KARAKTERER Heindahl var i hopla mod tunge tunesere

DR Sportens håndboldkommentator Helle Thomsen har uddelt karakterer efter Danmarks kamp mod Tunesien.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers.

En overbevisende sejr og to point på kontoen blev det til, da Danmarks bedste håndboldkvinder torsdag aften spillede første kamp mod Tunesien ved VM-slutrunden i Spanien.

Men undervejs kom også en streg i regningen. I begyndelsen af anden halvleg faldt Mia Rej til jorden, og den danske playmaker måtte senere bæres fra banen. At se en holdkammerat komme til skade er aldrig rart, fortæller DR Sportens håndboldkommentator, Helle Thomsen, og hun mener også, de alle fortjener ros for den måde, de spiller videre på.

- Mange af spillerne så påvirkede ud, og de fortjener alle et 12-tal for deres håndtering af sitautionen, siger Helle Thomsen.

Håndboldkommentatoren har delt karakterer ud til de danske spillere efter sejren over Tunesien, og dem kan du dykke ned i herunder.

Sandra Toft: 7

Sandra Toft. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Sandra Toft har fem redninger på 13 skud og ender med en redningsprocent på 38. Hun tager de bolde, hun skal og også en smule til.

Althea Reinhardt: 7

Althea Reinhardt. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Althea får hele anden halvleg, og ender med en redningsprocent på 37. Det er meget den samme fortælling som Sandra Toft – hun tager de bolde, hun skal. Det er svært at gøre det bedre, for ingen af dem bliver for alvor udfordret i dag.

Kathrine Heindahl: 10

Kathrine Heindahl. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Kathrine Heindahl spillede en rigtig, rigtig flot kamp. Hun scorer på seks ud af seks chancer og får også lavet en masse parader i defensiven. En rigtig stor landskamp af hende. Det er selvfølgelig ikke en god modstander, men hun holder koncentrationen.

Rikke Iversen: 7

Rikke Iversen. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

Hun gør det, hun skal angrebsmæssigt og står også fint defensivt. Men Rikke Iversen bliver ikke udfordret for alvor defensivt.

Trine Østergaard: 02

Trine Østergaard. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

Hun er bestået. Hun holder de defensive aftaler, som hun skal, men hun brænder også et par chancer. Trine Østergaard scorer også en enkelt ud af tre chancer, men mod en modstander som Tunesien skulle hun have scoret på flere af sine chancer for at få en højere karakter.

Simone Böhme: 02

Simone Böhme. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Simene Böhme havde et par fine afslutninger, men hun lukker også mål ind defensivt. Det er nok til bestået - men hun skal stå bedre defensivt.

Lærke Nolsøe: 4

Lærke Nolsøe. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Scorede fire mål på seks afslutninger og står også fint defensivt. Mod en modstander som Tunesien kunne hun godt have scoret seks på seks, men hun stikker afsted med et 4-tal i stedet.

Emma Friis: 7

Emma Friis. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

Selvom hun ikke er så stor, står hun fint defensivt. Og så scorer hun også på de to chancer, hun får, så det er et plus.

Mette Tranborg: 4

Mette Tranborg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Hun gør sit arbejde, men ikke så meget mere. Hun holder sine defensive pligter, men ikke så meget mere end det.

Louise Burgaard: 10

Louise Burgaard. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Louise Burgaard spillede en rigtig god kamp, og jeg synes, hun skal have et 10-tal. Hun havde masser af power og energi, og ender også på otte assists. Det ender med at være en rigtig flot kamp af hende.

Mia Rej: UB

Mia Rej. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Fortjener et 12-tal, og et stort held og lykke med at komme ovenpå.

Anne Mette Hansen: 7

Anne Mette Hansen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

I anden halvleg viser hun, hvor dygtig hun er. Der gør hun, præcis som det passer hende. Man ser, hvor overlegen hun er fysisk i anden halvleg, og derfor rykker hun op på et syvtal.

Line Haugsted: 7

Line Haugsted. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Line Haugsted star godt defensivt. Hun har en enkelt kontra, som hun scorer på, og det trækker også op.

Kristina Jørgensen: 7

Kristina Jørgensen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Spillede ikke så god en første halvleg, hvor hun havde en del tekniske fejl. Men i anden halvleg spillede hun sig fint op, og har også fem assist. Til gengæld laver hun kun tre mål på syv skud, og der kom også pres på hende, da Mia Rej røg ud.

Mie Højlund: 7

Mie Højlund. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Hun scorer på alle sine afslutninger og laver to assists. Det er bestået, og godt hun er kommet i gang, for hun bliver en rigtig vigtig spiller, nu når Mia Rej er ude.

Simone Petersen: UB

Simone Petersen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Får kun seks minutter og er uden for bedømmelse.

Jesper Jensen: 10

Jesper Jensen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Han får et helt andet arbejde i anden halvleg, end det han havde i starten. For Jesper Jensen får sat spillerne op til start, men det bliver svært, da Mia Rej bliver skadet. Alligevel formår han at få nogle smil tilbage i truppen, og det skal han have ros for.

FacebookTwitter