I kvartfinalen venter Ungarns 'store basser', der høster respekt i den danske lejr

Danmark møder onsdag de fysisk stærke ungarere i kvartfinalen ved VM i håndbold.

Bence Bánhidi er én af flere spillere, der kan volde Danmark problemer med sin store fysik. (Foto: © Tamas Kovacs, Ritzau Scanpix)

Danmark slap for Sverige i VM-kvartfinalen, men Ungarn bliver en hård nød at knække.

Sådan lyder dommen fra det danske landshold, der har stor respekt for den fysik, det ungarske landshold besidder.

- Holdet dækker med meget fysik. Det er nogle store drenge både i den ene og den anden ende. Offensivt spiller de meget på deres store stregspiller. Der bliver nok at se til, siger Mikkel Hansen.

Ungarns vej til kvartfinalen har været med flere bump end den danske. To nederlag er det blevet til for Ungarn ved det igangværende VM, hvor en sejr over Island endte med at sende dem i kvartfinalen.

Både Ungarn og Island endte med seks point efter mellemrunden, men takket være den ungarske sejr på 30-28 over Island i det indledende gruppespil, er det ungarerne, Danmark skal møde i kvartfinalen. (Foto: © Johan Nilsson/TT, Ritzau Scanpix)

Rasmus Lauge, der til daglig spiller i den ungarske klub Veszprem, har haft et øje på Ungarn i løbet af slutrunden, og det har været svært at blive klog på.

- Det har godt nok været en rutsjebanetur. Hold da op. Fra succes til kæmpefiasko nærmest. De er på en eller anden måde gået videre med to nederlag. Det skal der selvfølgelig en portion held til, men det er et kvalitetshold. De kommer med stor, stor, stor fysik, siger Rasmus Lauge.

Det er særligt de ungarske backs og tunge stregspillere, der bliver en opgave at håndtere i onsdagens kvartfinale, forklarer den danske playmaker.

- Vi skal op på et højere niveau fysisk, end vi var mod Egypten, for der er nogle store basser, vi skal rundt om i forsvaret, siger Rasmus Lauge.

'De største stregspillere i håndboldeuropa'

Med mandagens sejr over Egypten har Danmark ikke tabt i 25 VM-kampe i træk. Seneste nederlag ved en VM-slutrunde finder man tilbage i 2017 mod netop Ungarn.

Gense VM-nedturen fra 2017 mod Ungarn herunder:

Et opgør, der ikke lader til at være glemt af den danske anfører, Niklas Landin.

- Jeg ser frem til kvartfinalen med blandede følelser. Vi har tidligere haft det utrolig svært med Ungarn. På den måde er det et hold, vi har utrolig stor respekt for, og som vi ikke helt ved, hvor vi har henne. Vi er ydmyge ved, at nu skal vi spille mod Ungarn, siger den danske målvogter.

Den danske VM-topscorer, Mathias Gidsel, fortæller, at kvartfinalen bliver et møde mellem "noget tempofyldt håndbold og nogle ordentlig store ungarere".

- Især nogle rigtig tunge backs og Bánhidi (stregspiller, red.), som ikke behøver en introduktion. Jeg tror, at alle i Danmark ved, hvem han er. Ham har vi altid haft problemer med, så det bliver en helt anden størrelse, end det vi har mødt, siger Mathias Gidsel.

Med sine 208 centimeter og en kampvægt på omkring 120 kilo er Bence Bánhidi nem at spotte inde på stregen. (Foto: © Adam Ihse/TT, Ritzau Scanpix)

Én, der kan se frem til at danse rundt med den 208 centimeter høje Bence Bánhidi er danske Henrik Møllgaard.

- Der bliver nok at holde øje med. De har de to største stregspillere, der findes i håndboldeuropa, og dem spiller de meget med, og det er de gode til. Så vi får vores sag for.

- Der er kun gode hold tilbage nu, og så håber jeg, at vi får Sverige på et andet tidspunkt, lyder det fra Henrik Møllgaard.

Onsdagens kvartfinale mod Ungarn spilles i Stockholm klokken 18.00 og kan ses på DRTV og DR1.

Bliver det til en dansk sejr, vil Danmark tangere rekorden for flest VM-kampe uden nederlag.