Mikkel Hansen mestrer det umulige skud: Det kræver 'vanvittig præcision'

Mikkel Hansen har før banket frikast direkte i kasse på det danske landshold.

Den går aldrig i mål.

Det er ofte følelsen man sidder med, når en håndboldspiller stiller sig op til et frikast efter tiden er udløbet.

Men den følelse kender Mikkel Hansen bare ikke.

Så sent som i torsdagens opgør mod Qatar viste den danske stjerne, at han ikke ser et frikast som en lille mulighed, men som en stor chance.

Højrehånden lynede. Og håndboldpublikummet måbede endnu en gang over Hansens hammer.

- Det kræver bare et helt exceptionelt godt skud. Du skal både generere nok power, og have en vanvittig præcision, for at sende sådan et frikast i nettet. Og man må bare sige, at den del er Mikkel Hansen ekspert i. Der findes ikke mange håndboldspillere, som kan det, lyder det fra DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Og det er langt fra første gang landsholdsstjernen henrykker de danske håndboldfans med scoringer direkte på frikast.

Faktisk har Hansen hele fire gange ydmyget modstanderne, mens han har haft landsholdsdragten på.

Første bekendtskab med Hansens højre hånd kom ved OL i Beijing i 2008, hvor Danmark skulle bruge en sejr over Rusland for at gå videre til kvartfinalen. 25-25 var stillingen, da tiden udløb. Men Hansen fik altså muligheden på frikast.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, at Mikkel Hansen bankede bolden op i målhjørnet ved OL i 2008.

Og det imponerer ikke bare håndboldpublikummet, men også DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, når Hansen bare bliver ved med at banke frikast i kassen.

- Det er jo ikke noget, man kommer sovende til. Det kræver rigtig meget træning, og jeg ved, at Hansen er flittig i styrketræningslokalet. Og det kræver altså også noget specielt, at kunne holde sig på det skudniveau i så mange år.

Mikkel Hansen har udover målet mod Rusland ved OL i 2008 og torsdagens scoring mod Qatar også sendt bolden i kassen på frikast mod Spanien ved EM i 2012 og mod Norge ved OL-kvalifikationen i 2016.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter