Hokus pokus, danske maver i fokus: 'Sundt for os at prøve en kamp uden Mikkel Hansen'

I fraværet af verdensstjernen måtte Danmarks håndboldherrer tænke i alternativer i sejren over Japan ved VM-slutrunden.

- Det må komme fra noget, alle har fået, for det er som om, alle har en lille grad af det. Derfor var også vigtigt, at vi vandt over Japan, fordi så kan alle forhåbentlig nå at blive helt klar til kvartfinalen, sagde landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Vi undlader at gå i detaljer og nøjes i stedet med landstræner Nikolaj Jacobsens ord for, at de sanitære forhold på Hotel Marriott i Kairo var blevet frekventeret oftere end normalt.

Desværre måtte håndboldherrerne lørdag aften undvære Mikkel Hansen og Johan Hansen grundet maveonde i syvmålssejren over Japan, og det var hverken sjovt eller komisk, men skide irriterende. Rent ud sagt.

For midt i glæden over at have sikret sig kvartfinale og førsteplads i holdets mellemrundepulje, fyldte fraværet af verdensstjernen og frygten for flere maveudfordringer også en smule.

- Det er lidt spændende, hvordan vi kommer gennem natten, sagde Nikolaj Jacobsen efter kampen

- Jeg har også lidt rumlen. Jeg kan ikke finde ud af, om det bare er, fordi jeg er sulten, grinte Danmarks landstræner.

- Ej, der er mange af os, der har været på toilettet et par gange ekstra, men jeg har det ikke skidt. Jeg kan godt mærke lidt uro, lød det.

Danmark har sikret sig førstepladsen i mellemrunden efter sejren over Japan. Mandag møder holdet Kroatien, og det skakternede balkanland vil kæmpe med alt, hvad det har, forudser Niklas Landin. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Hvis én spiller kunne finde både sympati og samtidig relatere til Mikkel og Johan Hansens situation, var det Niklas Landin.

Den danske anfører 'var igennem det' sidste gang, han var i Kairo til en slutrunde med ungdomslandsholdet i 2009, hvor holdet vandt VM-sølv.

- Og det var ikke sjovt, sagde Niklas Landin og tonede hele lidt situationen ned.

Det har ikke bredt sig voldsomt, og holdet har heldigvis så mange spillere, at Danmark - som mod japanerne - kan skifte lidt ud.

- Jeg tror også, det var sundt for os at prøve en kamp uden Mikkel. Vi ved alle sammen, hvad han kan, og vi ved alle sammen, at han nok skal være der i de næste kampe, når han kommer sig ovenpå det her. Det var meget sundt for os at prøve uden Mikkel i angrebet, sagde Landin.

Det er debutanternes VM-slutrunde

I dag er det Emils fødselsdag, hurra, hurra hurra!

I går var Emil Jakobsen 22 år gammel, topscorer og slutrundedebutant. Her til morgen må vi formode, at holdkammeraterne synger for ved morgenbordet, når venstrefløjen fejrer sin 23 års fødselsdag.

På en aften, hvor maverne kom i fokus, måtte Emil Jakobsen uden tvivl have haft hallens bedste fornemmelse i området omkring navlen.

12 mål. Dermed stjal han faktisk Mathias Gidsels blot otte dage gamle rekord for flest debutantscoringer ved en slutrunde for Danmark.

- Det var jo fantastisk. Jeg havde så meget energi og ild inde i mig for at spille det her VM, og da jeg endelig fik lov, ville jeg bare give den fuld gas, sagde Emil Jakobsen, der indledte VM-slutrunden med at teste positiv for corona og efterfølgende tilbragte syv dage for sig selv i isolation.

Derfor forstod man også godt, at han efter sin første scoring knyttede næven med en sådan kraft, at knoerne blev helt hvide.

- Det var en kæmpe forløsning, sagde Emil Jakobsen.

Herunder kan du se nogle af venstrefløj Emil Jakobsens aktioner i slutrundedebuten for Danmarks herrelandshold lørdag aften mod Japan:

Hjemme i GOG er Emil Jakobsen og Mathias Gidsel holdkammerater, udenfor banen rigtig gode venner, faktisk næsten også naboer, og Gidsel kunne godt unde venstrefløjen sin scoringsrekord, lød det uden tøven.

- Det var en rigtig flot slutrundedebut, sagde Mathias Gidsel.

Emil Jakobsen tøvede ikke det mindste i sine første aktioner. Venstrefløjen gav los og leverede en slutrundedebut, han både kan og skal være enormt stolt over. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

- Jeg er meget glad og også lidt stolt af ham. At han performer, som han gjorde i dag (lørdag, red.) efter en uge i isolation, alt den opmærksomhed og alt den tvivl, der har været inde i hans hoved, er virkelig flot.

Der må være noget i vandet dernede på Sydfyn, eller måske er det kosten?

- Gidsel og jeg bor jo på samme gade, så vi spiser tit sammen. Gidsel er glad for bearnaise og pommesfritter, men det ved jeg ikke, om vi skal have ud, grinte Emil Jakobsen, der gerne må tage et lille stykke kage på sin fødselsdag, åbnede landstræneren for.

- Jeg tror ikke, det er kagen, der er problemet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter