'Klavs Bruun er fortsat den rigtige landstræner' - ellers havde sportschefen skiftet ham ud

Efter niendepladsen ved VM er der stadigvæk opbakning til landstræneren.

Klavs Bruun Jørgensen bliver fredet af sportschef Morten Henriksen. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Alle de negative følelser man overhovedet kunne have, stod landstræner Klavs Bruun Jørgensen med.

Og så kan sportens verden virke nok så brutal, men Danmarks niendeplads ved VM i Japan skreg på en evaluering. Også netop som serberne havde ført kniven på de danske OL-drømme.

- Det kan jeg ikke. Lige nu er jeg så ekstremt skuffet, rasende og ked af det, sagde Klavs Bruun Jørgensen.

Landstrænerens fremtid blev ligeledes - som tidligere ved slutrunden - kastet op i luften. Hvad nu?

- Jeg har heldigvis nået at drikke en øl, inden jeg kom herud (i mixed zone, red.), så det venter vi med, sagde han.

Klavs Bruun Jørgensen ville ikke tale om sin fremtid som dansk landstræner efter nederlaget til Serbien ved VM. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)

Manden, der skal sidde med ved bordet, når Danmarks VM-præstation skal under luppen, er sportschef Morten Henriksen. Han fortalte, at niendepladsen ikke ændrer noget ved trænerkonstellationen på nuværende tidspunkt.

- Klavs er landstræner, ligesom han var før, sagde DHF's sportshef.

Er Klavs Bruun Jørgensen også den rigtige landstræner?

- Ja, ellers havde jeg skiftet ham ud.

- Vi har en vanvittig interesse i, at vi har den bedst siddende landstræner, og det vil jeg vove at påstå, vi har. Og det er mit job, at vi altid har det, uddybede Morten Henriksen, der altså fortsat har fuld tiltro til Klavs Bruun Jørgensen.

Stadigvæk et stykke til toppen

Danmark rejste til VM i Japan med en målsætning om at skulle spille OL-kvalifikation i foråret. Det kan en niendeplads som sagt ikke veksles til, og derfor var sportschefen selvfølgelig langt fra tilfreds med det, der stod tilbage på bundlinjen.

- Vi havde sat næsen op efter mere, sagde Morten Henriksen.

- Det gør ondt, men jeg er her ikke kun for at kigge på resultater. Vi skal kigge på, hvor vi er. Om vi er dygtige nok. Om vi forbedrer de fokusområder, vi har. Hvor vi er i forhold til de andre nationer. Her synes jeg desværre, at vi er blevet bekræftet i, at der stadigvæk er et stykke vej, sagde Morten Henriksen.

Dansk Håndbold Forbunds mål og ambition er, at kvindelandsholdet skal 'være en del af den ypperste top forholdsvis fast'. Det måtte sportschefen og DHF dog blankt erkende, ikke er tilfældet på nuværende tidspunkt.

DHF's sportschef, Morten Henriksen, erkender, at Danmark kvindelandshold fortsat er et stykke fra verdenstoppen. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)

Der har manglet skarphed i de afgørende situationer ved VM. Mod både Sydkorea, Tyskland og Norge blev slutminutterne ikke afviklet med tilstrækkelig kvalitet.

Derudover savner kvindelandsholdet noget, man har i mere udpræget grad på herresiden: Enere.

- Vi har haft én ved den her slutrunde i Sandra Toft, der har været outstanding, men det ville forskønne det at have én mere ude på banen, sagde sportschef Morten Henriksen.

- Dem, hvor vi kan sige, at de gør en forskel selv. Det er noget af det, vi kigger på i vores system, om vi kan gøre bedre. Vi har selvfølgelig et hovedansvar, men det bliver vi nødt til også at gøre sammen med spillere og klubber. Det er en fælles udfordring, sagde sportshefen i Dansk Håndbold Forbund.