'Ikke i nærheden af at være godt nok': Dansker skuffet over sig selv efter misbrugt mulighed

Mads Hoxer føler ikke, han greb chancen mod USA.

Mads Hoxer ærgrer sig over sin egen indsats i opgøret mod USA. (Foto: © ANDREAS HILLERGREN/TT, Ritzau Scanpix)

Det handler om at gribe chancen, når man får den.

Sådan er det vel i mange af livets facetter, og det gælder også på håndboldbanen.

Men ikke alle danske landsholdsspillere fik udnyttet deres muligheder til fulde, da håndboldherrerne i går besejrede USA 33-24 i VM-mellemrunden.

Mod amerikanerne fik flere af de bærende kræfter et hvil på bænken, og andre af danskerne blev derfor sendt på banen med en mulighed for at spille sig tættere på landstrænerens foretrukne nøglespillere.

Men ikke alle muligheder blev grebet, og det ærgrer landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg vil sige det sådan, at jeg havde håbet der var flere, der havde grebet chancen, siger Nikolaj Jacobsen kort efter kampen.

En af dem, der føler, at en sjælden mulighed for at vise sig frem blev misbrugt, er 22-årige Mads Hoxer.

- Jeg er skuffet over mig selv. Det var ikke i nærheden af at være godt nok. Lige nu er det skuffelse og ærgrelse, der fylder i mig.

- Når man brænder så meget, som vi gør, mister man måske troen på, at systemerne virker, selvom vi kommer frem til fine chancer. Ja, jeg synes vi brænder alt for meget, siger han.

Du kan se interviewet med Mads Hoxer i videoen herunder.

Mads Hoxer startede på banen i Mathias Gidsels sted.

Sidstnævnte højreback har lige et år mere og en del flere landskampe på bagen end sin landsholdskollega. Og så kan han i år også kalde sig dansk VM-topscorer.

Det vidner om et utroligt højt niveau - og også et niveau, Mads Hoxer - trods hans rolle som backup til netop Mathias Gidsel - føler, han ikke er nærheden af.

- Der er langt, siger han om niveauforskellen.

Svære arbejdsvilkår

Den 22-årige landsholdsspiller startede sammen med Jakob Holm og Mikael Damgaard i Danmarks bagkæde mod amerikanerne. En hidtil uprøvet konstellation, og ingen af de tre kan heller prale med at have fået meget spilletid ved VM indtil videre.

Derfor ærgrer det også Mads Hoxer, at de i fællesskab ikke formåede at gøre et bedre indtryk.

- Det er klart, vi har ikke prøvet at spille sammen. Vi alle tre vil rigtig gerne (gøre indtryk, red.), men det skal vi kunne gøre bedre, siger Mads Hoxer.

Mathias Gidsels storform og vigtige rolle på landsholdet medvirker til, at spillere som Mads Hoxer ikke får så mange minutter på banen ved VM. (Foto: © ANDREAS HILLERGREN/TT, Ritzau Scanpix)

Mads Hoxer bør dog ikke dvæle alt for meget over ikke at leve op til hans egne og måske heller ikke landstrænerens forventninger en enkelt gang.

For alle kan have dårlige kampe, og forudsætningerne i opgøret mod USA var heller ikke de nemmeste for de tre nye bagspillere, mener Mathias Gidsel.

- Jeg ser de tre bagspillere, der aldrig har spillet sammen før og som skal forsøge at finde på noget sammen. Det er svært på den allerstørste scene, og det er svært i en kulisse, hvor man ikke kan tale sammen, så det er svære arbejdsvilkår.

Mathias Gidsel er derfor heller ikke bekymret over, at banen ikke blev brændt af mod amerikanerne.

- Nogle af dem stod der for første gang. Det er en utrolig svær kulisse at spille i, der er rigtig meget pres.

- Men det er klart, når du er tre bagspillere, der aldrig har spillet sammen, så vil der komme flere fejl og flere afbrændere.

Danmarks næste VM-kamp er på mandag. Her møder landsholdet Egypten klokken 20.30.