’For helvede, noget lort’: Håndbolddamerne er knuste over den glippede OL-plads

De danske håndbolddamer smed en føring i sidste minut mod Serbien og missede muligheden for at deltage ved OL til sommer.

Anne Mette Hansen og håndbolddammerne kommer ikke til OL. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

De danske håndbolddamer må se OL fra sofaen.

Holdet spillede uafgjort, 26-26, med Serbien i den sidste kamp i mellemrunden ved VM. Dermed blev danskerne ikke blandt de syv bedste lande ved slutrunden, som var kravet, hvis en billet til Tokyo næste sommer skulle have været indfriet.

Landsholdet havde ellers selv skæbnen i egne hænder, da de gik ind til det sidste minut med en føring på et mål. Alligevel formåede serberne at udligne og ødelægge den danske OL-drøm.

- For helvede. Fuck, det var noget lort, sagde en tydeligt frustreret Anne Mette Hansen efter kampen.

Den danske venstre back havde i løbet af kampen mere end svært ved at skyde sig igennem det serbiske forsvar.

- Seriøst. Jeg bliver grebet ud. For helvede mand. Jeg kan ikke engang skyde bolden ind til mål. Det er fucking ringe altså. Enten kommer vi ikke til chancer eller også scorer vi ikke på dem. Det er fucking ringe.

'Enormt skuffede'

Den danske anfører Stine Jørgensen ærgrede sig også over nederlaget, der betyder, at landsholdet for andet OL i træk må blive hjemme.

- Vi er enormt skuffede og kede af det. Vi har mange nerver på, fordi der er så meget på spil, og det fylder måske for meget i dag.

- Vi har haft den vildeste måned med mange op- og nedture. Så det gør ondt på os alle, at det ikke lykkes, slutter Stine Jørgensen.

I målet har Sandra Toft gang på gang sørget for at holde danskerne inde i de tætte kampe. Mod Serbien spillede hun igen godt, men i sidste ende var den 30-årige målmands redninger ikke nok.

- Det er en kæmpe personlig skuffelse ikke at komme til OL. Det var det også i '16, og i '12 var jeg skadet, så det var 3. gang i træk, at jeg ikke kommer med. Lige nu virker fire år mere, som utroligt lang tid, siger Sandra Toft.

Danmark rejser fra VM med en niendeplads.