Landsholdet er ligeglade med rekordjagt i kvartfinalen, for de har kun ét mål for øje

Med en sejr i kvartfinalen kan Danmark slå en imponerende rekord.

Hos håndboldherrerne fylder den potentielle rekord ikke så meget. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

En billet til semifinalen og garanti for at spille om VM-medaljer.

Det er hvad, der er på spil, når håndboldherrerne onsdag aften træder ind på halgulvet i Stockholm.

Og skulle det ikke været motivation nok til at give den hele armen i aftenens kvartfinalebrag mod Ungarn, har håndboldherrerne også en ganske opsigtsvækkende rekord, de kan jagte.

For med en sejr mod ungarerne vil landsholdet være ubesejret i hele 26 VM-kampe i træk - en præstation, ingen andre lande nogensinde har opnået.

Rekorden er dog ikke noget, landsholdet har sat som et decideret mål eller brugt synderligt meget tid på at fundere over.

- Jeg kan godt afsløre, at det ikke er noget, vi som sådan har særligt fokus på, at vi skal ud og vinde for at have rekorden for os selv, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

At sikre den tredje VM-semifinale på lige så mange slutrunder, er nemlig en større motivation i sig selv.

For bliver den ambition indfriet, vil landsholdet være endnu et skridt tættere på det ultimative mål.

Nemlig at slå en meget sjovere rekord ved at vinde det tredje verdensmesterskab i træk.

- Det, der fylder mest, er at kunne sige, at man stadig er verdensmester. Det er ikke alle, der får mulighed for at få det opfyldt. Det giver bare en bedre start på dagen at kunne vågne op og kalde sig verdensmester, siger Nikolaj Jacobsen.

Senest Danmark tabte en VM-kamp var faktisk mod netop Ungarn i 2017. Her led landsholdet et overraskende nederlag på 27-25 i ottendedelsfinalen.

Gense VM-nedturen fra 2017 mod Ungarn herunder.

'Kan vi nappe den her, så vil vi også gøre det'

Heller ikke hos landsholdsveteranen Henrik Møllgaard fylder rekorden det store.

Men en imponerende statistik synes han alligevel, det er.

- Jeg blev gjort opmærksom på det i går, og 25 kampe i træk uden nederlag lyder jo vanvittigt. Men det har også været nogle vilde VM-slutrunder, vi har været med til, siger han.

Du kan se et udklip af interviewet med Henrik Møllgaard i videoen herunder.

Det er dog ikke ensbetydende med, at den 38-årige bagspiller ikke håber, at han og holdkammeraterne slår rekorden onsdag aften.

Lykkes landsholdet med det, vil det nemlig betyde, at de har booket billet til semifinalen og også vil være et skridt tættere på endnu en guldmedalje.

- Jeg håber, at vi slår dem, for det vil sige, at vi endnu engang står i finaleweekenden, og det har jo været målet hele vejen.

Og i så fald gør det heller ikke noget, at de også får sat flueben ud for rekorden for længste stime af ubesejrede VM-kampe samtidig, fortæller Henrik Møllgaard.

- Det har ikke været et mål at slå rekorder. I hvert fald ikke lige den. Vi vil allerhelst slå den rekord med at vinde tre VM i træk, men kan vi nappe den her med på vejen, så vil vi også det, siger han.

Onsdagens kvartfinale mod Ungarn spilles i Stockholm klokken 18.00 og kan ses på DRTV og DR1.