Landsholdet er landet i Polen, men forventer ikke Gdansk kommer til at leve op til sit navn

Det danske landshold møder fredag Spanien i VM-semifinalen, som spilles i Polen.

Niklas Landin håber på god dansk opbakning selvom semifinalen mod Spanien spilles i Polen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Det fleste håndboldfans havde nok enten glemt det, eller var måske slet ikke klar over det. Men denne VM-slutrunde er blevet spillet ikke bare i Sverige, men også i Polen.

Og skulle det danske landshold være i tvivl, blev de mindet om det i går. For da Sverige slog Egypten i deres kvartfinale, spillede værtsnationen sig ikke bare i semifinalen, de spillede også Danmark et smut til sydpå.

Derfor var torsdag store rejsedag for flokken af forsvarende danske verdensmestre, der efter den knusende kvartfinalesejr på 40-23 over Ungarn i Stockholm, nu har sat benene på polsk jord i byen Gdansk.

En rejse lidt væk fra det hele, som Niklas Landin kalder turen væk fra den hal, hvor landsholdet forhåbendlig skal spille om medaljer på søndag.

- Det er en lidt speciel følelse, for når man kommer langt i de her turneringer samles holdene ofte et sted, men vi er jo rejst væk fra der, hvor medaljekampene skal spilles, så det er lidt som at rejse ud af turneringen, lyder det fra den danske målmand.

Hør Niklas Landin sætte ord på rejsedagen og den mindre danske opbakning fra tribunerne:

Men Danmark er langt fra ude af turneringen.

Fredag venter Spanien i VM-semifinalen, og selvom optakten måske ikke har været helt optimal, kunne det have have set meget værre ud, fortæller den danske landstræner Nikolaj Jacobsen.

For med Sverige som storfavorit i deres kvartfinale mod Egypten, en kamp som svenskerne også endte med at vinde, skulle der et dansk nederlag til i kampen mod Ungarn, hvis Polen-turen skulle undgås.

- Vi har hele tiden vidst, at vi højst sandsynlig skulle herned, så det har vi ikke haft særligt meget fokus på, fortæller den danske landstræner.

- Alternativet var jo meget værre. Så skulle vi jo have spillet om 5.-8.-pladsen i Stockholm, og så vil vi da meget hellere en tur til Polen.

Rejsedagen har da også været okay, som Emil Jakobsen udtrykker det, selvom den danske venstrefløj da helst havde være foruden.

- Det var en fin rejse, som heldigvis ikke var så lang. Men en rejsedag er altid bare noget, som skal overstås. Det er ikke den fedeste dag, men jeg synes, vi er landet godt.

Niklas Landin forventer ikke lige så stor dansk opbakning i Polen, som landsholdet fik i Malmø. (Foto: © Johan Nilsson/TT, Ritzau Scanpix)

Næppe dansk i Gdansk

Men selvom det danske landshold nu er landet i Polen, og kan se frem til en VM-semifinale i Gdansk, kommer den polske havneby næppe til at leve op til sit navn.

For Niklas Landin forventer ikke samme danske opbakning, som landsholdet fik, da de spillede indledende og mellemrunde i Malmø foran flere end 10.000 danske tilskuere.

- Der er nok ikke noget, der slår Malmø. Det vil i hvert fald komme bag på mig, hvis stemningen bliver lige så god, men forhåbentlig kommer der nogle danskere i hallen, lyder det fra den danske anfører, som dog tror på, at hallen bliver fyldt godt op.

- Som jeg kunne fornemme det på kvartfinalen mellem Spanien og Norge forleden, så var der rigtig god stemning i hallen, så det håber vi også kommer i morgen.

Det har heller ikke været let at være dansk billetkøber til semifinalen. For godkend-knappen kunne først trykkes i bund i går ved 22-tiden, hvis man ville være sikker på at rammen den semifinale, som Danmark stod i.

Derfor forstår Emil Jakobsen godt, hvis den rød-hvide opbakning ikke bliver stor i Gdansk.

- Det var da lidt besværligt for de danske fans at vide, hvor de skulletage hen, når vi ikke engang selv vidste det efter vores kamp i går, siger Emil Jakobsen.

- Men vi må se, hvad der venter os i morgen. Sådan er det desværre nogle gange i disse turneringer. Man ved ikke, hvor man skal spille, og det kan vi ikke gøre så meget ved. Vi må fokusere på håndbolden, og så må vi tage det andet, som det kommer.

Semifinalen mod Spanien spilles 27. januar, og du kan høre med live på DR P4 og DR LYD-appen. Du kan også følge opgøret på dr.dk eller i DR's Nyhedsapp.

Husk, at du 29. januar også kan se VM-finalen og bronzekampen på DR1 og DRTV. Du kan også følge opgørene live på dr.dk eller i DR's Nyhedsapp.