I dag kan Danmark skrive sig ind i historiebøgerne: 'Der er noget større end VM-titlen på spil'

Danmark kan blive den første nation til at vinde VM i herrehåndbold tre gange i træk.

Sådan så det ud, da Danmark vandt VM for to år siden. (Foto: © 10030 Jonas Ekströmer/TT)

Det er flot at vinde VM én gang, det er imponerende at gøre det to gange i træk, og det er nærmest umuligt at gøre det tre gange på stribe.

Men ikke desto mindre har Danmark i dag mulighed for at gøre det umulige muligt, når der i aften klokken 21 spilles VM-finale mod Frankrig i Stockholm.

Vinder Danmark, så er det første gang i historien, at en nation har formået at vinde trofæet med den forgyldte håndbold tre gange i træk.

Noget, der vil være tæt på ubeskriveligt, siger stregspilleren Simon Hald.

- Der er noget større end VM-titlen på spil. Sportsfolk vil allerhelst skrive sig ind i historiebøgerne, så det er noget, vi kommer til at gå benhårdt efter.

Ikke til at sætte ord på

Også fløjspilleren Johan Hansen har svært ved at begribe, hvad det egentlig er, han kan være med til at gøre søndag aften.

- Vi har muligheden for at vinde VM igen, og vi kan skrive historie. Det er ikke til at sætte ord på, og vi vil gøre alt for at indfri forventningerne, siger han.

Men den er altså god nok. Dannebrog kan ende i guldregn igen, igen.

- Vanvittigt, siger Rasmus Lauge.

- Det vil være den største præstation, et hold har lavet. Ja, det vil være noget helt unikt, siger den danske venstre back, før han roser alle dem, der har været med til at skubbe landsholdet frem til den tredje VM-finale i træk.

- Det er kæmpestort for alle; ledere, stab, spillere, men også for håndbolddanmark og den udvikling, som håndbolddanmark har været gennem. Det er stort for alle på hele paletten.

Historieskrivningen er tæt på.

Men det er også meget vigtigt at huske på, at rekordbogen ikke skal sendes i trykken før finalen, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er klart, at stoltheden vokser, når vi kommer hertil. Derfor skal jeg lægge en dæmper på mig selv, men jeg går også glad og stolt ind til finalen.

- Omvendt skal jeg også gå ind med ydmyghed. Selvom vi har et godt hold, så er der aldrig en garanti for at spille en finale. Derfor skal vi også sætte pris på, at vi er kommet hertil.

Søndag fra klokken 17.30 kan du se både bronzekamp og finale på DR1.

Finalen mellem Frankrig og Danmark kan også høres direkte i LIGA på P4 og følges på DR.dk.