Ukoncentreret indsats og for få mål ærgrer landsholdet

Danmarks håndboldherrer vandt lørdag aften sikkert mod USA.

Undervejs i opgøret blev Emil Jakobsen sendt på banen for at tage straffekast, efter både Mikkel Hansen og Hans Lindberg havde brændt i disciplinen. (Foto: © ANDREAS HILLERGREN, Associated Press)

Der var aldrig for alvor stor tvivl om, hvorvidt Danmarks håndboldherrer ville slå USA.

Amerikanerne er med ved verdensmesterskabet for første, og man træder vel næppe nogen over tæerne ved at kalde dem en miniputnation i håndboldregi.

I de første fire VM-kampe har Amerikanerne da også blot vundet en enkelt gang, og deres målscore på minus 52 har med al sandsynlighed heller ikke fået Niklas Landin og Kevin Møller i det danske bur til at ryste i bukserne.

Snarere var spørgsmålet før lørdagens VM-opgør derfor, hvor stort det danske landshold ville vinde, da de to hold skulle stå ansigt til ansigt.

Og det endte med at blive stort. Relativt stort i hvert fald.

Uden på noget tidspunkt at være under noget nævneværdigt pres vandt Danmark nemlig 33-24 mod USA. Det var dog ikke nok for landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Vi spiller ikke vores bedste landskamp i dag. Vi virker lidt ukoncentrerede og brænder for mange chancer i dag. Måske fylder kampen på mandag mod Egypten mere i hovederne. Det er meget svært at svare på, siger landstræneren.

Du kan se interviewet med Nikolaj Jacobsen i videoen herunder.

Målvogteren Kevin Møller erklærer sig enig med landstræneren i, at Danmark til tider brændte for mange chancer og sjuskede en smule. Og ligesom landstræneren tror han, det skyldtes manglende koncentration.

- Jeg synes, vi spiller lidt ukoncentreret i perioder. Vi selvfølgelig de to point, det skulle vi også gerne, siger han.

Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen herunder.

Mange brændte chancer

Særligt i modstanders ende synes landstræneren ikke, danskerne gjorde det godt nok mod USA.

- Defensivt har vi egentlig styr på det i 6-0 og 5-1, men vores angrebsspil er ikke hurtigt nok eller flydende nok, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmarks topscorer ved VM, Mathias Gidsel, startede kampen bænken, men kom senere i opgøret på banen.

Mange minutter nåede højrebacken ikke at spille, men på måltavlen kom han.

Netop mål dog en mangelvare, synes Mathias Gidsel, og han tror, det var derfor, han blev bragt på banen.

- Vi bøvler lidt mere med det, end vi havde forventet. Vi vidste godt, at målscorer betyder noget.

- Så er det lidt en halv-bob-bob-kamp mod USA, hvor man ved, man har vundet, men stadig skal vinde med rigtig mange mål. Det er nogle gange svært, og det var det i dag, siger han.

33 mål fik Danmark scoret mod USA. Lukas Jørgensen stod for otte af dem. (Foto: © ANDREAS HILLERGREN/TT, Ritzau Scanpix)

Mens højrebacken selv startede på bænken, hvor han kunne få hvilet stængerne en smule, blev mere flere, mere uprøvede kræfter kastet på banen fra opgørets start.

Netop den nye struktur og spillere, der ikke før har stået meget på banen sammen, tror han, var en del årsagen til, at det ikke blev til flere scoringer.

- Jeg ser de tre bagspillere, der aldrig har spillet sammen før og som skal forsøge at finde på noget sammen. Det er svært på den allerstørste scene, det er svært i en kulisse, hvor man ikke kan tale sammen, så det er svære arbejdsvilkår.

- Men det er klart, når du er tre bagspillere, der aldrig har spillet sammen, så vil der komme flere fejl og flere afbrændere, siger han.

Danmarks næste VM-kamp er på mandag. Her møder landsholdet Egypten klokken 20.30.