KARAKTERER Bagkæden får topkarakter efter flot sejr over Egypten

De danske håndboldherrer løftede niveauet fra USA-kampen, men hvordan synes du, at de klarede det? Bedøm spillerne her.

Mikkel Hansen brillerede mod Egypten. (Foto: © Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix)

Danmark var ikke pisket til sejr mod Egypten, men det var alligevel et tændt dansk mandskab, der mandag aften satte gang i Malmö Arena.

Særligt Niklas Landin og den danske bagkæde bestående af Mikkel Hansen, Simon Pytlick og Mathias Gidsel leverede varen og sikrede den danske sejr og førstepladsen i mellemrundens gruppe 4.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har fundet karakterbogen frem og været gavmild ved det danske hold.

Men hvordan synes du, at håndboldherrerne klarede sig? Giv dine egne karakterer til landsholdet herunder.

Niklas Landin: 10

Landin stod en fremragende kamp. (Foto: © TT News Agency, Ritzau Scanpix)

- Landin var igen tilbage som dirigerende og med voldsom autoritet. Det virkede som om, at de egyptiske spillere fra start var kyst af den danske keeper, som i starten af kampen stod imponerende.

- Selvom redningsprocenten faldt lidt i løbet af kampen, så var han en toneangivende og vigtig spiller. Han ender med en redningsprocent på 36.

Magnus Landin: 7

Magnus Landin. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

- Det er sjældent, at man giver en fløjspiller 7, uden at han kommer på scoringslisten. Men jeg må tage hatten af for Magnus Landin, som rent defensivt gjorde det godt. Ikke bare i samspillet men også i mand-mand-spillet. Dejligt at venstrefløjen fik tanket selvtillid.

Emil Jakobsen: 7

Emil Jakobsen var på vanlig vis skarp foran kassen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Jeg havde egentlig givet ham 4, men jeg har ændret det til en 7'er. Han spillede kun første halvleg, hvor det blev til to gode mål på tre forsøg. Men endnu vigtigere havde han et par gode forsvarsaktioner, hvor han vurderede rigtigt og trak to angrebsfejl.

- Emil Jakobsen er lige præcis der, hvor han skal være.

Johan Hansen: 4

Johan Hansen var som sædvanlig skarp på kontraen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han var eneste højrefløj, der var udtaget til kampen, men grundet taktiske dispositioner spillede han kun 25 minutter.

- Rent offensivt var der ikke meget at arbejde med, men han scorede dog på den ene chance, han havde. Defensivt gjorde Johan Hansen det ganske udmærket, hvor der ikke var meget at se til.

Magnus Saugstrup: 12

Klippen i det danske forsvar leverede en solid præstation. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Fantastisk landskamp af Magnus Saugstrup, som fra første fløjt styrede og dirigerede den danske defensiv. Tilbage med masser af vundne dueller og godt samarbejde i defensiven med Møllgaard og Gidsel.

- Samtidig viste Magnus Saugstrup sig frem fra allerøverste hylde i offensiven med fantastiske ryk og godt screeningsarbejde. God effektivitet med fire mål på fire forsøg. Kæmpe landskamp af den danske stregspiller.

Mathias Gidsel: 12

Der blev gået hårdt til det danske es Mathias gidsel. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Imponerende igen, igen. Masser af fart, vundne dueller og mål. Men det var også en kamp i oplæggerens rolle. Jeg sidder med indtrykket af, at den mand kan alt.

- Han endte opgøret med imponerende otte mål og seks assists.

Henrik Møllgaard: 10

Henrik Møllgaard havde godt fat i det danske forsvar. (Foto: © JOHAN NILSSON, Associated Press)

- Han indgik sammen med Magnus Saugstrup i den danske midterakse, og hvor var det en fornøjelse at følge. Han var forudseende og hårdt tacklende, men samtidig var han tilbage i rollen som dirigent i defensiven.

- Han udgik desværre efter 50 minutter med en skade. Jeg krydser fingre for, at det ikke er alvorligt.

Mikkel Hansen: 10

Mikkel Hansen stod for fire scoringer i første halvleg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Hvad skal vi efterhånden sige om ham? Rollen som playmaker med to hvirvelvinde omkring ham var igen yderst effektiv. Det kan godt være, at han ikke som tidligere går ind i 20 mand-mand-dueller, men hans blik for stregspillet er eminent.

- Han krydrede samtidig en stor dansk aften med seks mål og imponerende otte assists. Well done, Mikkel Hansen!

Simon Pytlick: 12

Simon Pytlick var brandvarm i det danske angreb. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Man glemmer helt, at det er Simon Pytlicks første slutrunde. Vigtigheden i det danske spil er ikke til at tage fejl af, og han agerer som om, han har været en del af det danske hold de sidste fem-seks år. Han har virkelig med lynets hast sat sig på landsholdets venstre back.

- Han er aggresiv og altid i fart og altid målsøgende. 8 mål på 10 forsøg. Jeg glæder mig til at følge ham i kvartfinalen.

Rasmus Lauge: 02

Rasmus Lauge fik sine første minutter ved VM i kampen mod Egypten. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Det blev akkurat så svært, som jeg frygtede for Rasmus Lauge. Det er så svært at gå ind på et hold, der er samspillet og i rytme, og det var desværre til at se i dag. Selvom jeg er glad for, at Rasmus Lauge igen kan spille håndbold, så blev det ikke hans kamp. Han fik ikke omsat sine tre afslutninger til mål

Niclas Kirkeløkke: 7

Niklas Kirkeløkke blev skiftet ind i den danske trup søndag. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Niclas Kirkeløkke har ikke været meget mere end 24 timer i den danske lejr, men det var ikke til at se. Han udfyldte sin rolle i den danske defensiv, som havde han været med under hele turneringen med gode aktioner og læste det egyptiske spil flot.

- Det tæller bestemt op, at han kan gå upåvirket ind og levere en god indsats krydret med et mål.

Uden for bedømmelse

Kevin Møller, Lukas Jørgensen, Simon Hald, Mads Mensah og Jacob Holm var enten ikke på banen eller spillede ikke nok minutter til at blive bedømt.

Nikolaj Jacobsen: 10

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde lagt den helt rette taktik til opgøret. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- En fokuseret landstræner og et fokuseret hold var ganske smukt at se. De skilte Egypten ad og leverede en fremragende indsats.

- Defensivt var det en fremragende præstation, der kun tillod egypterne at score 12 mål i første halvleg. Offensivt var der igen fart og fantastisk spil, hvor Nikolaj Jacobsen kløgtigt spillede smalt. Den formation fik virkelig tanket selvtillid på den danske tank, og selvom indsatsen mod Kroatien og USA gav usikkerhed, så er det ikke det, jeg sidder tilbage med nu.

- Det er et dansk hold, der er, hvor det skal være, og det er bestemt Nikolaj Jacobsens fortjeneste.

Gennemsnit

Efter en kamp, hvor særligt bagspillerne og forsvarsspecialisterne trækker karaktergennemsnittet op, ender den samlede danske trup på karakter 8,7.

Med sejren er Danmark kvalificeret til kvartfinalen, hvor landsholdet står overfor Ungarn. Den kamp bliver spillet på onsdag, og du kan se den direkte på DR 1 og på DR TV.