Landins magtdemonstration får landsholdet til at lette på hatten

Landsholdsspillerne er godt tilfredse med deres målmand er efter mandagens VM-sejr mod Egypten.

Niklas Landin stod et brag af en kamp mod Egypten. (Foto: © TT News Agency, Ritzau Scanpix)

Det kan godt være, at det uafgjorte resultat mod Kroatien gav antydning til panderynker, mens indsatsen mod USA for et par dage siden heller ikke var overbevisende.

Men det var håndboldherrernes optræden - ja, måske endda opvisning - mod Egypten mandag aften til gengæld.

I den sidste mellemrundekamp ved årets VM-slutrunde var de danske verdensmestre nemlig ganske overlegne og vandt også komfortabelt 30-25.

Fra opgørets start skød danskerne brystkassen frem, tog teten og spillede hæsblæsende håndbold.

Sådan fortsatte det i størstedelen af kampen, og mens Niklas Landin i den anden ende af banen agerede menneskeligt plankeværk, fik egypterne svære arbejdsvilkår og kunne i sidste ende heller ikke hamle op med det danske landshold.

Dermed er Danmark klar til VM-kvartfinalen mod Ungarn på onsdag, og det har Mathias Gidsel svært ved at få armene ned over.

- Nu skal vi være rigtig glade for, at vi slog Egypten, endte etter, og så skal vi med flyet i morgen til Stockholm, og så er vi klar til kvartfinale, siger han.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mod Egypten i videoen herunder.

Særligt én anden holdkammerat imponerede den unge håndboldkomet i VM-braget mod Egypten, og han stod mellem de danske stænger.

- Vi lokker dem til at spille den helt ud til højrefløjen, og der må vi så også bare sige, at vi er hjulpet godt på vej af verdens bedste målmand. Det hjælper lidt, når han bare står hele vanvittigt, siger Mathias Gidsel.

Landin viste klassen

Også Rasmus Lauge er nødt til at lette på hatten for den præstation, Niklas Landin leverede. For det bestemt ikke hverdagskost - i hvert fald ikke for alle andre målmænd.

- Niklas stepper altid op. Han er en sikker skanse. Han er blevet verdens bedste håndboldspiller to år i træk, ikke? Jeg tror bare, vi lader den stå der, siger Rasmus Lauge.

Han fik dog også gode vilkår, den dygtige danske målvogter.

For det danske forsvar stod snorlige og gav ikke mange chancer væk.

- Vi havde et stort fokus på, at vi skulle stå meget tættere i forsvaret og steppe lidt op fysisk. Og det synes jeg virkelig, at vi får gjort.

- Det er nogle fysisk stærke drenge, der løber rundt på det egyptiske hold, og vi får egentlig stået godt imod gennem hele kampen. Niklas står selvfølgelig forrygende, det skal også høre med til historien, men mange gange hænger de to ting sammen, siger Rasmus Lauge.

Efter opgøret og den flotte præstation tog Niklas Landin mikrofonen for at takke de mange danske fans for støtten i Malmø. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Og sådan skal det gerne fortsætte fremover, for det får Danmark brug for, når de på onsdag tørner sammen med Ungarn i kvartfinalen.

- Der skal vi finde noget af det samme frem og op på et højere fysisk niveau, end vi gjorde mod Egypten, for der er nogle store basser, vi skal rundt om i forsvaret, siger Rasmus Lauge.

Danmark møder Ungarn i VM-kvartfinalen på onsdag. Det opgør kan du følge på DRTV og DR1.