Landsholdets to største profiler skal mærke nervøsiteten i Egypten, før det bliver godt

Nervøsitet er nødvendigt, hvis Mikkel Hansen og Niklas Landin skal toppræstere.

Mikkel Hansen og Niklas Landin løfter VM-trofæet sammen i Herning for to år siden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Man skulle næsten tro, at med de finaler, som Mikkel Hansen og Niklas Landin sammen og hver for sig har stået i, at nerverne ville have vænnet sig til presset. Især når det gælder de mere 'hverdagsagtige' kampe.

Det har de måske også, vænnet sig til presset fra omverdenen og tilskuerne. Men det betyder sådan set ikke, at det danske håndboldlandsholds to største profiler går på banen som et par robotter, ren automatpilot, ingen følelse.

Nerverne er stadig i høj grad på spil for de to forsvarende verdensmestre, også selv om der i Egypten ikke kommer til at blive leveret noget pres fra publikum.

Niklas Landin vandt for nylig Champions League med sit klubhold, THW Kiel. (Foto: Thilo Schmuelgen © Scanpix)

Det hele kommer indefra i stedet, og det er pinedød nødvendigt for at levere, siger Niklas Landin, der sammen med landsholdet fredag tager hul på VM-slutrunden i Egypten.

- Nu skal jeg ikke tale på alles vegne, men jeg er altid nervøs. Om så det er en ligakamp eller med landsholdet, så kan jeg mærke det i maven.

- Jeg tror også, at den dag, jeg ikke er nervøs, så er ambitionerne nok løbet fra mig. Jeg har altid en god følelse, når jeg er nervøs, for så ved jeg, at jeg virkelig gerne vil ind og bevise noget, siger Niklas Landin.

Netop den udmelding kan Mikkel Hansen, landsholdets største profil mellem felterne, nikke genkendende til.

- Selvfølgelig er man nervøs. Det er jo en del af det. Man er måske mere spændt, og hvis ikke man er det, så tro jeg ikke man når det niveau, som man rigtig gerne vil. Der skal være nervøsitet og spænding i forhold til kampene - det er vigtigt for mig, siger Mikkel Hansen.

Favoritværdighed ikke en dårlig ting

Danskerne har inden VM i Egypten ikke markeret sig med store armbevægelser, når det kommer til målsætninger. Tværtimod er den fælles udmelding, at holdet går efter en plads i kvartfinalen, hvilket i Norge har spredt et par smil, når nu danskerne er forsvarende verdensmestre.

Mikkel Hansen har, som sædvanlig, en nøglerolle for Danmark ved det kommende VM i Egypten. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Flere af de nærmeste konkurrenter ser nemlig danskerne som favoritter til at gentage VM-triumfen fra 2019, og selv om det naturligvis sender et ekstra pres over på danskernes skuldre, så er det ikke noget, der rører de to danske profiler, siger Niklas Landin.

- Vi har det fint med at være favoritter. Jeg ved ikke, om vi er topfavoritter inden den her slutrunde, efter det vi lavede ved EM i 2020. Men vi har vænnet os til det gennem de seneste ti år, så jeg tror holdet fungerer godt med at være det, lyder det fra landsholdsmålmanden.

For Mikkel Hansen er prædikatet som forhåndsfavorit et positivt pres, som han hellere vil have på sig end at undvære.

- Personligt har jeg ikke noget problem med at være favorit. Nærmest hver gang jeg går på banen, om så det er klub eller landshold, så er det i den rolle, og det er jo ikke en dårlig ting. Det betyder jo, at folk synes man er dygtig til det, man laver. Både individuelt og som hold, siger Mikkel Hansen.

Danmark spiller første kamp ved VM i Egypten fredag, hvor Bahrain venter. Du kan se kampen på DR1 fra klokken 20.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter