Maven driller stadig Mikkel Hansen: Tvivlsom til Kroatien-kampen

Den danske håndboldstjerne døjer stadig med maveonde og hyppige toiletbesøg, og i alt er syv-otte danske spillere ramt.

Mikkel Hansen er hårdt ramt af maveonde. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der har egentlig ikke været meget at klage over for de danske håndboldspillere hidtil ved VM i Egypten.

Fem kampe og fem forholdsvis suveræne sejre med fint håndboldspil, og dermed kan danskerne glæde sig over at have sikret sig kvartfinale-billetten før den sidste mellemrundekamp mod Kroatien mandag aften.

Men de seneste par dage er der kommet lidt malurt i bægeret.

Flere danske spillere begyndte lørdag at beklage sig over maveonde og hyppige toiletbesøg, og søndag er der stadig nogle af de danske spillere, der døjer med maverumlen og ubehag. Nogle værre end andre.

En af dem, der er hårdest ramt, er Danmarks største stjerne, Mikkel Hansen, der ikke er i meget bedring siden lørdag. Og derfor er han ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen stadig tvivlsom til kampen mod Kroatien.

- Der er bedring hos specielt Johan (Hansen red.). Mikkel er kommet lidt ud af sengen. Han er begyndt at snakke igen, men han er stadig ikke på toppen og har svært ved at få mad ned.

- Jeg ved ikke med Mikkel og Kroatien. Det er svært at sige. Det kommer meget an på, hvornår han kan få mad ned i sig, siger landstræneren.

Ifølge Nikolai Jacobsen er flere på holdet ramt af maveonde – inklusive ham selv. Derudover er der nogle af de andre nationer, der bor på samme hotel som danskerne, der også døjer med de samme problemer: slovenerne, kroaterne og svenskerne.

- Vi har nok syv-otte spillere, der bøvler med det. De fleste har rumlen i maven. Vi har en fornemmelse af, at det er maden på hotellet, der er årsagen, da spillere fra de andre nationer også er ramt.

- Vi vidste jo godt, at det kunne blive en faktor. Vi har taget forholdsregler med piller imod det. Men det kan man nok ikke hernede, siger han og tilføjer over for Ritzau, af to af spillerne, der også er ramt, er Mathias Gidsel og Simon Hald.

De to blev da også blev hjemme på hotellet for ikke at komme for langt væk fra et toilet, da de andre spillere søndag middag tog på en planlagt bustur for at se på pyramiderne.

Ingen pres mod Kroatien

Heldigvis for Danmark, Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen har kampen altså ikke betydning for kvartfinalepladsen. Danmark er sikret, og derfor føler landstræneren sig ikke presset til at få alle spillere klar til opgøret mandag aften.

Truppen og holdet bliver udtaget baseret på sundhedssituationen – både i forhold til maveonde og ømme muskler.

- Det er klart, at vi ikke vil spille med folk for enhver pris. For os gælder det at have dem klar til kvartfinalen. Dem, der hænger lidt, skal selvfølgelig have lov til at komme til kræfter.

- Vi ser på, hvem der kan spille. Og vi kigger også på spillere, der har spillet meget. Mathias Gidsel er en af dem. Han skal nok ikke have fuld kamp i morgen, hvis han stadig skal have energi og tempo i sit spil de kommende kampe, siger Nikolaj Jacobsen.

’Vi skal beholde momentum’

Kigger man kynisk på det, så kommer maveonde-nyhederne belejligt for Kroatien, der har kniven for struben før kampen mod Danmark.

Nederlaget til Argentina lørdag aften har sat kroaterne i en vanskelig situation. Balkan-nationen skal i første omgang håbe på, at Qatar slår Argentina. Sker det, skal kroaterne selv slå Danmark nogle timer senere for at sikre sig pladsen til kvartfinalen.

Maveonde kombineret med, at Danmark ikke er nødsaget til at vinde for at komme i kvartfinalen, gør chancerne for kroaterne dét større.

En af de store favoritter til VM-guldet Kroatien har ikke ramt topniveauet indtil videre ved VM. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Men selvom Danmark vil spare spillere, der er ramt på den ene eller anden måde, så forsikrer Nikolaj Jacobsen, at spillerne, der går på banen, vil give alt for at få endnu en sejr.

Det forsikrer spillerne også selv, for det er vigtig at holde momentum.

- Der er ingen grund til at gå ned i tempo. Vi skal holde momentum. Denne kamp er også en god mulighed for os at blive testet mod en af de rigtige gode hold, som også får deres profiler tilbage. Det er et hold, vi har bøvlet med mange gange, så det bliver en test, siger Mads Mensah og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at en sejr giver bedre stemning i truppen, uanset om kampen er vigtig eller ej i forhold til avancement. Der er ingen grund til at give det væk. Vi er i godt humør og i en god stime. Det skal fortsætte mod Kroatien.

Du kan se kampen mellem Danmark og Kroatien på mandag på DR1 fra klokken 20.00.