Manden i spidsen for den danske VM-mission 'opfandt ikke den dybe tallerken', men han bragte spillerne endnu tættere sammen

Jesper Jensen står foran sin anden slutrunde som dansk landstræner, og hans spillere beskriver ham som en rolig og håndboldklog mand.

Jesper Jensen overtog landstrænerjobbet i marts 2020. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

For halvandet år siden pegede pilen på Jesper Jensen, da der skulle findes en ny landstræner efter Klavs Bruun Jørgensens afgang fra posten.

En fjerdeplads ved EM i fjor og et år senere, skal Jesper Jensen nu styre Danmark til VM-succes i Spanien.

Men hvem er manden med det rolige gemyt, der står på sidelinjen under Danmarks kampe og grubler over taktikken?

En god menneskekender, mener landsholdets målvogter Sandra Toft.

- Han kom ind og byggede videre på det, som vi nu engang havde. Han havde lidt ændringer i spillet taktisk og lidt uden for banen, men han opfandt ikke den dybe tallerken, siger Sandra Toft.

En af de store styrker er hans evne til at få det maksimale ud af sine spillere alt efter, hvem der er på banen.

- Han har et rigtig godt håndboldhoved. Han er god til at få det bedste ud af de spillere, han har. Han dyrker forskellighederne og sætter dem i scene på den rigtige måde. Så er han et rigtig sympatisk menneske, siger Louise Burgaard.

Landstræner Jesper Jensen sammen med assisterende landstræner Lars Jørgensen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

En af dem, der har mærket, at spillet bliver tilpasset spillerne, er Mie Højlund. Som en væver duelspiller er der stor forskel på, hvordan hun bliver brugt på banen i forhold til skytterne.

- Han har en plan med de fleste ting, og han er god til for eksempel offensivt at sætte spillet op til, hvilke spillere der er inde på banen. Der er enorm stor forskel på mig og Mette Tranborg. Jeg er meget duelspiller, og Tranborg er meget skytte, og han er enormt god til at sætte os op til det, vi er gode til, siger Mie Højlund.

Netop at iscenesætte hver enkelt spillers spidskompetence er altafgørende i landsholdshåndbold, påpeger stregspilleren Kathrine Heindahl.

- Han er meget rolig og meget taktisk og har en stor håndboldforståelse.

- Jeg synes, at han er god til at se spilleres kvaliteter og kompetencer og forsøge at sætte dem i spil, så alle kommer og bidrager med det, de er bedst til, hvilket er noget af det allervigtigste på et landshold, fordi man er samlet kort og altid skal toppræstere, når man er samlet, siger Kathrine Heindahl.

Kathrine Heindahl skifter til sommer til Team Esbjerg, hvor hun også får Jesper Jensen som træner. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Ingen tvivl om, at han vil det

Det er ikke kun på et individuelt plan, at Jesper Jensens ankomst som landstræner har bragt nye tiltag med sig. Også kollektivt er spillet forandret.

- Jeg synes, at vi har rykket os i hurtigheden i spillet. Vi spiller hurtigere end før, og vi har flere kontra. Vi spiller mere varieret angrebsspil, og så har vi også rykket os som gruppe. Vi er endnu tættere end før, siger Sandra Toft.

Spillerne kan bringe al den vildskab de vil inde på banen. Men på sidelinjen står Jesper Jensen og holder det kølige overblik.

- Han er en virkelig rolig træner. Ikke så rolig, at man tror, at han ikke går op i det. Man er slet ikke i tvivl om, at det er noget, han vil. Men hans ro smitter også af på os. Når tingene spidser til, så tager han lige en indånding og forklarer tingene roligt. Det tager vi med ind på banen, siger Mie Højlund.

Danmark spiller første kamp ved VM mod Tunesien torsdag aften klokken 20.30. Kampen kan ses på TV 2 eller følges i LIGA på P3.

FacebookTwitter