KROGHS KARAKTERER Toft endnu engang i verdensklasse: 'Det er næsten ikke til at forstå'

Lars Krogh Jeppesen fremhæver igen den danske målmand.

Endnu en kamp, endnu en klassepræstation af den danske målvogter Sandra Toft.

Også Anne Mette Hansen fik vist sig flot frem, mens Mia Rej gjorde en god figur i sin slutrundedebut.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har uddelt karakterer til de danske spillere efter 27-24-sejren over Holland.

1. Sandra Toft - 12

Mine damer og herrer… 20 redninger af Sandra Toft og en redningsprocent på 45. Det er ganske enkelt enestående, og det er næsten ikke til at forstå, at hun for femte kamp i træk kan være så afgørende. Igen, jeg letter på hatten for Danmarks bedste spiller.

3. Lærke Nolsøe - 7

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

100 procent på sine tre afslutninger fra fløjen og flere gode aktioner i forsvaret, hvor hun brugte sin fart i benene og gode evne til at læse spillet. Skabte stabilitet på Danmarks venstrefløj, da der var brug for det.

5. Sarah Iversen - 4

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Indgår fortsat fint i samarbejdet med det øvrige forsvar. Blev dog i for mange situationer i dagens kamp for defensiv og fik derfor ikke udnyttet sin fysik godt nok. Havde ingen afslutninger og fik en kluntet udvisning.

8. Anne Mette Hansen - 10

(Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Hun spiller som dag og nat her ved VM. Heldigvis fik vi i dag den bedste udgave af Anne Mette Hansen, hvor hendes fart og fysik var en evig trussel mod det hollandske forsvar. Scorede fem mål og bidrog med yderligere fire assists. Lad os nu bare få den gode udgave af Anne Mette Hansen igen mod Serbien.

10. Kathrine Heindahl - 7

(Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Kæmpede igen bravt i den danske defensiv, hvor hun med sin store fysik skaber stabilitet. Offensivt var der ikke så meget at arbejde med. Hun scorede ét mål på to forsøg.

11. Line Haugsted - 10

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Line Haugsteds indsats i det danske forsvar kan simpelthen ikke roses nok. Hun var hurtig i opfattelsen af det hollandske spil, og samarbejdet med Sandra Toft i målet er høj klasse. Hun skal også roses for sit blokadespil, som hele tiden var med til at sætte de hollandske skytter under pres.

14. Lotte Grigel - 4

EPA/FRANCK ROBICHON (Foto: Franck Robichon © Scanpix)

En blandet affære for den danske playmaker, som for ofte blev bremset af den hollandske defensiv. Hun var mange gange tæt på gennembrud i angrebet, men på grund af manglende fart til det ikke til så meget. Ét mål på tre forsøg, én assists og to tekniske fejl.

23. Kristina Jørgensen - 4

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Scorede et flot mål og markerede sig også med en assist. Ellers forholdsvis anonym i sine 14 minutter på banen.

24. Mia Rej - 7

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Flot slutrundedebut af Mia Rej. Det er ikke nogen nem opgave at komme så sent ind i turneringen, men det kunne slet ikke ses. Hun tog omgående dirigentstokken i det danske angrebet, og på trods af en tur i omklædningsrummet med en ansigtsskade forsatte hun med at imponere, da hun var blevet lappet sammen. Scorede tre mål i sine 15 minutter på banen.

25. Trine Østergaard -7

(Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Dejligt med fart og beslutsomhed i Trine Østergaards spil. Den danske højrefløj fik igen hele kampen på banen og endte med at score fire mål på sine seks forsøg.

27. Louise Burgaard - 7

Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Det er en nydelse at følge Louise Burgaard, når hun er oppe i fart. Så er hun konstant en trussel for modstanderens forsvar, hvilket var tilfældet i første halvleg mod Holland, hvor hun væltede sig i gode aktioner. Hun spillede ikke meget i anden halvleg, men endte alligevel med to scoringer og mange tilkæmpede straffekast.

28. Stine Jørgensen - 02

Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019 (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Det er vigtigt for det danske spil, at Stine Jørgensen fortsat omsætter de straffekast, som man kæmper sig til. Det lykkedes tre gange i kampen mod Holland. Men rosen af den danske anfører stopper desværre også der. Timingen og troen på egne evner i angrebsspillet er desværre forsvundet, hvilket hendes fart og aktioner i angrebet bærer præg af.

32. Mie Højlund - 7

(Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Det kan godt være, at der sniger sig nogle tekniske fejl ind i Mie Højlunds spil, men hun viste sig igen fra sin modige side mod Holland. Hele tiden i bevægelse og hele tiden en udfordring med sin fart og gennembrudsstyrke. To mål og én assist på pluskontoen.

36. Freja Cohrt - 4

(Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Rigtig god første halvleg af Freja Cohrt, som dels var vågen i forsvaret og spillede med stor selvtillid i angrebet. Fik genvalg efter pausen - desværre med et helt andet udtryk og to store brændte chancer. Hun blev derefter erstattet af Lærke Nolsøe.

Klavs Bruun Jørgensen - 10

(Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

At få rejst det danske hold efter skuffelsen mod Norge er sgu godt arbejde. Der var meget større tro på tingene, og Danmark spillede med fart og beslutsomhed. Dejligt at se den taktiske beslutning om at bremse kontrafasen var ændret.

Klavs Bruun Jørgensens indskiftning af Mia Rej så man også betydningen af. Hun kom på banen med en imponerende timing og overskud. Endnu en rigtig beslutning af landstræneren.

For fjerde kamp i træk stod forsvaret stærkt, og den del af spillet er der fuldstændig styr på. Når Danmark så selv scorer 27 mål, lover det godt inden sidste mellemrundekamp mod Serbien.

40. Althea Reinhardt - UB

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Kom ikke på banen.

17. Stine Bodholt - UB

(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede kun to minutter.

Facebook
Twitter