Henrik Møllgaard har fået fikset 'foden med en masse lort i' og er klar til at spille igen

Danske Henrik Møllgaard er klar igen efter den skade, han pådrog sig mod Bahrain.

Man ved, den er gal, når brølstærke Henrik Møllgaard humper ud af håndboldbanen, sætter sig på bænken og skærer en lettere alvorlig grimasse.

Det er ikke noget, håndboldherrernes forsvarsprofil har for vane at gøre.

Derfor gav det også anledning til bekymrede miner hos landstræner Nikolaj Jacobsen, da den 38-årige landsholdsspiller søndag vred om, satte sig med is på foden og så resten af kampen mod Bahrain fra bænken.

Foden drillede, og heller ikke i gårsdagens brag mod Tunesien kom Henrik Møllgaard i spil.

Ansigtsudtrykket efterlod ikke meget tvivl om, hvordan fodtøjet havde det. (Foto: © 10600 Andreas Hillergren/TT, Andreas Hillergren)

Men nu er godt nyt for Nikolaj Jacobsen og alle os andre, der følger landsholdets færd ved VM i Polen og Sverige.

Forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard er nemlig blevet fit for fight. Foden får en ordentlig omgang sportstape, og så skal han nok være klar til at spille igen.

- Det går bedre og bedre. Der er sket meget, fra da jeg fik mit uheld og til i går. Jeg bliver jo nusset om hele tiden, så der bør ikke være problemer i forhold til at skulle spille i morgen, siger Henrik Møllgaard.

Du kan se interviewet med Henrik Møllgaard i videoen herunder:

Frygtede at misse flere kampe

Skruer vi tiden et par dage tilbage, var den 38-årige landsholdsspiller dog ikke helt så optimistisk om en hurtig retur til håndboldbanen under VM.

Faktisk frygtede han, at han ikke ville nå at blive klar til mellemrunden.

- Med måden, jeg faldt ned på, følte jeg ikke, det kunne lade sig gøre. Så jeg var noget urolig. Også for om jeg skulle starte helt forfra, for så ville jeg ikke kunne spille mod Kroatien, siger Henrik Møllgaard.

Netop foden har nemlig også tidligere voldt Aalborg-spilleren problemer.

Derfor frygtede han, at han efter sit vrid mod Bahrain igen skulle holde en lidt længere pause, end han nok havde lyst til.

- Jeg ødelagde foden ret kraftigt i foråret. Jeg har også brugt en sommerferie på at få en brugbar fod igen.

- Den er slidt i bund, og der ligger også en masse lort derinde, som jeg må få gjort et eller andet ved, når jeg engang er færdig med mit håndboldliv. Men det har der ikke været tid til, siger han.

Men helt så slemt var det heldigivis ikke i denne omgang for Henrik Møllgaard.

Spurgt til, hvorvidt han står på landstræner Nikolaj Jacobsens holdkort, når landsholdet torsdag løber på banen mod Kroatien, er svaret derfor soleklart.

- Selvfølgelig, siger Møllgaard.

Danmark spiller næste kamp ved VM torsdag klokken 20.30. Her møder landsholdet Kroatien, og kampen kan du følge på DRTV og DR 1.