KARAKTERER: Manden på sidelinjen var banens bedste i dansk magtdemonstration

Landsholdsspillerne er klart til VM-semifinalen efter sejr over Ungarn. Hvordan synes du, de klarede det? Bedøm spillerne her.

Det danske landshold spillede sig ud, da de onsdag slog Ungarn 40-23 i VM-kvartfinalen.

Anført af en stærk bagkæde skilte danskerne den ungarske defensiv ad, og havde ingen problemer med at spille sig i VM-semifinalen.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har fundet karakterbogen frem og uddelt flotte karakterer til de danske spillere.

Men hvordan synes du, at håndboldherrerne klarede sig? Giv dine egne karakterer til landsholdet herunder.

Niklas Landin: 10

Niklas Landin (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Det må være være skræmmende at have være ungarsk skytte. Han var nærmest ustoppelig i begyndelsen af opgøret. Han var skræmmende god, og stærk medvirkende til at pille pynten af og modet ud af det ungarske angrebsspil.

- Det kan godt være redningsprocenten kun siger 35, men indsatsen var meget mere værd.

Kevin Møller: 7

Kevin Møller (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Dejlig at se Kevin Møller komme ind med aggressivitet og gribe chancen. Han havde fire regninger på fem forsøg. Selvfølgelig var det i en fase, hvor Ungarn havde givet op, men det var alligevel dejligt at se Kevin Møller spille på det niveau.

Magnus Landin: 7

Magnus Landin (Foto: © JOE MILLER)

- Han spillede stort set hele anden halvleg, og var igen en sikker skanse i den danske defensiv, hvor han vanen tro dækkede på venstre back.

- Offensivt scorede han på den éne chance, han fik. Endte med at brænde et straffekast, men det tager intet fra hans præstation.

Emil Jakobsen: 10

Emil Jakobsen (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

- Fem mål på fem forsøg i det etablerede angrebsspil vidner om den træfsikkerhed, der har kendetegnet Emil Jakobsen under hele VM-turneringen.

- Målene er samtidigt sat ind med en frækhed, som gjorde de ungerske målmænd usikre.

Johan Hansen: 4

Johan Hansen (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Spillede 15 minutter af aftenes opgør, og hvis man skal betegne hans indsats med ét ord, er det anonym.

- Fløjspillere er afhængige af at få bolde og arbejde med, og der var intet til ham i aften. Forsvarsmæssigt var der ikke en finger at sætte på hans indsats.

Magnus Saugstrup: 10

Magnus Saugstrup (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Magnus Saugstrup levede igen op til det, han er. Den stille leder. Han var stærk i mand mod mand-duellerne. Han var dirigerende og samtidigt bevægelig.

- Satte igen en kæmpe streg under, at han er det klare valg på stegen på det danske landshold.

Lukas Jørgensen: 7

Lukas Jørgensen. (Foto: © Jens Dresling)

- Imponerende at han på trods af kun seks minutter på banen formår at lave to mål. Èn af hans spidskompetencer er kontrafasen, og der var han effektiv, da han kom ind.

- Han brugte minutterne godt, og satte en streg under, at han er der, hvor han skal være.

Simon Hald: 4

Simon Hald (Foto: © Jens Dresling)

- Han kom på banen, da kampen var afgjort. Han leverede det, han skulle. Men var ikke indblandet i særligt meget offensivt og kom ikke frem til nogle afslutninger i de elleve minutter, han fik på banen.

Mathias Gidsel: 12

Mathias Gidsel (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Han brillierede igen igen på det danske hold. Han var en evig trussel mod de tunge ungarske forsvasspillere, der gang på gang enten blev hængt til tørre eller måtte begå et straffekast imod ham.

- Han var total dominerende i den danske offensiv, hvor man scorede ni mål og leverede fire assist, og så må man rose ham for hans defensive arbejde. Han læser spillet bedre, end han tidligere har gjort og bruger sin bevægelighed godt.

Henrik Møllgaard: 7

Henrik Møllgaard (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Han var tilbage i det danske midterforsvar, og selvom der måske var lidt usikkerhed i kampen mod Kroatien, så var han tilbage på sporet mod Ungarn.

- Dejlig bevægelig og med mange gode taklinger, og så havde han masser af gode parader, som hjalp de danske målmænd i hele kampen.

Mads Mensah: 4

- Han leverede det, han skulle. Han gav stabilitet i det danske angrebsspil, men leverede ellers en anonym indsats uden afslutninger.

Mikkel Hansen: 10

Mikkel Hansen (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Styrede det danske angrebsspil med hård hånd. Igen sadsamspillet med Mathias Gidsel og Simon Pytlick lige i skabet. Man kan ikke sætte en finger på den måde, de tre finder hinanden på, og det skal Mikkel Hansen, som dirigent, have stor ros for.

- Måske var der et par afslutninger, som manglede præcision, men Mikkel Hansen er selv efter 250 landskampe en kæmpestor del af det danske angrebsspil i rollen som styrmand.

Jacob Holm: 7

Jacob Holm (Foto: © Jens Dresling)

- I samtlige minutter Jacob Holm er kommet på banen ved denne VM-slutrunde og får chancen med de etablerede spillere, har han leveret han varen.

- Han er den spiller i den danske trup, som har brugt minutterne på banen bedst. Det var også tilfældet i kampen mod Ungarn. Han virker til at være den spiller, som skal på banen, hvis Gidsel, Hansen eller Pytlick skal have en pause.

Simon Pytlick: 12

Simon Pytlick (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Hans indsats var fremragende. Det er helt ufatteliugt at en mand, som aldrig har stået ved en VM-slutrunde før, kan gå ind i en kvartfinale og tage så meget ansvar, være så direkte og afgørende.

- Man sidder igen tilbage med en fornemmelse af en ung mand med selvtilliden helt i top, og det må man bare tage hatten af for. Endnu engang.

Niclas Kirkeløkke: 10

Niclas Kirkeløkke (Foto: © Jens Dresling)

- Han er gået direkte ind og er blevet en afgørende brik i Nikolaj Jacobsens trup. Han fik ansvaret i forsvaret for Ungarns stregspiller, og det løste han til perfektion.

- Man kan ikke undgå at blive snydt engang i mellem, men hold op hvor var det en flot kamp, og dejligt at se, at han krydrer sin indsats med også at være dejlig fri i sit angrebsspil.

Spillere uden for bedømmelse:

Rasmus Lauge

Nikolaj Jacobsen: 12

Nikolaj Jacobsen (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

- Manden med ansvaret for det hele kunne ikke have leveret en bedre indsats. Laver en fræk disposition med at spille med Kirkeløkke, som gjorde, at Ungarn ikke fik gang i deres stregspil.

- Angrebsmæssigt er der heller ikke en finger at sætte på, hvordan tingene er skruet sammen. Det er styret af Mikkel Hansen, men ingen tvivl om, at Nikolaj Jacobsen havde helt styr på, hvordan den ungarske defensiv skulle åbnes.

- Til tider lignede det leg for det danske landshold, og det er også landstrænerens fortjeneste.

- Han skal også have ros for gennem hele kampen at stille krav til alle spillere om at holde koncentrationen og derigennem være med til at give Ungarn en ordentlig omgang øretæver.

Gennemsnit: 8,2