Nu venter mellemrunden, og de andre ’skal være bange for danskerne’

Det er et dansk hold i storform, der går ind i mellemrunden til VM, siger DR Sportens håndboldekspert.

Lærke Nolsøe spillede en flot kamp mod Sydkorea. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Hvordan ser det ud, når der bliver danset håndboldvals uden slinger?

For at finde svaret kan du gense Danmarks tre første kampe ved VM, hvor de problemfrit er danset forbi både Tunesien, Congo og senest Sydkorea mandag aften.

Undervejs har der været plads til rotationer på holdet, tid til at træne angrebsspil syv mod seks og ro til at give pauser til nogle af de spillere, der for alvor skal have kridtet håndboldskoene i en mellemrunde, hvor modstanderne kommer til at hedde Tjekkiet, Tyskland og Ungarn.

Og endnu vigtigere så har Danmark fire point med videre til mellemrunden.

Derfor har de spillet sig til det bedst tænkelige udgangspunkt, før der skal duelleres om pladser i kvartfinalerne, siger DR Sportens håndboldekspert under VM, Helle Thomsen.

- De andre skal være bange for Danmark. Vi spiller rigtig godt, og vi har et virkelig godt forsvar. Så modstanderne skal dælme være effektive mod os, hvis de skal have noget med fra kampene, siger hun og fortsætter:

- At vi kommer ind i mellemrunden med fire point betyder samtidig, at vi er et skridt foran i forhold til at sikre os en plads i knockoutkampene.

Fede kampe venter

Men selvom det ser mere end fornuftigt ud før de tre kampe i mellemrunden, så er det meget vigtigt, at Danmark ikke begynder at sætte tempoet ned, lyder det fra fløjspilleren Lærke Nolsøe.

- Vi skal tage alle kampene som nøglekampe, og så skal vi gå ind til hver eneste kamp, som om vi spillede en finale.

Ja, for modstanden bliver stærkere nu, siger landstræner Jesper Jensen.

- Jeg har set alle tre hold i aktion. Jeg har ikke kigget så intenst på dem endnu, men jeg har set, at de spiller rigtig godt. Særligt Ungarn og Tyskland er mandskaber med høj klasse på alle positioner. Det bliver nogle fede kampe at gå ind til.

Danmark har givet sig selv et nærmest perfekt udgangspunkt før mellemrunden. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Samme spænding har Mie Højlund, der også ser meget frem til de tre mellemrundekampe.

- Jeg glæder mig til at spille mod dem og få noget modstand, så vi kan få checket af, hvordan vi står i forhold til de større håndboldnationer. Jeg håber virkelig, vi kan byde dem op til dans.

'Mon ikke', siger Helle Thomsen.

- Selvfølgelig kommer vi videre til kvartfinalen. Danmark er godt kørende, og de har spillet flot. Og det er altså ikke fordi, de har mødt dårlige nationer. Det er, fordi Danmark har været gode.

FacebookTwitter