Mikkel Hansen er uvurderlig som det seriøse og sjove sludrechatollandsholdet

Mikkel Hansen inspirerer resten af holdet på og udenfor banen, lyder det fra holdkammerater.

Mikkel Hansen har også uden for banen stor betydning for landsholdet, lyder det fra flere sider. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Styrken sidder i håret. Og måske gør evnen til at snakke om alt fra kontraangreb til kærlighed også.

Mikkel Hansen er i hvert fald limen, der binder samtalerne sammen på landsholdet, lyder det fra Rasmus Lauge, der mener, at den danske stjerne er decideret uvurderlig i den sociale gruppe.

- Han skaber en masse god energi, og på mange måder kan vi sige, at han er primus motor på holdet. Det er ham, vi andre har spejlet os i de seneste mange år. Og han er den, som de unge kan spejle sig nu, fordi han ved, hvordan du laver sjov, driller og tager seriøse snakke.

- Han er god til at komme rundt på hele paletten. Det er vigtigt, når vi er på et hotel flere uger i træk. Så kan du altså godt blive lidt skør, hvis det hele kun handler om håndbold, lyder det fra Veszprem-spilleren.

Det bipper for ørerne

Faktisk snakker Mikkel Hansen nogle gange så meget, at det nærmest "bipper for ørerne", lyder det kærligt fra landsholdets assistenttræner Henrik Kronborg.

- Mikkel Hansen nyder det fællesrum, vi har på landsholdet. Så kan det godt være, at han snakker meget, men det er også et tegn på, at han trives og har det godt på landsholdet. Og så må jeg også sige, at alle de andre spillere nyder at være i selskab med ham.

Og hvis snakken bliver for meget, så er der jo altid mulighed for at trække sig tilbage på værelset for en stund.

En mulighed, som alle andre end Mads Mensah har.

Han er nemlig værelseskammerat med Mikkel Hansen.

Herunder kan du høre Mads Mensah Larsen fortælle om, hvordan det er at bo på værelse med Mikkel Hansen.

Der kan være stille en time

Men det gør ikke så meget for Flensburg-Handewitt-spilleren, for han kender efterhånden Mikkel Hansen rigtig godt.

De to spillede på hold sammen på det nu hedengangne AG København-hold, der i trøjer uden ærmer dominerede dansk klubhåndbold i begyndelsen af 10’erne.

Siden da har de to venstre backs været gode kammerater, selvom der efterhånden er gået 13 år, hvor de har spillet i hver deres klub.

Derfor nyder Mads Mensah Larsen mest af alt, at han kan bruge tid sammen med Mikkel Hansen til slutrunderne.

Skuld gammel venskab rejn forgo og alt det der.

- Det er dejligt at bo på værelse med Mikkel. Vi ses ikke så meget til dagligt, så det er rart at have tid til at tale om vores børn og den slags. Vores liv har ændret sig en del, siden vi lærte hinanden at kende.

- Og vi kan altså også sagtens ligge en time uden at sige noget til hinanden. Værelset er også et rum, hvor du kan trække dig, hvis du har brug for det, siger Mads Mensah Larsen.

Hvad Mikkel Hansen lavede, mens ovenstående interviews blev lavet, vides ikke.

Sandsynligvis snakkede han.

Søndag fra klokken 17.30 kan du se både bronzekamp og finale på DR1.

Finalen mellem Frankrig og Danmark kan også høres direkte i LIGA på P4 og følges på DR.dk.