KROGHS KARAKTERER Toft viste igen klasse, og Burgaard gav Danmark troen tilbage

Danmark vandt sin anden kamp ved VM, og det kan især tilskrives stort spil i målet og fra skytterne.

Danmark slår Brasilien med 24-18 i kampen, i den indledende runde i Gruppe B, mellem Danmark og Brasilien under Kvindernes Håndbold VM i Kumamoto Prefectural Gymnasium i Japan, onsdag den 4. december 2019. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Drømmen om et videre avancement ved VM er stadig i live for håndboldkvinderne efter en sejr over Brasilien.

Selvom spillet ikke hele tiden var vildt imponerende, så er der alligevel enkelte spillere, der skiller sig ud i den positive ende i DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesens karakterer fra kampen.

Sandra Toft - 10

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Igen, igen havde Sandra Toft redningerne på de afgørende tidspunkter, hvor det danske hold var ved at miste troen. To kampe i træk på absolut topniveau - det lover godt inden den altafgørende kamp mod Frankrig. Endte med en redningsprocent på 40 i dag.

Althea Reinhardt - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Spillede mindre end fem minutter.

Lærke Nolsøe - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Fik de sidste 20 minutter på banen og var et friskt pust i den danske defensiv. Hun var bevægelig og erobrede to bolde. Fik tilkæmpet sig et straffekast og stod for en assist i kontrafasen.

Sarah Iversen - 4

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Brugte sin gode fysik i forsvaret, hvor hun fik delt tæsk ud i de 13 minutter, hun spillede. Desværre resulterede det også i en udvisning, mens hun i offensiven bød ind med én scorng.

Anne Mette Hansen - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Startede kampen som død og helvede med tre herlige scoringer på bare otte minutter. Her viste Anne Mette Hansen sit store potentiale med sin fart og sine gennembrud. Faldt efterfølgende lidt i kadence, men bestemt i en kamp, hvor hun tankede selvtillid frem mod sidste gruppekamp.

Kathrine Heindahl - 4

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

En meget blandet kamp af den danske stregspiller. Hun stod solidt plantet i en velspillende defensiv, men offensivt var historien en anden. Scorede tre gange, men var samtidig skyld i fem boldtab - herunder alt for mange gange, hvor hun lavede overtrådt på en åben målchance.

Line Haugsted - 7

Line Haugsted (th.) arbejder i forsvaret da Danmark møder Brasilien. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Jeg synes, det er dejligt at se hende styre den danske defensiv, som hun gjorde mod Brasilien. Forudseende og beslutsom, og uanset makker i midterforsvaret var samarbejdet velfungerende.

13. Simone Böhme - UB

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Kom ikke på banen.

Lotte Grigel - 4

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Ét mål på fire forsøg, syv assists samt to tekniske fejl i den afgørende fase fortæller historien om Lotte Grigels kamp mod Brasilien. Det var godt nok meget op og ned. Lykkedes specielt i starten af første halvleg med at finde sprækkerne i den brasilianske defensiv. Mistede i løbet af kampen både fart og overblik.

Stine Bodholt - 4

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Startede kampen med en udvisning, og ellers så vi ikke meget til den danske stregspiller på de 11 minutter, hun var på banen.

Kristina Jørgensen - 4

Glæde hos Kristina Jørgensen (23) på bænken. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Det blev bare til 11 minutter og 29 sekunder på banen for Kristina Jørgensen, hvor hun markerede sig med to tekniske fejl, men dog viste initiativ og mod med en scoring i den afgørende fase.

Trine Østergaard - 4

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Anonym kamp ude på højre fløj, hvor det bare blev til to afslutninger, der begge blev omsat til scoringer. Spillede samtlige 60 minutter.

Louise Burgaard - 10

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Sådan, Burgaard! Kampafgørende med sit indhop i de sidste 10 minutter, hvor hun ikke bare scorede tre mål og havde to assists, men hvor hun gav den danske hold troen tilbage. Bedste kamp ved VM af Louise Burgaard.

Stine Jørgensen - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Dejligt kølig på straffekast, hvor hun sikkert udnyttede alle fem muligheder. Kom først på banen i åbent spil med omkring 12 minutter igen, og hun var en del af den angrebsformation, der løste de offensive problemer og sikrede sejren.

Mie Højlund - 4

Mie Enggrob Højlund (32) i aktion da Danmark møder Brasilien. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Hun fik ikke nogen afgørende betydning mod Brasilien. Hvis Klavs Bruun Jørgensen vil spille med Mie Højlund, skal hun sættes i de rigtige situationer, hvor man kan udnytte hendes fart og store kompetencer i mand-mand-spillet. Det skete ikke i dag, hvor hun scorede ét mål på fire forsøg.

Freja Cohrt - 00

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Fik chancen fra start, men levede ikke op til landstrænerens tillid. Den store træfsikkerhed fra tidligere i turneringen var væk, og hun endte på bare én scoring på sine fem afslutninger. Blev erstattet af Lærke Nolsøe efter sin sidste afbrænder.

Klavs Bruun Jørgensen - 7

(Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Dejlige dispositioner med Line Haugsted tilbage som styrmand i forsvaret og Anne Mette Hansen med en stor rolle og masser af tillid. De to bliver afgørende i forsøget på at slå de franske verdensmestre i den afgørende gruppekamp.

Antallet af tekniske fejl blev holdt på et minimum, og det fortjener stor ros, men der ligger et arbejde for Klavs Bruun Jørgensen i, at det ikke dræber farten i den danske spil - især i kontrafasen, som bliver en af nøglerne på fredag mod Frankrig.

Indskiftningen af Louise Burgaard mod kampens afslutning var helt afgørende, for på det tidspunkt var der brug for nye idéer i offensiven. Stor ros til landstræneren for den beslutning.