I dag begynder mellemrunden for Danmark: Her er fire ting, du skal vide

Danmark har givet sig selv et nærmest perfekt udgangspunkt for at komme videre til kvartfinalen.

Danmark har fire point med til mellemrunden. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

De fleste af os kan blive enige om, at Danmark har spillet tre gode kampe ved VM i håndbold.

Det betyder, at danskerne træder ind i mellemrunden med fire point og fine muligheder for at spille sig videre til kvartfinalen.

I aften skal første skridt tages, når Danmark møder Ungarn i den første kamp i mellemrunden, siger den danske landsholdsspiller Louise Burgaard.

- Der venter nogle gode modstandere i mellemrunden. Nu skal vi til at spille mod nogle hold fra Europa, som vi kan forberede os lidt bedre på. Det kan vi finde lidt tryghed i, men det bliver også sværere modstand, siger hun.

Men hvad skal Danmark forvente af de kommende kampe, hvor modstanderne også hedder Tyskland og Tjekkiet? Og hvad er chancerne for at gå videre?

DR Sportens håndboldekspert under VM, Camilla Andersen, giver dig her svaret på fire centrale spørgsmål.

Hvilken kamp er nøglekampen i mellemrunden?

Danmark mødte seneste Ungarn for tre år siden. Her blev det til en dansk sejr på syv mål. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Det gør kampen mod Ungarn i aften. Her kan Danmark tage et kæmpe skridt mod kvartfinalen, hvis de vinder. Så er de nemlig fire point foran Ungarn før de sidste to kampe, mens de samtidig er bedre indbyrdes, siger Camilla Andersen.

Hvad skal vi forvente af Danmark i de kommende tre kampe?

Det dufter af kvartfinale, siger Camilla Andersen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Nu møder vi nogle europæiske hold, der godt kan give dem modstand. Alligevel ser jeg Danmark som favoritter i de tre mellemrundekampe mod Ungarn, Tyskland og Tjekkiet.

- Også selvom Ungarn nåede frem til kvartfinalen ved OL i sommer.

Hvad kan gå galt for Danmark?

Det danske bundniveau er blevet højere. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Tidligere har vi set, at Danmarks bundniveau kan være meget lavt. Men de tre kampe, vi har set hidtil under VM, har givet os en form for klarhed omkring, at det er noget, der er blevet arbejdet på.

- Danmark har været meget koncentrerede i de tre første kampe, hvor vi tidligere har set, at der har været en tendens til at lave mange tekniske fejl, uanset hvem de mødte. Derfor tror jeg på, at Danmarks bundniveau er blevet højere.

Hvor store er Danmarks chancer for at komme videre til kvartfinalen?

Landsholdet var senest i kvartfinalen ved VM for fire år siden. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- De er meget store. I øjeblikket vil jeg sige, at det er flere årtier siden, at vi på nuværende tidspunkt har haft så store muligheder for at spille os videre til en kvartfinale ved VM. Jeg tror, jeg vil give dem 85 procent chance for at komme i kvartfinalen.

Du kan se Danmarks kamp mod Ungarn på DR1 og DRTV fra klokken 20 eller følge med i LIGA på P3.

FacebookTwitter