Ingen danske VM-dikkedarer: Reserverne rundbarberer DR Congo

Danmark vandt en knusende sejr på 39-19 over DR Congo. Sejren betyder, at Danmark er videre til mellemrunden ved VM.

Pak I bare de gule breaking-bannere væk.

Selvfølgelig var Danmark, verdensmestrene, håndboldspillets fædreland, langt, langt bedre end VM-debuterende DR Congo.

Med reserverne rullet frem i forreste geled tog danskerne endnu et VM-stik og vandt i overbevisende stil 39-19.

Meeeen... De skulle lige i gang.

Den danske indledning var lidt som en daggammel sodavand uden låg. Doven, småkedelig. Og tam. Tre-fire af de her lige ved og næsten beslutninger, tvivlsomme afleveringsfejl. Argh.

Og de fem minutter med spilstop, gaffatape og en løs gulvreklame tilsat klappe-nummeret Zorba på speed hjalp da heller ikke på sagerne. Man sad næsten og savnede et stykke med Volbeat i Boxen.

Et par dårlige afslutninger til at starte med, jo, jo, men så fandt Jacob Holm ellers den rette afstand og fart. Om så Congo-spillerne havde forsøgt at forsvare et musehul, var Holm nok kommet igennem alligevel. Stærk præstation af danskeren. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

Heldigt at det betød nul og niks, når man mødte DR Congo, der i optakten fokuserede mere på at stjæle Mikkel Hansens pandebånd end de to point. Forståeligt.

De er med for at få sig én på opleveren, og det fik congoleserne da også, når Jacob Holm og Mathias Gidsel slap de hurtige fødder løs med Morten Olsen i centrum til at opkridte løbebanerne.

Håndboldherrerne strammede sig an - det gjorde de faktisk i høj grad resten af kampen - og kom gnidningsfrit foran 15-7. Stor ros for det.

Gode takter i kontra- og andenfasen, hvor Johan Hansen fik løbet bibtest langs sidelinjen og med sin syvende scoring sendte verdensmestrene til pause foran 23-10.

Ingen slinger i valsen

Det så ud til, at Mikkel Hansen hyggede sig. I pausen tøffede han rundt med et håndklæde i venstre hånd og trak bolden rundt i hjørnerne med højre. Pandebåndet stadig på hovedet og ikke i congolesiske hænder.

Hvil til Hansen, det samme gjaldt Niklas Landin.

Landins afløser, 23-årige Emil Nielsen, fik sin slutrundedebut - og det slap den lyshårede aarhusianer bosat i franske Nantes ganske, ganske fortrinligt fra. Gribere, feberredninger og også dem, han på papiret skulle snuppe. Fremtidens mand, det kan der ikke være to meninger om.

Danmark var gode til at brede spillet ud og finde fløjene. Det nød specielt Johan Hansen godt af. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

I fredags var Mathias Gidsel den helt store historie, på alles læber, og det er da også en selvtillidsfuld ung herre, Danmark har rendende på højrebacken.

Lidt løssluppent forsøgte han, med ryggen til Anders Zachariassen, at finde stregspilleren med en aflevering mellem benene. Men okay, det skulle der også være plads til, når man med tyve minutter tilbage førte 29-14.

Lad os kalde det en dag og trække på smilebåndet over Henrik Møllgaard, der småvikarierede på venstrefløj, blev spillet helt fri, sprang og smed bolden diagonalt til Lasse Svan, som i stedet scorede.

To kampe, to sejre og nu hedder det Argentina på tirsdag i den sidste puljekamp ved VM-slutrunden.

'Jamen Emil, er den ikke ligegyldig, de er jo videre?'.

Nej. Der er hverken reserveret liggestole i poolområdet eller strøget rød-hvide badebukser hernede i Egypten. Maksimumpoint, det er målet. Og så skal man også slå argentinerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk