Mia Rej er ude af VM, så nu må 'de andre vokse med opgaven'

Mia Rej udgik af Danmarks første kamp ved VM i håndbold, og slutrunden er slut for hendes vedkommende.

Mia Rej rejser hjem til Danmark fredag aften. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Der var en lille flig af gode nyheder i en ellers træls nyhed fredag aften.

For selvom Mia Rejs deltagelse ved VM i håndbold er slut, så er korsbåndet i hendes knæ ikke beskadiget. Det fortæller hun i en udtalelse på Dansk Håndbold Forbunds Instagram-profil.

- Jeg har fået svar på scanningen, og den viser, at der er en skade på mit indvendige ledbånd på det højre knæ, men ingen skader på korsbånd eller menisk.

- Den melding er jeg selvfølgelig lettet over, for det sad da i hovedet med det samme, at det kunne være korsbåndet, når jeg nu har prøvet det før, lyder det fra Mia Rej.

Det var et grimt skrig, der trængte gennem hallen, da Mia Rej kort inde i anden halvleg af kampen mod Tunesien onsdag aften faldt til jorden.

Alle, også landsholdsspillerne, frygtede det værste for Mia Rej, fortalte de efterfølgende.

- Det lød ikke særlig rart, og alle frygter jo det værste, når man hører sådan et skrig. Men vi står sammen som et hold, og vi støtter Mia og hinanden og ja… Det barske ved det her er, at vi jo er nødt til bare at gå videre, lød det fra Anne Mette Hansen tidligere fredag.

De danske spillere fortæller om at komme videre efter Mia Rejs skade:

Mia Rej har to gange tidligere i karrieren været korsbåndsskadet, og derfor ved hun om nogen, hvor slemt det er. Og selvom hun derfor er lettet over, at det ikke er endnu en korsbåndsskade, så kan hun ikke lade være med at ærgre sig over, at hun må forlade VM-slutrunden.

- At det betyder et farvel til VM, er jeg bare pissetræt af lige nu, men jeg ønsker pigerne alt det bedste, siger Mia Rej.

Det bliver Team Esbjerg-spilleren Michala Møller, der støder til truppen som erstatning for Mia Rej. Michala Møller ankommer til Barcelona, hvor resten af truppen er, fredag aften. Hun er dog ikke udset som en direkte erstatning en til en, fortæller landstræner Jesper Jensen.

- Som udgangspunkt bliver Kristina Jørgensen og Simone Petersen, der overtager Mia Rejs rolle som dominerende playmaker. Og så bliver Michala Møller mere en supplerende spiller i små roller. Hun kan også en masse ting, men det er også relativt nyt, så hun skal også have lov at komme ind i det.

- Nu kender jeg Michala ret godt, og hun er ret cool. Det skulle undre mig, hvis hun ikke klarer den rolle, siger Jesper Jensen.

  • Kristina Jørgensen er en af dem, der nu må trække et større offensivt læs. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Simone Petersen er en anden, fortæller landstræner Jesper Jensen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Jesper Jensen har svært ved at spå om, hvad det betyder for Danmarks sportslige chancer ved slutrunden, men han har fuld tiltro til dem, der kommer til at erstatte Mia Rej som offensivt omdrejningspunkt.

- Det er svært at sige, hvad det betyder rent sportsligt. Men det vi har at byde ind med i stedet for Rej, med Kristina Jørgensen og Simone Petersen, tror jeg også langt hen ad vejen holder rigtig meget vand, siger Jesper Jensen.

Han er ærgerlig over, at landsholdet må vinke farvel til Mia Rej ved VM-slutrunden, men har også tiltro til dem, der nu må trække et større læs i den danske offensiv.

- Vores styrke er stadig, at vi er mange dygtige spillere. Nu har vi mistet en af dem, så må de andre vokse lidt med opgaven, siger Jesper Jensen.

Den nye spiller i truppen, Michala Møller, kan godt se frem til at komme i aktion allerede lørdag, når Danmark skal spille mod Republikken Congo, fortæller landstræneren.

Michala Møller har stadig sin landsholdsdebut til gode, men hun har repræsenteret diverse ungdomslandshold i stor stil.

- Hvis vi skal bruge hende senere i turneringen, skal hun også have lov at komme ind og få nogle minutter, siger Jesper Jensen.

Se hele interviewet med Jesper Jensen i videoen herunder:

FacebookTwitter