Kometens kåde kommentar til Mikkel Hansen: Dansk overskud før mødet med tempo og 'tjubang-bold'

Bordtennisbord og brede smil fylder meget inden Danmarks kamp mod Japan, der kan sikre holdet en VM-kvartfinale.

Mensah, Gidsel og Hansen spiller i aften mod Japan ved VM-slutrunden. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL © Scanpix)

- Hvad siger du?

Mikkel Hansen står med det ene ben på vej ind i et interview, da landsholdsspilleren foretager en hård opbremsning i klipklapperne.

Høj på sine tre kåringer til kampens spiller, måske ramt af et moments kådhed, får unge Mathias Gidsel kort derfra sagt noget med, at han ikke har helt så store forventninger til venstrebackens bordtennisspil - og den fanger Hansen i farten.

Bordet på femte sal i Danmarks fællesareal er socialt knudepunkt for meget. Små, store og meget store drillerier.

Mikkel Hansen sætter sig til rette foran kameraet, skuler skråt bagud mod slutrundedebutanten. Fnyser ironisk. Der er rigtig meget, de unge ikke forstår, opstår der lynhurtigt konsensus om.

- De snakker meget. Vi bruger også lidt kræfter i ny og næ på at holde dem nede, ellers ville det da gå helt galt, siger Danmarks venstreback.

Mundbindet camouflerer det, men man fornemmer smilet.

Se indslaget om håndboldherrernes bordtennisbord, hvor nogle af VM-boblens helt drabelige slag finder sted:

Sekvenser som denne er en temperaturmåling direkte i øregangen på håndboldherrernes VM-lejr.

Det er selvfølgelig let at være ovenpå, når man har vundet fire ud af fire kampe. Alligevel mærker Mikkel Hansen en gruppe i sync, hvor de gode resultater skabes både af veltimede franske kryds og knastøre bemærkninger om bold og bat.

Det ser vi på bundlinjen allerede nu, mener Mikkel Hansen.

- Man skal ikke undervurdere det sociale aspekt, når man som hold skal opnå store ting.

Japan vil ud over stepperne

Netop store ting er udgangspunktet for den lørdag aften Danmarks herrelandshold går i møde. Kvartfinalen kan meget vel være i hus allerede før opgøret mod Japan, skulle Argentina snuble mod Kroatien. Hvis ikke, kan en dansk sejr gøre det.

Ønskescenariet for mange, en virkelighed forbeholdt de få.

De håndboldmæssige erfaringer med den asiatiske nation er dog på et minimum, erkender FC Barcelona-danskeren Kevin Møller.

- Jeg ved, at der er en japaner, der spiller i den danske kvindehåndboldliga, og ellers har jeg ikke set dem spille udover på film i forberedelsen og til tidligere verdensmesterskaber. Så min kundskab er ikke så stor lige nu, men jeg glæder mig til at møde dem, siger Kevin Møller.

  • Hvis jeg siger Japan, hvad siger du så? - Så siger jeg et rejsemål, jeg gerne vil besøge, svarer målmand Kevin Møller. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)
  • Manden til venstre i billedet regnede alle med ville indtage en stor rolle ved VM - og det har Mikkel Hansen også gjort. Forventningerne til 21-årige Mathias Gidsel (th.) var straks lavere, men slutrundedebutanten har vist storspil i Danmarks første fire kampe. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)
1 / 2

Analysen i Mikkel Hansens stol er også derhenad.

- Det er måske et hold, der har spillet fint i de tre indledende, men er løbet en smule tør for kræfter. Jeg har ikke set så meget af dem endnu, men normalt spiller de meget hurtigt og anderledes, end vi er vant til i Europa, siger Mikkel Hansen.

Den diamentrale modsæt af Qatar-kampen torsdag aften, hvor det var langsomt - drible, drible - tre skridt og afsted med den.

- Japan er knap så fysisk stærke. Til gengæld er det meget tju-bang-håndbold og ud over stepperne, siger Nikolaj Jacobsen, Danmarks landstræner.

Holder øje med Holm

For Nikolaj Jacobsen er bordtennis noget man betragter og ikke spiller i VM-boblen. Fynboen er mere til golf, og her 'er der ingen' værdige udfordrere på landsholdet.

- Det er heller ikke sjovt at spille, når man ved, at man vinder på forhånd, lyder det småkækt fra Danmarks herrelandstræner.

Også han er ramt af højt humør i disse dage. Med god grund, naturligvis.

Truppen ser godt ud, vurderer Jacobsen, der torsdag fik venstrefløj Emil Jakobsen retur fra coronaisolation, ligesom ankelskadede Jacob Holm hurtige bentøj er i bedring.

Han fægter gerne lidt med armene, Nikolaj Jacobsen. I Egypten har der dog også, som her, været plads til de korslagte af slagsen og et skævt. Danmarks håndboldherrer er på sejrsturné i Egypten for tiden, og det virker utænkeligt, at upåagtede Japan skal lukke ned for den lørdag aften. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

I hvilket omfang herrelandstræneren vil gøre brug af specielt Jacob Holm afhænger i høj grad af opgøret mellem Argentina og Kroatien inden danskernes egen kamp. Vinder kroaterne, er danskerne jo som sagt kvartfinaleklar.

- Det er ikke sikkert, at Jacob spiller mod Japan, men jeg er sikker på, at hvis det var en knald eller fald- kamp, havde han spillet. Måske kommer han på banen, måske gør han ikke, siger Nikolaj Jacobsen, som gerne tager imod en lille kroatisk gave lørdag aften.

'Det ville da være lækkert'.

- Det gør, at jeg kan spare nogle ressourcer, så det ville ikke gøre mig noget. Hvis ikke, må vi ud og gøre arbejdet færdigt mod Japan, siger Nikolaj Jacobsen.

Opgøret mod Japan spilles lørdag aften klokken 20.30 dansk tid og kan høres direkte på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter