Danmark har benyttet sig af tidligere i turneringen?

- Det var også det, der var rigtig frustrerende efter kampen mod Tyskland, kan jeg fortælle dig, lyder det fra Györ-danskeren.

Mod Brasilien i går blev det så til fire scoringer, og specielt i starten af kampen så hun ud til at have en masse at bevise. Hun knaldede bolden i nettet flere gange.

- Hun er jo god for pokker! Fordi hun har spillet et par halvskidte kampe mod Sydkorea og Tyskland, er hun jo ikke blevet en dårlig håndboldspiller, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren henviser også til snakken, som Anne Mette Hansen havde med sine holdkammerater, og han ser den som afgørende for, at spillet var markant bedre mod Brasilien.

- Engang imellem skal man selv sige, at ’I skal bare give mig bolden her, så skal jeg nok smadre lortet i kassen’. Og det kan hun, og det fik hun gjort på fornemste vis, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg tror, at man skal helt ud og hænge i tovene for at finde ud af, hvad man egentlig er god til, og ’kan jeg godt tillade mig at sige til de andre, at nu skal jeg have plads’, og det gjorde hun altså, forklarer han.

Fredag venter de regerende verdens- og europamestre, Frankrig. Taberen er ude af turneringen. Det er derfor en svær situation, som Danmark har bragt sig selv i, men de har heldigvis muligheden for at gøre arbejdet færdigt.

- Jeg er glad for, at vi stadig lever, men jeg er også stadig rigtig skuffet over, at vi skal sætte os selv i den situation, at det skal afgøres mod Frankrig. Jeg synes, at vi havde mulighederne mod Sydkorea og Tyskland. Men vi må tage det positive med, lyder det fra Anne Mette Hansen.

Hvis du har lyst til at se den altafgørende kamp mod Frankrig fredag, så er der rig mulighed for det. Kampen kan nemlig følges på alle DR’s platforme.

Den bliver vist på DR1 med optakt fra klokken 12, den kan følges live i radioen på P3, og så kan du selvfølgelig også følge den herinde på dr.dks liveopdatering.