Møllgaard skælder ud midt i guldfest: 'Den dårligst arrangerede turnering i 20 år'

Den danske landsholdsstjerne var bestemt ikke tilfreds med planlægningen af årets VM.

Henrik Møllgaard har ikke været helt tilfreds under VM. (Foto: © Tamas Kovacs, Ritzau Scanpix)

Henrik Møllgaard var glad efter at have vundet VM-guld, naturligvis.

Men han var faktisk også sur. Ja, nærmest rasende.

For på trods af triumfen i Stockholm så har turneringen ganske enkelt været elendigt planlagt, lyder det fra den danske forsvarskæmpe.

- Det har været halvdårlige hoteller. Maden har været frygtelig. Heldigvis hygger vi os, for Wi-fi’en har vi ikke kunne stole på. Rejseplanen har vi været omkring, den har været for dum.

Ja, og så skulle en lang række af de danske spillere også bruge en del af guldfesten på at blive dopingtestet, fortalte Henrik Møllgaard videre.

- Så topper de den med, at de har haft fire uger til at dopingteste os, og så står de der i dag, hvor vi bare gerne vil hygge os.

- Vi har rigtig mange, der skal til dopingkontrol. Det er kronen på værket i den dårligst arrangerede turnering, jeg har været til i 20 år.

Du kan høre Henrik Møllgaard rase ud i videoen herunder.

Har spillet en vanvittig flot turnering

Men bortset fra alle elendighederne, så har Henrik Møllgaard været mere end tilfreds med den måde, som det danske landshold har præsenteret sig på under VM.

- Det har været en vanvittig flot turnering, vi har spillet. Vi er blevet bedre og stærkere hen ad vejen. Det er det, der kendetegner et godt turneringshold.

- Vi har været gode til at integrere de unge mennesker, der er kommet ind. En ting er, at de er vanvittig dygtige og allerede har verdensklasseniveau. Noget andet er at få dem ind og får dem til at ’shine’, og det synes jeg, at gruppen skal have rigtig stor ros for, sagde han efter finalesejren, inden han også sendte en stor buket roser til nogle af de spillere, der ikke har fået så meget spilletid gennem turneringen.

- Vi har også en styrke i, at vi bakker hinanden op. Det var skønt at se Rasmus Lauge, Mads Mensah, Kevin Møller og Simon Hald brænde banen af til sidst, for de har siddet derude i rigtig mange minutter og været ’supportere’ og prøvet at give alt, hvad de kunne af støtte fra bænken.

- At de går ind og vinder det for os i dag, det var fandme fedt.

Og mon ikke den dårlige mad og dopingkontrollørerne blev glemt på vejen ud i den svenske nat.

Det var i hvert fald et fromt ønske fra Henrik Møllgaard.

- Nu får vi drukket noget vand, tisset af, tager tilbage til hotellet og hygger os, og så håber jeg, at der er noget i Sverige, der flasker sig, så vi kan komme ud og se lidt natteliv, slutter Henrik Møllgaard af.

Vi sender landsholdets guldhjemkomst mandag den 30. januar kl. 14-18.45 på DR1 og DRTV.