Nærige dommere, Nykøbing-fans og selfiekø: Danmark taber test mod japansk drengehold

Træningskamp mellem Danmark og Konan High Schools-drengehold bød på mange særheder.

Der er en første gang for alting.

Og i kvindelandsholdets tilfælde må man i den grad sige, at Japan sjældent skuffer, når det kommer til at få sig én på opleveren.

For det var ikke lige til at vide, hvad der ventede, når spillerne lod øjnene falde ned over træningslejrens ugeprogram og opdagede, at der tirsdag var planlagt en testkamp mod et lokalt High School-hold med drenge i alderen 16-18 år. Et af landets fremmeste af slagsen, lød det.

Det kunne blive – og endte velsagtens også - fugl, fisk og et sted lige midt imellem.

  • Anne Mette Hansen var meget fokuseret under opvarmningen til træningskampen. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Landstræner Klavs Bruun Jørgensen og assistent Lars Jørgensen får de sidste detaljer på plads inden tirsdagens træningskamp. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Stregspiller Sarah Iversen var en af de spillere, der tidligere på ugen døjede med maveproblemer efter rejsen til Japan. I træningskampen mod det japanske drengehold virkede hun til at være kommet ovenpå igen.
1 / 3

I det resultatmæssige spor måtte danskerne se sig slået 26-27, hvilket i og for sig hverken var en himmelråbende katastrofe eller årtiets præstation, men når landstræner Klavs Bruun Jørgensen efterfølgende gjorde regnskabet op, kiggede på bundlinjen, var der flere plusser end minusser.

- Jeg vil sige, at jeg har en god mavefornemmelse. Vi har været lidt spændte på, hvor højt et niveau, vi kan ramme, og hvor hurtigt finder vi hinanden forsvarsmæssigt, sagde den danske landstræner til DR Sporten.

- Forsvaret så bevægeligt og godt ud, der blev tacklet igennem, og så synes jeg, at vores keepere (Althea Reinhardt og Sandra Toft, red.) kom i gang.

Boldbyt og fællessang

Der var så mange specielle ting ved træningskampen mellem Danmark og Konan High Schools-drengehold, at det var svært at vide, hvor man skulle begynde.

Da danskerne entrerede træningshallen var det til lyden af et modstanderhold, som nærmest messende og i kor brummede en form for sang eller kampråb, mens de løb rundt og varmede op.

Læg dertil, at japanerne spiller med herrebolde uden harpiks, mens Danmarks kvindelandshold bruger en bold nummeret mindre og gerne godt fedtet ind i nåleskovsklister. Derfor blev det vedtaget, at når danskerne angreb, var det med en damebold, mens japanerne fik lov til at bruge deres respektive størrelse.

  • En Nykøbing-Falster-trøje til en træningskamp mellem Danmark og et japansk drengehold. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Klavs Bruun Jørgensen (th.) måtte lige tage et interview på japansk efter træningskampen. Heldigvis for landstræneren var der tolk på. (Foto: Emil Halkier DR)
1 / 2

Ja, det var egentlig lidt småkomisk. For så fik man da i hvert fald fuldstændig punkteret kontrafasen, når der nogle gange midtvejs op ad banen skulle byttes rundt.

Det gav til gengæld danskerne rig mulighed for at træne deres etablerede angrebsspil - og det var dejligt, sagde landstræneren.

- Det positive var, at vi kunne se, at der var rigtig mange momenter, hvor vi godt kunne have løbet kontra, fordi vi dækkede rigtig fint op. Så det var egentlig en perfekt måde at træne på for os, sagde han til DR Sporten.

To nærrige japanske dommere

Håndboldrygter løber tilsyneladende hurtigt i Urasoe på Okinawa.

I hvert fald havde rigtig mange lokale fundet vej til hallen. En enkelt havde sågar iklædt sig en Nykøbing-Falster-trøje, som med sin gule farve var ret så nem at spotte i mængden.

Den viste sig at tilhøre faderen til NFH's japanske landsholdspiller Ayaka Ikehara. Ja, verden er lille. Dog ikke så lille, at de lokale børn var helt ukendte med dansk håndbold.

Flere af dem fik på gebrokkent engelsk fremstammet, at de altså godt vidste, hvem ham der Mikkel Hansen var, mens de med hænderne mimede danskerens genkendelige lange lokker.

Herunder kan du se en video fra kvindelandsholdets træningskamp mod det japanske High School-drengehold:

Tilbage på banen fik Danmark en svær start, kom bagud 5-10 og så faktisk en smule rystede ud, indtil roen så småt indfandt sig og de fik ædt sig tilbage i træningskampen.

- Jeg synes, at det var en rigtig fin oplevelse. Vi kom godt igen efter den dårlige start og viste god moral. Der er selvfølgelig nogle ting, jeg er lidt utilfreds med, så det er godt, at vi stadigvæk har nogle træninger før VM, sagde venstrebacken Anne Mette Hansen om kampen.

Hun og holdkammeraterne fik godt med fysik at føle fra de små, men vævre japanere. Også så meget, at det til tider blev mødt med en smule uforstående danske miner.

- Er der ikke straffekast?

Dommerne vinkede afvisende.

Den linje kunne landstæneren godt se både det komiske og gavnende i.

- Det var godt med sådan en kamp, hvor dommerne var large og også meget nærige med kendelserne, grinte han.

- Det gjorde, at vi var nødt til at skrue op for intensiteten, og at vi også havde en fornemmelse af, at her måtte man gerne gå til den.

  • Kristina Jørgensen får taget billeder sammen med lokale japanske børn. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Der blev gået til makronerne på stregen. Her er det Stine Bodholt (tv.) og Anne Mette Hansen (th.), som forsøger at styre en japansk spiller. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Fællesbillede med Danmark og Konan High School-spillerne efter opgøret. (Foto: Emil Halkier DR)
  • Der var mødt mange lokale frem for at se det danske kvindelandshold spille træningskamp. (Foto: Emil Halkier DR)
1 / 4

Intensitet på banen, men også i minutterne efter dommernes sidste fløjt, larmende halur og en omgang 'tak for kampen' ved midterlinjen.

Japanere er et utroligt gæstfri folkefærd. Høflige, smilende, altid hjælpsomme - og så elsker de at tage selfies.

Derfor måtte Danmarks landsholdsspillere finde deres bedste tandpastasmil frem, mens en kødrand af både børn og voksne pænt - det gør man nemlig i Japan - stod i kø for at få en ekstra bid af de danske håndboldkendisser.

Facebook
Twitter