KARAKTERER To spillere nærmer sig dumpekarakter på uskarp dansk aften

De danske håndboldherrer sparede spillere, brændte et hav af chancer, men storsejrede alligevel over USA lørdag aften. Bedøm spillerne her.

Lukas Jørgensen scorede otte mål imod USA. (Foto: © Andreas Hillergren/AP/Ritzau Scanpix)

I aftenens opgør mod USA skulle håndboldstjernerne spares, mens der stadigvæk skulle kringles et hav af mål i kassen for at få så god en målscore som muligt.

Og det var i grove træk også det, der skete. Spillere som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Niklas Landin fik tid på bænken, og trods et hav af brændte chancer viste måltavlen alligevel 33-24 i danskernes favør ved slutfløjt.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har atter fundet kuglenpennen frem og noterer i karakterbogen, hvordan de danske håndboldherrer har klaret sig på banen i dag.

Dyk ned i karaktererne herunder og bedøm selv spillernes indsats.

Kevin Møller: 7

Kevin Møller. (Foto: © Tibor Illyes, Ritzau Scanpix)

- Dejlig landskamp af Kevin Møller, der langt om længe fik chancen fra start af Nikolaj Jakobsen. Efter en lidt blød start skal jeg love for, at Kevin Møller fandt det gode spil frem, hvor han var utrolig stærk spillende i forhold til skuddende fra de amerikanske skytter.

- Heriblandt to redninger på straffekast. Det er vigtigt for Kevin Møller med 13 redninger og en redningsprocent på 36, som sætter en streg under, at Nikolaj Jakobsen i de fremtidige vigtige kampe kan stole på, at Kevin Møller nok skal levere en god indsats.

Magnus Landin: 10

Magnus Landin. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Dejligt for Danmark og dejligt for Magnus Landin med en god landskamp. Efter et par kampe, hvor jeg synes, der har manglet selvtillid i hans spil, var det en fornøjelse at følge den høje venstrefløj i kampen mod USA.

- Ikke nok med, at han var træfsikker og scorede fem mål på fem forsøg, var han også bevægelig leverede en god forsvarsindsats.

Hans Lindberg: 02

Hans Lindberg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han ramte ikke det sædvanlige niveau, og der sneg sig ganske enkelt for mange store afbrændere ind i hans spil. Det endte med to mål på fem forsøg.

- Jeg er ret sikker på, at Hans Lindberg skulle have spillet hele kampen på den danske højrefløj, men Nikolaj Jakobsen valgte alligevel at sætte Johan Hansen på banen, så Hans Lindberg endte med at spille små 42 minutter.

Johan Hansen: 4

Johan Hansen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Kom på banen midt i anden halvleg og spillede en anonym kamp, hvor det bare blev til én afslutning, der ikke var koncentreret udført. Spillede begrænsede 16 minutter og gjorde sig ikke særlig bemærket.

Lukas Jørgensen: 10

Lukas Jørgensen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han høstede en masse selvtillid og scorede imponerende otte mål. Det er en nydelse at følge, hvordan Lukas Jørgensen håndterede det amerikanske forsvar, og hvordan han fik skrabet boldene til sig.

- Fortjent kåret til kampens spiller.

Simon Hald: 4

Simon Hald. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Efter kampen mod Kroatien havde jeg forventet en reaktion fra Simon Hald. Den kom også til dels, men jeg savner fortsat noget bevægelse og mangler noget hårdhed i den store danske stregspillers spil.

- Faldt desværre - ligesom det amerikanske angrebsspil - alt for hurtigt ned i tempo. Offensivt var det godt at se, han omsatte sin ene chance.

Mathias Gidsel: 7

Mathias Gidsel. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Skønt at se Mathias Gidsel på banen, hvor han som vanen tro fik sat mere fart i det danske spil. Han var ikke bare målfarlig selv, men havde overblik og lavede tre gode assists.

- På trods af så blød en modstander som USA, er det meget klart og tydeligt, hvilken betydning højrefløjen har for det danske spil.

Henrik Møllgaard: 4

Henrik Møllgaard. (Foto: © Johan Nilsson/TT, Ritzau Scanpix)

- Han fik små 22 minutter i det danske forsvar i første halvleg og fik placeret sig noget bedre end i sidste kamp mod Kroatien.

- Dog kunne jeg godt ønske mig, der var lidt mere vildskab, og at Henrik Møllgaard, selvom det var en kamp mod USA, tog lidt mere ejerskab og en lederrolle i den danske midterakse.

Mads Mensah: 7

Mads Mensah. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Mensah kom på banen efter syv minutter i anden halvleg. Sammen med Gidsel fik Mensah skabt mere bevægelse og frem for alt mere beslutsomhed i det danske angrebsspil.

- Dejligt også at se Mensah i rollen som målscore og med et godt assist-øje til Lukas Jørgensen. Endte med en god landskamp på trods af begrænset spilletid.

Jacob Holm: 4

Jacob Holm. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Der var rigtig mange fine ting for Jacob Holm i dagens kamp, hvor de fire mål og de tre assists trækker voldsomt op.

- Dog endte han også i angrebsmæssige situationer, som han ikke tidligere er endt i, hvor hans afleveringer bliver for upræcise og han kommer til at lægge for meget pres på sig selv. Det resulterer i tre tekniske fejl.

Michael Damgaard: 7

Michael Damgaard. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han kæmpede i starten af kampen med at få rytme som playmaker i det danske angrebsspil. I den fase manglede han effektivitet.

- Jeg synes dog, at han spillede sig gevaldigt op, hvilket resulterede i fire mål og et forblændende spil med den unge Lukas Jørgensen, der endte med seks assists.

Mads Hoxer: 02

Mads Hoxer. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Den danske højreback ville så meget i kampens begyndelse og kom med fart og initiativ. Desværre endte de første aktioner og forsøg med afbrændere, og den selvtillid, som det kostede, fandt Hoxer aldrig rigtig igen.

- Han endte med ét mål på fire afslutninger og desværre en lidt flad landskamp af den unge danske højreback.

Uden for bedømmelse:

Magnus Saugstrup, Mikkel Hansen, Niklas Landin, Simon Pytlick og Emil Jakobsen.

- Det er svært at give en karakter til en spiller, der kun spiller 41 sekunder, men Emil Jakobsen skal have ros for at gå iskold på banen og omsætte to ud af to straffekast.

Nikolaj Jacobsen: 4

Nikolaj Jakobsen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- En hård kamp for den danske landstræner, der ligesom spillerne ikke var helt oppe i samme spændingsniveau som i de øvrige kampe. Han kæmpede dog bravt og tog en god beslutning ved at få Gidsel og Mensah på banen efter 38 minutter.

- Det skabte flere angrebsmæssige ideer, mere fart og meget mere slagkraft. Dog var det lysende klart, at Danmark set over hele kampen manglede at få holdet et par gear op.

- Det er dog vigtigt, at Nikolaj Jakobsen holdt stjernespillerne ude af opgøret. Deres kræfter får man brug for i det meget fysiske opgør mod Egypten.

Gennemsnit: 6

Den gennemsnitlige karakter for de danske præstationer i kampen mod USA endte på 6.