Landstræneren jubler efter Kroatien-nedsabling: 'En kæmpestor ros til spillerne for en mandfolkepræstation'

Danmark var suveræne mod Kroatien og vandt 38-26 i den sidste mellemrundekamp ved VM i Egypten.

Danmark tromlede Kroatien i den sidste mellemrundekamp og tog en eftertrykkelig sejr på 38-26.

Med en optakt, der mest har handlet om maveonde på det danske hold, var det derfor en meget tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter kampen.

- En kæmpe buket roser til spillerne i dag. Det er en svær kamp, fordi vi jo ikke har det store på spil. At spille så koncentreret, fokuseret og spille, igen, rigtig god håndbold, det er ikke nemt i sådan en kamp her.

- Når jeg også tænker på de udfordringer, vi har lige nu med det ene og det andet, så er det endnu mere imponerende. Så en kæmpestor ros til spillerne for en mandfolkepræstation i dag, siger Nikolaj Jacobsen.

Store dele af Danmark har sikkert holdt vejret, da Niklas Landin måtte lade sig udskifte i første halvleg, da han kom til skade med benet i et sammenstød med Emil Jakobsen og en kroatisk spiller.

- Han går på ydersiden og får skudt, og så får han trukket Emil med ind, og han rammer så mit standben, der bliver overstrukket den forkerte vej.

- Det var det knæ og ben, som jeg er blevet opereret i tidligere på sæsonen. Så det er klart, at min første tanke var, at det var noget rigtigt lort, siger Niklas Landin.

Niklas Landin modtager behandling umiddelbart efter, han kom til skade. Den danske målmand kunne heldigvis selv gå fra banen. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

Landin kunne dog selv gå fra banen, og han kunne også sende et lille smil afsted, da han efter kampen fik overrakt beviset på, at han sidste år blev kåret verdens bedste håndboldspiller i 2019.

Billig baggrund

En af de danskere, der var i højt spilhumør var Mads Mensah, der dikterede den danske offensiv i fornem stil. Men han mener ikke nødvendigvis, at kroaterne leverede på øverste niveau i kampen mod Danmark.

- Vi sørgede for at være der, selvom kampen ikke på den måde betød noget for os. Vi så et kroatisk hold, som sikkert var glade for, at Qatar vandt, men jeg tror stadigvæk, der var nogle underliggende problemer. De slog meget op i banen allerede tidligt i anden halvleg. Så det var måske til dels på en lidt billig baggrund, vi vandt, siger Mads Mensah.

Nikolaj Øris er langt hen ad vejen enig med sin holdkammerat i den vurdering.

- Det udvikler sig til en overraskelse. Jeg havde regnet med et Kroatien-hold, der ville dræbe for at komme i kvartfinalen. Det synes jeg ikke, vi så. Men det er også en cadeau til os, og så taber de jo modet tydeligvis, siger Nikolaj Øris.

Danmark spiller kvartfinale mod Egypten på onsdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk