KROGHS KARAKTERER Toft i top: 'Jeg bøjer mig i støvet'

Sandra Toft får store roser af DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

(Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Det var en stor holdpræstation, da Danmark fredag gjorde det af med Frankrig ved VM i håndbold.

DR Sportens håndboldekspert har dog svært ved at komme uden om særligt én af de danske spillere.

Se Lars Krogh Jeppesens karakterer herunder.

Sandra Toft - 12

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Jeg bøjer mig i støvet og tager min kæmpestore hat af for Danmarks nummer 1. Igen, igen, igen står Sandra Toft aldeles fremragende. Hun giver så meget selvtillid og tro på tingene til sine holdkammerater. En redningsprocent på 47 i en altafgørende VM-kamp taler sit tydelige sprog. Det er et klokkeklart 12-tal.

Althea Reinhardt - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede næsten ikke.

Lærke Nolsøe - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- På trods af en skridtkendelse og en brændt 100 %-chance leverede Lærke Nolsøe varen. Igen bevægelig og aktiv i defensiv, og oppe i den anden ende blev det til tre scoringer. Spillede hele kampen på den danske venstre fløj.

Sarah Iversen - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- En del af den stærke danske defensiv. Hun brugte sin stærke fysik godt og traf mange rigtige beslutninger i forsvaret. Havde en enkelt afbrænder i den danske offensiv, hvor hun ikke kom på scoringstavlen.

Anne Mette Hansen - 10

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Helt afgørende i de sidste minutter med en scoring fra den anden verden og et tilkæmpet straffekast. Gik forresten gennem hele kampen og viste det høje niveau, som jeg ved, hun besidder. Endte kampen med fem scoringer og tre assists.

Kathrine Heindahl - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede næsten ikke.

Line Haugsted - 10

Line Haugsted (th.) arbejder i forsvaret da Danmark møder Brasilien. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Fuld spilletid i det danske forsvar, hvor hun styrede løjerne. Var fantastisk med sit blokadespil, og jeg mindes ikke, at hun tabte en mand-mand-duel mod de hurtige franskmænd. Brølstærkt!

Simone Böhme - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede næsten ikke.

Lotte Grigel - 02

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Fik 10 minutter på banen i det danske angreb, hvor det franske forsvar havde luret hende. De inviterede ganske enkelt Lotte Grigel til at komme til afslutninger, hvilket den lille playmaker ikke ønskede. Derfor kom hendes assistspil aldrig i gang. Én assist og to tekniske fejl blev det til.

Stine Bodholt - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Havde en stor rolle i det velspillede danske forsvar, hvor hun ligesom sine holdkammerater i midteraksen ikke tabte mange dueller. Offensivt var hun mere anonym, hvor hun ikke kom på måltavlen, men fik tilkæmpet sig et straffekast.

Kristina Jørgensen - UB

Glæde hos Kristina Jørgensen (23) på bænken. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede få minutter.

Trine Østergaard - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Startede kampen fantastisk med to sikre afslutninger, og på trods af en misser undervejs leverede Trine Østergaard en god landskamp. Tre mål på fire forsøg og fuld spilletid endnu en gang.

Louise Burgaard - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- På trods af bare én scoring på fire forsøg viste Louise Burgaard, at hun er en vigtig og farlig del af den danske offensiv. Med sin fart og vilje tiltrak hun sig opmærksomhed fra det franske forsvar og gav plads til de øvrige i bagkæden. Dejligt samspil med Sarah Iversen på stregen.

Stine Jørgensen - 10

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Den danske landsholdsanfører trådte langt om længe i karakter som den fantastiske skytte, hun er. Var igen dejlig kølig på straffekast, og hun var en del af den angrebsbagkæde, der afgjorde kampen for Danmark. Dansk topscorer med syv mål.

Mie Højlund - 7

Mie Enggrob Højlund (32) i aktion da Danmark møder Brasilien. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Hun kæmpede heroisk hele kampen i den danske defensiv, hvor hendes bevægelighed og kynisme var en sand fornøjelse at se på. Meget sigende måtte hun udgå af kampen med en flænge i ansigtet efter en defensiv aktion, hvor hun gav alt. Offensivt kunne det godt være bedre, men hun endte trods alt med tre assists og en enkelt scoring.

Freja Cohrt - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Kom ikke på banen.

Klavs Bruun Jørgensen - 10

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Defensivt leverede det danske hold et mesterstykke mod de forsvarende verdensmestre. Det defensive udgangspunkt tvang franskmændene til afslutninger fra distancen, som Sandra Toft i målet havde fuldstændig styr på. Kampen blev vundet i forsvaret, og det var godt sat op af den danske landstræner.

- Det var også en helt rigtig beslutning at give Mie Højlund en stor rolle i det danske forsvar, ligesom Klavs Bruun Jørgensen ramte plet ved at sende Louise Burgaard ind i angrebet efter pause. Burgaard indgik i et fremragende samarbejde med Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen i bagkæden.

- Samtidig udstrålede landstræneren overskud og ro i en kamp, hvor han var under et enormt pres. Det er sgu godt klaret!