KARAKTERER To danskere scorer topkarakter efter sejren over Spanien

Det danske landshold spiller sig i VM-finalen med sejr over Spanien. Hvordan synes du, de klarede det? Bedøm spillerne her

Niklas Landin scorer topkarakter mod Spanien.

Det så længe overbevisende ud for danskerne, men VM-semifinalen mellem Spanien og Danmark udviklede sig til en sand gyser.

I sidste ende trak danskerne dog endnu en gang fra spanierne, og finalepladsen blev sikret med cifrene 26-23.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen sidder klar med sin bedømmelse af de danske stjerner.

Men hvordan synes du, at håndboldherrerne klarede sig? Giv dine egne karakterer til landsholdet herunder.

Niklas Landin: 12

Niklas Landin tog en bold til ansigtet i første halvleg. (Foto: © JANEK SKARZYNSKI, AFP or licensors)

- Han var fyr og flamme i opgøret. Startede helt forrygende og havde derefter en periode, hvor han ikke fik meget hjælp af det danske forsvar.

- Men det kendetegner en verdensklasse keeper, at han træder i karakter, når det for alvor skal afgøres, og det må man sige, at Niklas Landin gjorde med meget vigtige redninger indenfor de sidste fem minutter.

Magnus Landin: 7

Magnus Landin spillede solidt mod spanierne. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

- Spillede første halvleg og scorede to mål på sine tre afslutninger. Defensivt viste han igen sine kvaliteter, hvor han både var forudseende og samarbejdede godt med spillerne omkring sig.

- Dejligt at se, at han fik brugt sin fysik på en god måde.

Emil Jakobsen: 4

Emil Jakobsen var farlig flere gange fra venstrefløjen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Første gang i turneringen, hvor Emil Jakobsen for alvor var presset. Han havde flere missere end normalt, men det kendetegner ham også, at han formår at komme tilbage.

- Så da bolden endte ude hos ham, hvor han for alvor kunne afgøre tingene, var det ikke overraskende, at han trådte i karakter. På trods af det var det en svær af kamp for den normalt træfsikre venstre fløj.

Magnus Saugstrup: 12

Magnus Saugstrup åbnede opgøret med kampens første scoring. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

- For anden kamp i streg så man vigtigheden og styrken i Magnus Saugstrups spil. Formidabelt arbejde i defensiven med hårde tacklinger og fantastisk samspil med specielt Henrik Møllgaard.

- Offensivt var han igen mr. 100 procent med sine fem mål på fem afslutninger. Det ligner mere og mere, at Saugstrup sagtens kunne ende på all-star holdet som bedste stregspiller.

Rasmus Lauge: 7

Rasmus Lauge kæmpede hårdt især i anden halvleg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han kom og stabiliserede det danske forsvar med lidt mere fysik og viste også i flere situationer, hvor meget han vil det her. Blandt andet situatioen hvor han smider sig fuldstændig vanvittigt på gulvet.

Mathias Gidsel: 4

Topscorer Mathias Gidsel var igen farlig fra sin højre back. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

- Første landskamp jeg kan erindre, hvor Gidsel ikke for alvor spillede en hovedrolle. Fik kun momentvis gang i sit spil mod et meget velforberedt spansk forsvar.

- Men at holde Mathias Gidsel helt ude af en kamp er der ingen, der kan, så på trods af blot tre mål på seks forsøg, krydrede han også sin indsats med seks assists.

Henrik Møllgaard: 10

Rutinerede Henrik Møllgaard kæmpede flot i den danske defensiv. (Foto: © JANEK SKARZYNSKI, AFP or licensors)

- Igen stærk, stærk kamp af den to meter høje forsvarsspiller, som ikke bare var bevægelig men også brugte alt sin fysik og kløgt mod et altid udfordrende spansk mandskab.

- Spillede samtlige minutter i den danske defensiv og satte ikke sine fødder forkert mange gange mod de kloge spanske spillere.

Mikkel Hansen: 4

Mikkel Hansen var igen en vigtig spiller for Danmark. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

- Det er sjældent, at man ser Mikkel Hansen brænde tre straffekast i så vigtig en kamp, men han var simpelthen til tider kigget ud af den spanske stjernekeeper, Gonzalo Perez de Vargas.

- Han sluttede kampen med fire mål på ni forsøg, men selvfølgelig viste han undervejs i kampen også sit altid gode overblik.

Simon Pytlick: 7

Simon Pytlick har været en lysende stjerne ved dette VM. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL)

- Man kan sige meget om Pytlick, men man må give ham, at han aldrig går ned på fart, og han giver aldrig nogensinde op. Men det var ikke den bedste eller mest effektive landskamp fra hans side.

- Og hold nu op et mod. Den her unge knægt bliver bare ved. Han scorer seks mål på 12 forsøg, hvilket er noget under den effektivitet, han plejer at spille med. Men vigtigheden af hans mod er bare så vigtig for det danske hold.

Niclas Kirkeløkke: 7

Niclas Kirkeløkke havde godt fat i spanierne. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

- Han har fået overbevist Nikolaj Jacobsen om, at han skal spille mange minutter. Og han udførte igen sin opgave i den danske defensiv til punkt og prikke.

- Samtidig viste han coolness i en meget kritisk fase ved at gå til en noget uvant position som højre fløj. Han har været et dejligt frisk pust på det danske hold.

Nikolaj Jacobsen: 10

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde forudset en hård kamp mod spanierne. (Foto: © JANEK SKARZYNSKI, AFP or licensors)

- Som altid dejlig tændt landstræner. Forsvaret var virkelig finpudset og velforberedt til opgøret.

- Samspillet var igennem kampen rigtig fint, og indskiftningen af Rasmus Lauge gav mere fysik, hvilket også var med til at holde det spanske hold på bare 23 scoringer.

- Jacobsen fandt til sidst i kampen løsningen med 7 mod 6-spillet, som var grunden til, at Danmark trak endeligt fra. Super disposition af landstræneren.

Uden for bedømmelse

Mads Mensah, Kevin Møller, Johan Hansen, Jacob Holm og Lukas Jørgensen var enten ikke på banen eller spillede ikke nok minutter til at blive bedømt.

Gennemsnit: 7,6

Lars Krogh Jeppesen giver det danske landshold 7,6 i snit efter sejren over Spanien.