KROGHS KARAKTERER Højlund og Haugsted var bedst i dansk drama

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen vurderer danskernes indsats mod Sydkorea.

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

En håndboldkamp består af to halvlege, og det kan de danske håndboldkvinder glæde sig over efter søndagens uafgjorte resultat mod Sydkorea.

En usikker og fejlbehæftet præstation i første halvleg blev afløst af en langt mere fokuseret og overbevisende præstation i anden.

Læs DR Sportens håndboldsekspert Lars Krogh Jeppesens vurdering af de danske spillere herunder.

Sandra Toft - 02

(Foto: Bo amstrup)

Skuffende kamp af den danske keeper, der endte med en redningsprocent på 15. Tabte momentum og attitude alt for hurtigt i så vigtig en kamp.

Althea Reinhardt - 4

(Foto: Bo amstrup)

Startede kampen godt, men faldt stille og roligt i niveau. Havde svære arbejdsbetingelser i målet, da der i flere perioder gik langt mellem afslutninger mod hende. Fem redninger på 19 afslutninger.

Lærke Nolsøe - 4

(Foto: Bo amstrup)

Fik første halvleg på banen, hvor hun ikke fik meget at arbejde med. Scorede ét mål på to forsøg og havde en enkelt teknisk fejl.

Trine Østergaard - 7

(Foto: Bo amstrup)

Spillede hele kampen på højre fløj. Hun brændte sin første afslutning, men var sikker på de tre efterfølgende. Kampen viste, at hun er det klare førstevalg på sin position.

Kathrine Heindahl - 7

(Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)

Fantastisk indhop på et vigtigt tidspunkt i kampen. Markerede sig med gode ryk og tre meget vigtige scoringer, der var med til at skabe dansk overtag i den afgørende fase af kampen. Faldt godt ind i det defensive arbejde i samarbejdet med Line Haugsted.

Anne Mette Hansen - 02

(Foto: Bo amstrup)

Hun er i mine øjne en af Danmarks vigtigste spillere, og derfor er det skuffende, at Anne Mette Hansen ikke ramte det rigtige spændingsniveau i så vigtig en kamp. Fire tekniske fejl krydret med tre udvisninger og derfor et rødt kort - det var ikke godt nok.

Stine Jørgensen - 4

(Foto: Bo amstrup)

En omgang blandede bolcher fra den danske anfører. Viste i glimt sin store skudstyrke, men der var for mange udfald og brændt afslutninger, når man ser over hele kampen. Tog ansvar i det sidste danske angreb, men den sidste skarphed manglede i dag.

Louise Burgaard - 7

(Foto: Bo amstrup)

Det var begrænset med spilletid til den danske højreback, men hun viste sin skudstyrke og beslutsomhed i slutningen af første halvleg, hvor hun scorede to gange. Viste også i den fase sit gode blik for spillet med fine indspil i stregen.

Freja Cohrt - 7

(Foto: Bo amstrup)

Hun spillede hele anden halvleg og brugte de 30 minutter på at vise sig godt frem. Hun var kølig på alle sine tre afslutninger, og hun udstråler selvsikkerhed og vildskab på banen. Bør starte inde i næste kamp mod Tyskland.

Simone Böhme - UB

(Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Simone Böhme kom ikke på banen mod Sydkorea.

Stine Bodholt - 4

(Foto: Bo amstrup)

Scorede kampens første mål, men ellers var det ikke meget, man så til den danske stregspiller. Hun kæmper fortsat med timingen og rytmen i forsvarsspillet, og den begrænsede spilletid vidner om, at det ikke fungerede helt optimalt for Stine Bodholt.

Line Haugsted - 10

Danmarks Line Haugsted. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Efter en dårlig fase på fem minutter i starten af kampen tog hun dirigentstokken i den danske defensiv. Bevægelig, beslutsom og med en fantastisk fysik. Lover godt for de kommende kampe.

Lotte Grigel - 4

(Foto: Bo amstrup)

Skabte til tider fint flow i det danske angrebsspil, men det var også en kamp med alt for mange tekniske fejl og dårlige beslutninger af Lotte Grigel. Heldigvis var hun cool på sine tre straffekast, som alle blev omsat til scoringer, da der virkelig var behov for det.

Mie Højlund - 10

(Foto: Bo amstrup)

Hun viste i dag, at hun er den bedste mulighed på højre back, hvis landstræner Klavs Bruun Jørgensen skal bruge en højrehåndet på den position. Dynamisk og målfarlig i sine gennembrud, hvor det blev til fire mål. Desuden krydrede hun den offensive indsats med en række assists - især i kampens afgørende fase.

Kristina Jørgensen - UB

(Foto: Bo amstrup)

Kristina Jørgensen spillede ikke og får derfor ikke en karakter.

Sarah Iversen - 4

(Foto: Bo amstrup)

Det forsvarsmæssige arbejde trækker Sarah Iversens karakter op. Hun skabte stabilitet, og samarbejdet med Line Haugsted fungerede optimalt. Desværre havde hun en off day i angrebet, hvor hun brændte to store chancer og forårsagede tre kendelser for angrebsfejl.

Klavs Bruun Jørgensen - 7

(Foto: Bo amstrup)

Den danske landstræner leverede en god indsats i en hektisk VM-kamp. Han reagerede undervejs, når der var behov for ændringer, og viste desuden stor tiltro til forsvarsgeneralen Line Haugsted trods en svær start for hende. Det var en klog disposition.

Jeg kan godt lide hans udstråling på bænken, hvor det tidligere godt kunne fremstå mere kaotisk. Jeg er sikker på, at hans ro og tro på konceptet smitter af på spillerne i en tæt kamp som i dag.