Holdkammeraterne hylder den sociale leder Mikkel Hansen – både på og udenfor banen

Mikkel Hansen er ikke bare en unik håndboldspiller, han er også en inkluderende holdkammerat.

Mikkel Hansen får mange rosende ord med på vejen af holdkammeraterne. (Foto: Thilo Schmuelgen © Scanpix)

Det kan godt være, at det meste handler om at vinde, når der spilles VM i håndbold. Men Mikkel Hansen har stadig ikke glemt dyderne fra foreningslivet hjemme i Danmark: Alle skal inkluderes.

Selv når otte egyptere beder om en selfie efter buffeten, stopper han, tager sig tiden og lader sig fotografere, fortæller slutrundedebutanten Mathias Gidsel, der nogle gange undrer sig over, hvor Mikkel Hansen egentlig bliver af, når spillerne skal tilbage på deres værelser.

- Det viser bare, hvor stor en stjerne han er, hvor dygtig han er, men også hvor godt et menneske han er, lyder det fra den unge GOG-spiller, der suger til sig fra den danske verdensstjerne hver eneste dag.

- Til slutrunden har jeg oplevet en meget velspillende Mikkel Hansen, der er kommet for at imponere. Og det smitter også af på mig, at han har været i så godt spilhumør. Han er virkelig dygtig til at hjælpe mig både til træning og i kamp.

Mathias Gidsel er topscorer for Danmark med 25 mål. En del af æren giver han Mikkel Hansen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Også landstræneren Nikolaj Jacobsen har lagt mærke til, at Mikkel Hansen er god til at inddrage de nye og lære fra sig, når landsholdet er på tur.

- Mikkel Hansen har helt sikkert overskud. Det kan vi se både på og udenfor banen, siger han og fortsætter:

- Men vi har selvfølgelig også snakket om, at han kan blive en endnu større forgangsmand på nogle områder. Det er både som leder, vokalt og til træning, siger landstræneren og understreger, at han er meget tilfreds med den rolle, som Mikkel Hansen indtager i truppen.

Herunder kan du høre, hvordan Mikkel Hansen har oplevet de unge spilleres indtog til VM.

Giver plads til alle

I omklædningsrummet er Mikkel Hansen ikke den, der taler mest. Og måske heller ikke højest. Men det er heller ikke nødvendigt.

For når han åbner munden. Så bliver der lyttet, fortæller landsholdets målmand Kevin Møller, der også kun har roser til overs for Hansens gemyt og væsen.

- Først og fremmest giver han plads til alle. Han viser sine lederegenskaber gennem sit spil, og når han siger noget, så bliver der lyttet. Han kender sin rolle, og han ved godt, at han ikke behøver være den, der siger mest. Samtidig er han meget social, og derfor er han god for hvilket som helst hold. Det styrker os, at han ikke er selvoptaget. Han er del af os, og vi mærker tydeligt, at han nyder at være her, siger FC Barcelona-spilleren om den danske venstre back, der indtil videre har scoret 19 mål i turneringen.

Hovedpersonen selv bekræfter også gerne, at han trives utrolig godt på det danske landshold her snart 12 år efter, at han første gang trak i nationaldragten - uanset om det er i hallen eller på hotellet.

- Jeg nyder det stadig. Og jeg glæder mig ekstremt meget, hver eneste gang jeg møder ind i landsholdslejren. Det er en god gruppe at være en del af, siger han.

Og meget symptomatisk er Mikkel Hansen ikke meget for at tage æren for, at de yngre spillere i øjeblikket klarer sig fantastisk ved slutrunden.

- Vi er så heldige, at vores yngre spillere får rigtig meget spilletid i deres klubber. Derfor er de vant til, at der er meget opmærksomhed omkring dem. Og indtil videre synes jeg, at de har klaret det rigtig flot, lyder de beskedne, men rosende ord fra Mikkel Hansen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter